Trendyolda Satış Yapan İşletmeler Nasıl E-Fatura Keser ?

2024-03-08T15:15:52

Herhangi bir kırtasiye gereksinimi olmaksızın, yalnızca elektronik ortam kullanılarak kesilen faturalara e-Fatura adı verilir. e-Fatura, elektronik ortamda kesildiği gibi aynı zamanda elektronik bir şekilde karşı tarafa iletilebilir. Böylece alıcı ve satıcı taraflar atasında herhangi bir şekilde fiziksel fatura alış verişi olmadan elektronik olarak hızlı bir şekilde fatura temin edilmiş olur. e Fatura uygulamasının yakın bir gelecekte tüm işletmeler için mecburi olması bekleniyor. Ayrıca e-Fatura ile müşteri memnuniyeti ciddi bir oranda artıyor. Çünkü, müşteri tarafından satın alınan ürün henüz müşteriye ulaşmadan, müşteri ödemeyi yapar yapmaz faturaya sahip olabiliyor. Bu da müşteri güveni açısından büyük önem taşıyor.

Trendyol üzerinde satış yapan işletmeler, e-Fatura kesebilmek için öncelikle mali mühüre sahip olmalıdır. Mali mühür sahibi olabilmek için, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’na başvurulması gerekir. Mali mühür, çok kısa bir zaman içerisinde temin edilebilir. Mali mühür sahibi olduktan sonra, e-Fatura kesimi mümkün hale gelir. Trendyol üzerinden yapılan satış sonrasında, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından sağlanan online e-Fatura kesme portalı veya özel entegratörler tarafından entegre edilmiş e-Fatura uygulaması üzerinden fatura kesimi yapılabilir.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e-fatura ve e arşiv fatura için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar kullanım HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçersiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Trendyol’daNasıl Satış Yapılır?

Trendyol üzerinden satış yapmaya başlamak için öncelikle partner.trendyol.com internet adresi üzerinden Trendyol satıcı başvurusu yapılması gerekir. İlgili başvuru, kısa bir zaman içerisinde değerlendirilerek satış yapmak için gerekli üyelik aktif edilir. Partner üyeliğinin aktifleşmesi sonrasında, partner hesabına giriş yapılarak mağaza yönetimi gerçekleştirilebilir. Mağazaya istenilen ürünler eklenebilir, çıkartılabilir veya fiyatlandırılabilir. Aynı zamanda kargo seçenekleri de buradan ayarlanabilir. Buna ek olarak Trendyol e-Ticaret entegrasyonu yapılarak, firmalar kendilerine ait web sitesi üzerinden de Trendyol satışlarını yönetebilirler.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Trendyole-Ticaret Entegrasyonu

Trenyol üzerinden satış yapmanın bir başka yolu da Trendyol e-Ticaret entegrasyonu yaptırmaktır. Trendyol e-Ticaret entegrasyonu ile kendi web siteleri üzerinden satış yapan firmalar, aynı zamanda entegrasyon yaptırdıkları kendi web siteleri üzerinden trendyol satışlarını da yönetebilirler. Trendyol e-Ticaret entegrasyonu işleminin yapılması ile birlikte, firmanın kendi sanal mağazası içerisinde bulunan tüm ürünler aynı zamanda Trendyol üzerinde de satışa çıkartılabilir.

Trendyol e-Ticaret entegrasyonunun en önemli özelliklerinden birisi, entegre edilen sanal mağaza ile uyumlu bir şekilde çalışabilmesidir.  Buna ek olarak Trendyol e-Ticaret entegrasyonu yapıldıktan sonra ortaya çıkan panel üzerinden Trendyol’da yapılabilen her türlü işlem yapılabilir hale gelir. Bir sanal mağazaya sahip olan işletmeler için Trendyol e-Ticaret entegrasyonunun ciddi avantajları vardır. En önemli avantajlardan birisi tüm ürünlerin ayrı ayrı Trendyola girilmesine gerek kalmadan, tek bir site üzerinden her şeyin halledilebilir olmasıdır. Ayrıca bir Trendyol hesabına sahip olmayan işletmeler, yalnızca kendi sanal mağazaları üzerinden satış yaparlar.

Trendyol hesabına sahip olmak ve e-Ticaret entegrasyonu yaptırmak, her işletme için çok daha fazla müşteri potansiyeli barındırır. Çünkü Trendyol, çok ciddi kullanıcı sayısı olan ve kullanıcı sayısını giderek daha da arttıran bir online pazar yeridir. Bu yüzden ürünleri Trendyol üzerinden satışa koymak, çok daha fazla müşteri potansiyeline ulaşmaya olanak sağlar. Ancak yapılan satışlara ait sonuçları net görebilmek adına profesyonel bir gelir gider takibi yapılması gerektiği de unutulmamalıdır.

Trendyol’dae-Ticaret Sonrası e-Fatura Kesimi Nasıl Yapılır?

Trendyol e-Ticaret entegrasyonunun yapılması sonrası web site üzerine gelen panel ile birlikte pek çok işlem yapılabilir. Bunlardan birisi de e-Fatura işlemlerinin yönetilmesidir. Hali hazırda e-Fatura kullanmakta olan bir sanal mağaza, Trendyol e-Ticaret entegrasyonu sonrasında fatura işlemlerini de oldukça kolay bir şekilde halledebilir. Trendyol e-Ticaret entegrasyonu, daha önce yapılmış e-Fatura entegrasyonlarıyla senkronize ve uyumlu bir şekilde çalışabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez