Trendyol, Hepsiburada, Gittigidiyor, N11, PttAVM e-Ticaret Entegrasyonu Nedir? En Kolay Nasıl Yapılır?

2022-06-07T16:49:03

e-Ticaret üzerinden alışveriş yapmak günümüzde standart alışveriş yöntemlerinden daha fazla tercih edilir. Online alışveriş platformlarının sunduğu geniş ürün yelpazesi ve fiyat aralığı tüketicilerin alışveriş merkezleri yerine web siteleri ya da uygulamalar üzerinden alışveriş yapmasına zemin hazırlar. Online alışverişler satıcı taraflar için de oldukça avantajlı ve kullanışlıdır. Normal şartlarda birçok masraf ödeyerek ve gider kalemi oluşturarak açılacak olan fiziksel bir mağazanın kısa sürede açılan online pazaryerlerine göre birçok dezavantajı vardır. Online sistemler üzerinden satış yapmak isteyen satıcıların dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da pazaryeri entegrasyonlarıdır. Ticaret sektöründe birçok işlem artık online olarak yapıldığından satıcıların kullandıkları yazılımları pazaryeri sistemlerine entegre etmesi satışların olumlu düzeyde büyüyebilmesi açısından önem taşır.

Pazar Yeri Nedir?

Pazar yeri nedir sorusu sıklıkla hem müşteriler hem de satıcılar tarafından sorulur. Pazaryeri günümüzde kullanılan online alışveriş platformlarıdır. Müşterilerin severek kullandığı alışveriş siteleri ve uygulamalar pazaryeri olarak nitelendirilir. Belirli bir ödeme sistemi olan ve birden fazla sayıda ürün satışı yapan herhangi bir online platform pazaryeri olarak adlandırılabilir. Pazaryerlerinin ürün çeşitliliği, fiyat yelpazesi ve büyüklüğü değişiklik gösterebilir. Alışveriş merkezlerinin yerini alan pazaryerlerinde satış yapmak isteyen satıcılar ilk etapta bu pazaryeri bünyesine dahil olmalıdır. Dahil olma süreci pazaryerine göre değişiklik gösterebilir. Satıcıların uyması gereken belirli kriterler sunan pazaryerlerinde bir e-ticaret satıcısının satışlarını artırması daha kolaydır. Pazaryerleri aynı zamanda bünyelerinde satış yapmasına izin verdikleri satıcılardan komisyon talep edebilir. Bu nedenle satıcılar pazaryeri seçerken kendi sattığı mallara en uygun kitlenin bulunduğu pazaryerini ve komisyon oranlarının göz ardı edilebildiği platformları seçmelidir.

e-Ticaret Pazar Yeri Entegrasyonu Nedir?

Online pazar yeri entegrasyonu satıcının kullandığı yazılımı alışveriş platformunun sistemine entegre ederek beraber çalışmasını sağlamasıdır. Normal şartlarda bir sipariş alan satıcı ilk etapta pazaryerinin sistemi üzerinden siparişi onaylamalı ve bilgileri almalıdır. Sonrasında bu bilgileri kendi kullandığı yazılıma da aktararak sipariş sürecini başlatmalı ve gerekli kayıtları yapmalıdır. Satış hacmi büyük satıcılar için bu süreçler zorlu ve zahmetli olabilir. e-Ticaret pazaryeri entegrasyonu yapmak bütün bu işlemlerin tek ekran üzerinden kısa süre içerisinde yapılabilmesini sağlar. Satıcılar kendi kullandıkları yazılımları satış yaptıkları pazaryerinin sistemlerine entegre ederek iki farklı sistemin bir arada aynı anda çalışmasını sağlayabilirler. Entegrasyon yapmak satıcılara birçok konuda avantaj ve kolaylık sağlar.

Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile siz de e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

e-Ticaret Pazar Yeri Entegrasyonu Özellikleri Nelerdir?

e-Ticaret pazaryeri entegrasyonu yapmak satıcılara birçok konuda kolaylık sağlayan özelliklere sahiptir. Entegrasyon yapmanın başlıca özellikleri şu şekildedir:

● Ürünlerin stok durumları istenildiği gibi görülebilir ve değiştirilebilir. Bazı satıcılar satışlarında olumlu büyüme görebilmek amacıyla farklı pazaryerlerinde farklı satış politikaları güder. e-Ticaret entegrasyonu sayesinde stok durumu anlık olarak görülebilir ve değiştirilebilir.

● Faturalar kolayca kesilebilir. Normal şartlarda satıcının kullandığı e-Ticaret yazılımları, pazaryeri sistemi ile entegre edildiğinde daha işlevli bir hal alır. Fatura kesmek de bunlardan birisidir. Pazaryeri sistemleri siparişe dair fatura oluşturduktan sonra entegre edilen yazılım bu faturaları kolayca işleyebilir ve kaydedebilir.

● Gün içerisinde yapılan işlemlere dair raporlar alınabilir. Bu raporlar aynı zamanda haftalık, aylık ve dönemlik olarak alınabilir.

● Sipariş onayı, takibi, detayları ve kargo sürecine dair bilgiler tek ekran üzerinden görülebilir.

e-Ticaret Pazar Yeri Entegrasyonu Avantajları Nelerdir?

Pazaryeri sistemini satıcıların kullandığı e-Ticaret yazılımlarına entegre etmenin birçok avantajı bulunur. e-Ticaret entegrasyonu yapmanın başlıca avantajları şu şekildedir:

● Pazaryerinin sahip olduğu müşteri kitlesi ile daha kolay iletişime geçilebilir ve satış hacmi artırılabilir. Satıcının kendi kullandığı yazılımlardan bunu yapabilmesi meşakkatli ve zahmetli olabilir.

● Sipariş öncesinde ve sonrasında stok takibi güncel olarak yapılabilir ve buna göre satışlardan alınacak verim artırılabilir.

● Satıcı ürünlerinin hepsinin ya da bazılarının fiyatını değiştirmek istediğinde kısa sürede değiştirebilir.

● Ürünlerin fiyatlarında yapılacak kampanyalar ve indirimler yazılım üzerinden hızlıca yapılabilir.

● Satıcı sattığı ürünlere yapılan yorumları ve bırakılan değerlendirmeleri görerek müşteri memnuniyetini artırmak için bir sonraki hamlesini planlayabilir.

● Satılan ürünlere dair kargo ve teslimat bilgileri görülebilir, bu bilgilere göre satıcı planlamasını yaparak müşteriyi otomatik sistemler üzerinden bilgilendirebilir.

● Sipariş öncesinde ve sonrasında yapılan her işlemin gerektirdiği araçlar farklı gider kalemleri oluşturabilir. Sürecin her bir parçasına farklı bir araç edinmek yerine bütün işlemleri e-Ticaret entegrasyonu yöntemiyle yapmak zamandan tasarruf sağlarken aynı zamanda maliyeti de azaltır.

En İyi Pazar Yeri Entegrasyonu

e-Ticaret üzerinden satış yapmak isteyen satıcılar en iyi pazaryeri entegrasyonu sisteminin hangi pazaryerinde olduğunu yaygın olarak merak eder. En iyi entegrasyonu hangi pazaryerinin yapacağı satıcının ölçeğine göre değişiklik gösterebilir. Bazı pazaryerleri detaylı ve büyük işlem hacmi olan entegrasyon sistemleri sunarken kimi pazaryerleri küçük ölçekli satıcılara yetecek derecede entegrasyon sistemleri sunar. e-Ticaret satışlarınız için bir pazaryeri entegrasyon sistemi seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Entegrasyon sisteminin satışlarınıza olumlu etki edebilecek özelliklere sahip olduğundan emin olmalısınız. Bu özelliklere stok ve fatura takibi gibi önemli özellikler örnek olarak verilebilir. Aynı zamanda entegrasyon sisteminin esnek bir çalışma modeline sahip olduğundan da emin olmalısınız. Bu noktalara dikkat ederek satışlarınız için en iyi online pazar yeri entegrasyon sistemini bulabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez