e-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

2024-03-13T10:25:54

E-ticarette bir ürünün çokça satılıp satılmayacağını belirleyen farklı faktörler bulunur. Bu faktörlere ürünün popülerliği, reklam çalışması ve tüketici yorumları örnek olarak gösterilebilir. Bir ürünün o dönem için popüler olması ve reklam çalışmasının iyi bir şekilde yapılması ürünün satılma oranını artırabilir. Bu konuda son zamanların en iyi örneği cerrahi maskedir. Küresel pandemi ile ortaya çıkan zorunlu maske kullanımı, önceden önem verilmeyen cerrahi maske satışlarını bir anda popüler hale getirmiştir.

Satış oranını artıran bir diğer unsur da tüketici yorumlarıdır. Müşteriler, bir ürünü sipariş etmeden önce mutlaka yorumlar kısmına bakarlar. Böylece sipariş edecekleri ürünü deneyemediklerinden, daha kolay karar vermek amacıyla önceki kullanıcılarının ürün ile ilgili düşüncelerini referans alarak karar verirler. Herhangi bir ürün hakkında olumlu ve çok sayıda yorum o ürün için e-ticarette satış oranını artırabilir.

E-Ticarette Satış Nedir?

E-ticarette satış, temel olarak internet üzerinden online olarak verilen sipariş üzerine yapılan satış olarak nitelendirilebilir. Müşteri, satıcının internet üzerinden yayınladığı ürünü değerlendirir ve satın almak istediğinde çeşitli ödeme yöntemlerini kullanarak sipariş eder. Kapıda ödeme, banka kartı ile ödeme, kredi kartıyla ödeme, havale ve EFT bu ödeme yöntemlerine örnek olarak gösterilebilir. Müşteri ödeme işlemini tamamladıktan sonra, ürün kargo firması tarafından müşterinin belirttiği adrese teslim edilir.

E-Ticarette Satış Nasıl Yapılır?

E ticaret satışı yapmak isteyen bir satıcının takip etmesi gereken adımlar vardır. Bu adımlar şu şekildedir;

  1. İnternet üzerinden satışı yapılmak istenen ürün belirlenir. Popüler ürünlerin seçilmesi satış oranları açısından olumlu sonuçlar verebilir.
  2. Satıcı, belirlediği ürünlerini çekici de düzgün bir şekilde e-ticaret entegrasyonu ile e-ticaret platformuna koyar. Müşterinin ilgisini çekmek amacıyla, ürünlerin fotoğraf ve açıklama kısmı bilgi verici şekilde hazırlanmış olmalıdır.
  3. Bundan sonra müşterinin ürünü sipariş etmesi beklenir. Ürünün popülerliği, müşterilerin ürünleri sipariş etme süresini belirleyebilir.
  4. Sipariş alındıktan sonra, ürün depodan ya da tedarik etme yolu ile temin edilir ve  paketlenerek kargoya verilir. Aynı zamanda ürüne ait e Fatura da kesilmiş ve müşteriye iletilmiş olması gereklidir.

Siz de on binlerce kullanıcısı olan ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e-ticaret entegrasyonunuzu saniyeler içinde gerçekleştirebilir, internet bağlantınızın olduğu her yerden e fatura ve e arşiv fatura gibi tüm muhasebe işlemlerinizi kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

E-ticarette en çok satış elde eden ürünler, gün geçtikçe farklılık gösterir. Müşteriler, e-ticaret sistemiyle alışveriş yaparken oldukça öngörülemez davranabilirler. E-ticaret sistemleri üzerinden satın alım yapmadan önce müşteriler, farklı faktörlerden etkilenirler ve bunlara göre karar verirler. Bu sebeple, e-ticarette en çok satılanlar sürekli olarak değişim içerisindedir. Satıcının bu faktörlere aşina olması ve bu faktörler doğrultusunda satış yapması satış oranlarını artırabilir.

Günümüzde kozmetik, cilt bakım ve giyim ürünleri, oyuncaklar, kitap ve market alışverişleri müşteriler tarafından e-ticaret üzerinden en çok satın alınan ürünlere örnek olarak gösterilebilir. Sosyal medya üzerinden yapılan reklamlar ve tanıtım faaliyetleri de ürünlerin satış oranlarını artıran faktörlerdendir. Müşterilerin e-ticaret sayesinde ürünlere kolay bir şekilde ulaşabiliyor olması nedeniyle, reklam  çalışmaları önemli bir rol oynar.

E-Ticarette Satılacak Ürün Nasıl Bulunur?

E-ticaret üzerinden satış yapmak isteyen bir satıcının, satacağı ürünü belirlerken dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Satıcı, yaygın olarak sipariş edilen ve popüler olan ürünleri e-ticaret yoluyla kolaylıkla satabilir. E-ticarette en çok satanlar listesindeki ürünler, sürekli olarak değişim gösterebilir, bu nedenle satıcının sürekli olarak gündemi takip etmesi gerekir. Satıcı, satış istatistiklerine, tüketici yorumlarına bakarak ve gündemdeki ihtiyaç duyulan ürünlere göre hangi ürünü satacağına karar verebilir. Satıcı, başka bir e-ticaret mağazasında bulunan, çok satan ve olumlu tüketici yorumlarına sahip olan ürünleri, kendi mağazasında da satışa koyabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez