Sonucu görmek için tutar girip “HESAPLA” butonuna basın.
Label
Value
Net Tutar
₺0.00
KDV Tutarı
₺0.00
Brüt Tutar
₺0.00
KDV Dahil Tahsil Edilecek Tutar
₺0.00
Fon Payı Tutarı
₺0.0
Stopaj Tutarı
₺0.00
ÜCRETSİZ İNDİR
Brütten Nete, Netten Brüte Maaş Hesaplama
Kıdem / İhbar Tazminat Hesaplama
Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ve Vergi Hesaplama
IOS ve Android gibi farklı platformlarda çalışabilme
Sınırsız kullanım imkânı
UYGULAMA HAKKINDA
Serbest meslek makbuzu nedir?
+
Serbest meslek makbuzu, Serbest meslek ile iştigal edenlerin, mesleki faaliyetleriyle ilgili tahsilatlarda, tanzim etmek zorunda oldukları belgenin ismidir.
-
Serbest meslek makbuzunu kim düzenler?
+
Serbest meslek makbuzu düzenleyen meslek grupları;Mühendis, Müşavir, Mali Müşavir, Danışman, Noter, Yazar, Menajer, Senarist, Artist, Yönetmen, Mimar, Avukat, Doktor, Diş hekimi, Veteriner Hekim, DanışmanSerbest öğretmen, Yönetmen, Rehber, Sağlık memuru.
-
Serbest meslek makbuzu hesaplama nasıl yapılır?
+
Serbest meslek makbuzu hesaplamak için önce, %18 oranı olan KDV de hesaplanarak brüt ücret tespit edilir. Daha sonra bu brüt ücret üzerinden %22 oranlı olan gelir vergisi hesaplaması yapılır. En son formül ise aşağıdaki gibidir;Brüt Ücret – Gelir Vergisi + KDV = Net ücret500 TL- 110 TL (500 TL x%22)+ 90 TL (500 TL x %18)= 480 TL Net Tutar
-
Serbest meslek makbuzunda stopaj kime aittir?
+
Serbest meslek makbuzunda stopaj, vergi dairesine, müşteriniz tarafından muhtasar beyanname ile serbest meslek mensubu adına ödenir.
-
Serbest meslek makbuzu nasıl doldurulur?
+
Serbest meslek makbuzu doldururken aşağıdaki bilgilerin girilmesi gerekmektedir;Makbuzu verenin adı ve soyadı veya iş yeri unvanı, adresi.Vergi dairesi ve Vergi Kimlik numarası ya da T.C. Kimlik numarasıMüşterinin adı ve soyadı veya iş yeri unvanı, adresi.Alınan paranın miktarıBelgenin düzenlendiği tarih.Serbest meslek erbabının imzası
-
E-serbest meslek makbuzuna geçiş zorunlu mu?
+
E-serbest meslek makbuzuna geçiş zorunludur. Bu zorunluluk 01.07.2020'de başlamıştır.
-
E-serbest meslek makbuzunda bulunması gereken zorunlu unsurlar nelerdir?
+
E-Serbest Meslek Makbuzunda bulunması gereken zorunlu unsurlar aşağıdaki gibidir; Serbest meslek erbabının; adı, soyadı, vergi dairesi, VKN veya TCKN'si, adresi. Müşterinin adı, soyadı veya unvanı, adresi, vergi mükellefi ise vergi dairesi, VKN veya TCKN'si.
-
E-Serbest Meslek Makbuzuna nasıl başvurulur?
+
E-Serbest meslek makbuzu kullanımına Logo İşbaşı’nın sunduğu ücretsiz e-Dönüşüm Danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan 30 dakika içinde e-SMM’ye geçebilirsiniz.
-
Serbest meslek makbuzu ne zaman kesilir?
+
Malın veya hizmetin ifasından itibaren 7 gün içerisinde serbest meslek makbuzunun düzenlenmesi gerekir.
-
Serbest meslek makbuzunun muhasebe kaydı nasıl yapılır?
+
Serbest meslek makbuzunun hesaplaması yapıldıktan sonra muhasebe kaydı yapılır. Brüt ücret, gelir vergisi kesintisi, net ücret, KDV ve tahsil edilen değerler hesaplanıp muhasebe kayıtları yapılır.