e-Ticaret Kargo Entegrasyonu Nedir? En Kolay Nasıl Yapılır?

2024-03-08T14:26:02

e-Ticaret kargo entegrasyonu; internet üzerinden satış yapan e-Ticaret sitelerinin, gelen siparişler için herhangi bir el yordamına gerek kalmadan otomatik bir şekilde barkod oluşturmasını ve oluşturulan bu barkodun ilgili kargo firması tarafından görüntülenebilmesini sağlar. Ayrıca kargo entegrasyonuyla beraber, kargo ve fatura takip dokümanları yazdırılabilir veya PDF formatında kayıt edilebilir. Kargo entegrasyonunun yapılması, her kargo firmasının kendi protokolleri kapsamında değişiklik gösterir. Kargo entegrasyonu yapılırken bir yazılımcı veya kurumdan yardım almak, kargo entegrasyonunu yaptırmanın en kolay yoludur.

Kargo Entegrasyonu Nedir?

İnternet üzerinden satış yapmakta olan e-Ticaret siteleri, gelen siparişlerin her birini ayrı adreslere göndermek üzere ayrı ayrı kargolamak durumundadır. Her gün ciddi sayıda sipariş alan bir e-Ticaret sitesi için, kargolama işlemlerinin gerçekleştirilmesi çok büyük bir zaman ve iş yükünü beraberinde getirir. Kargo entegrasyonunun yapılmasıyla beraber, bu iş yükü büyük ölçüde azalır. Çünkü e-Ticaret siteleri, gelen siparişler için kargo barkodunu anında ve son derece kolay bir şekilde oluşturabilir. Böylece geriye sadece kargonun teslim edilmesi kalır. Kargo entegrasyonu, satılan ürünün ağırlığı, türü ve cinsine göre en uygun kargo barkodunun oluşturulmasını sağlar. Kargo entegrasyonu sayesinde, siparişin alınıp faturanın kesilmesiyle neredeyse eş zamanlı olarak kargo barkodu da elde edilmiş olur.

Kargo Entegrasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kargo entegrasyonu ile ilgili olarak bilinmesi gereken en önemli husus, siparişlerin alınarak gönderi bilgileriyle beraber kargo barkodunun otomatik oluşturulmasını sağlayan ve bu sayede iş yükünü azaltarak işleri kolay hale getiren bir uygulama olduğudur. Bunun yanı sıra kargo entegrasyonu ile birlikte, alınan siparişlere ait fiş, fatura ve dokumanlar tek bir seferde çıktı alınabilir veya bilgisayar ortamına kayıt edilebilir. Tüm bunlar, başta ürünün paketlenmesi ve kargoya verilmesi olmak üzere pek çok süreci hızlandırır. e-Ticaret dünyasında ilerlemiş ve kargoların yetiştirilmesi konusunda sıkıntı yaşamaya başlamış olan e-Ticaret sitelerinin mutlaka kargo entegrasyonu yaptırması tavsiye edilir.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile göndereceğiniz e fatura ve e arşiv faturalar için aylık 150/ yıllık 2100 kontöre kadar kullanım HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

e-Ticaret İçin Kargo Entegrasyonu Süreci Hangi Aşamaları İçerir?

e-Ticaret sistemlerine yapılan kargo entegrasyonu çeşitli süreçlerden oluşur. Bu süreçler baştan sona son derece hızlı ve zincirleme bir şekilde ilerleyerek iş yükünü azaltır. İlk olarak e-Ticaret sitesi üzerinden gelen siparişlerin bilgileri, kargo entegrasyonu sayesinde alınır. Bu bilgiler içerisinde kargolama işlemi için ihtiyaç duyulan gerekli bilgiler ayrıştırılır. Elde edilen kargo bilgileri, entegrasyon yardımıyla ilgili kargo firmasına elektronik bir şekilde iletilir. Bu sayede kargo barkodunun oluşturulması sağlanır. Bu işlemlerin ardından, e Ticaret entegrasyon panelindeki siparişler listesine, oluşturulan bu kargo kodu eklenmiş olur. Kargo entegrasyonu, bu kodun barkodlu çıktısının alınmasına olanak sağlar.

Barkodlu kod çıktı alınarak ilgili siparişe ait paketin üzerine yerleştirildikten sonra gönderilmeye hazır olur. İlgili kargo firması bu paketi alırken, paket üzerindeki barkodu okutarak hızlı bir şekilde işlemleri başlatır. Söz konusu kargo için takip kodu da bu süreçte oluşturulmuş olur. E-Ticaret sisteminin kargo entegrasyonu panelinde iletişim özellikleri seçilmiş ise, paket kargo şirketi tarafından alındıktan sonra müşteriye de otomatik olarak bilgilendirme mesajı gitmiş olur.

Kargo Entegrasyon Süreci İle Elde Edeceğiniz Avantajlar

Kargo entegrasyon süreci ile elde edilecek avantajların başında yüksek iş yükünün azaltılması gelir. Ayrıca kargolamada karışıklık çıkması gibi durumların da büyük ölçüde önüne geçilmiş olur. Çünkü kargo entegrasyon sistemi ile tüm işlemler otomatik bir şekilde yapılır. Bu sayede hata oranı ciddi bir şekilde azalır. Kargo entegrasyon sürecinin kullanılması yalnızca iş yapma şekli değil aynı zamanda zaman yönünden de büyük avantaj sağlar.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez