Pazaryeri Muhasebe Programı Entegrasyonu Nedir?

2024-03-13T09:58:12

Pazaryeri Nedir?

İnternet alışverişleri son yıllarda hiç olmadığı kadar çok tercih edilmeye başlanmıştır. E-ticaret sisteminin bu kadar çok tercih edilmesi sonuç olarak e-ticaret platformlarının da artışını sağlamıştır.

Günümüzde online alışveriş yapılabilmesini sağlayan çok sayıda platform vardır. Bu platformlara pazaryeri adı verilir. Müşteriler, diledikleri pazaryerinden alışveriş yapabilme imkanına sahiptir. Her pazaryerinin kendine has özellikleri bulunur. Pazaryerleri muhasebe programı entegrasyonu ise pazaryeri sisteminin sunduğu satış işlemlerine ait muhasebe işlemlerinin entegre ve senkronize bir şekilde çalışmasını sağlar.  

Entegrasyon ve e-Ticaret Entegrasyonu Nedir?

Entegrasyon, kelime anlamı olarak tek bir noktada birleşip beraber çalışmayı ifade eder. e-Ticaret entegrasyonu ise satıcılara kolaylık sağlayan programların entegre bir şekilde beraber çalışmasıdır. e Ticaret entegrasyon programı sayesinde satıcı, çok sayıda işlemi tek bir kontrol alanından kolayca gerçekleştirebilir. Satıcı, e-ticaret entegrasyonu sistemleriyle stok takibi yapabilir, ürün ekleyip ürün güncelleyebilir, stok bilgisi ve fiyat bilgisini güncelleyebilir.

e-Ticaret üzerinden satış yapan bir satıcının muhasebe programlarını pazaryeri sistemleriyle entegre etmesi işini kolaylaştırabilecek gerekli işlemlerden biridir. Aksi takdirde çok basit işlemler için bile fazla vakit harcanabilir. E-ticaret entegrasyonu satıcıya her açıdan kolaylık ve pratiklik sunan bir sistemdir. Günümüzde çok sayıda satıcı e-ticaret entegrasyonu sistemlerini kullanır.  

Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile siz de e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık 2100 e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri entegrasyonu, isminden de anlaşılacağı üzere satıcının işini kolaylaştıran muhasebe yazılımlarının pazaryerinin kendi sistemiyle uyumlu ve senkronize bir şekilde çalışmasıdır. Satıcı yaptığı satışları, gelir gider takibi işlemlerini kontrol ettiği muhasebe programlarını çalıştığı pazaryerinin sistemiyle entegre edebilir. Böylelikle satıcının pazaryeri üzerinden yaptığı satışları kontrol etmesi çok daha kolay hale gelir. Pazaryeri entegrasyonu sayesinde satıcının kolayca yapabileceği işlemler şu şekilde sıralanabilir:

  • Satıcı pazaryeri entegrasyonu sayesinde ürün ekleme işlemini kolay bir şekilde yapabilir. Bu bağlamda mağazaya her ürün eklenmek istendiğinde, pazaryeri sistemiyle entegre edilen yazılımlar sayesinde çok hızlı ve pratik bir şekilde yeni ürün eklemesi yapılabilir.
  • Satıcı, pazaryeri entegrasyonu sayesinde mağazasında bulunan ürünleri ve daha önce eklediği ürün bilgilerini güncelleyebilir. Bu bilgilere ürünün fiyatı, resmi, stok bilgisi  ve açıklama kısmı örnek olarak verilebilir
  • Satıcı, pazaryeri entegrasyonu ile sipariş takibini yapabilir. Böylece müşterisinin sipariş ettiği ürünün teslimat sürecini ve ne zaman teslim edileceğini görülebilir.  
  • Satıcı, müşteri mesajlarını pazaryeri entegrasyonu sistemiyle cevaplayabilir. Pazaryerlerinde müşterilerin satıcıya soru sormak amacıyla mesaj gönderebileceği alanlar bulunur. Entegrasyon sayesinde bu mesajlara oldukça kolay ve hızlı bir şekilde cevap verebilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Pazaryeri Muhasebe Entegrasyonu Programı Nasıl Çalışır?

Satıcının pazaryeri sistemine entegre ettiği muhasebe programları, gerçekleştirilen her işlemi kontrol ederek çalışır. Örnek olarak, müşterinin sipariş ettiği ürünü anında ve gecikmesiz bir şekilde satıcıya bildirir. Böylece satıcı gecikmeden ürünü kargoya verir ve kargonun teslim süreci ilgili entegre muhasebe programı üzerinden kolayca görülebilir.

Muhasebe programı, pazaryeri sisteminde gerçekleşen her işlemi takip eder ve satıcıya bildirir. Bu ve bunun gibi çok sayıda özelliği sayesinde pazaryeri sistemine entegre muhasebe programları oldukça kullanışlı ve pratik sistemlerdir.

Pazaryerinde Satılan Ürünlerin Faturası Otomatik Nasıl Kesilir?

Pazaryeri üzerinden müşteri istediği ürünü hızlı ve pratik bir şekilde sipariş edebilir. Siparişlerin yoğun olduğu durumlarda her sipariş için manuel fatura kesmek yorucu olabilir. Pazaryerine entegre edilen muhasebe programları satış işlemlerine dair oluşturulması gereken faturaları otomatik olarak hazırlayan sistemlerdir.

Satıcı, muhasebe programlarını kullanırken sipariş durumunda doldurulması gereken parametreleri girer. Entegre muhasebe programları ise gerekli bilgileri otomatik olarak ilgili doldurur ve saniyeler içerisinde fatura oluşturulabilir. Ayrıca satıcı tüm bu işlemleri belirli bir konuma bağlı kalmadan, internet bağlantısına sahip olduğu her yerden saniyeler içinde yapabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez