Online Vergi Levhası Başvurusu ve Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

2024-03-08T13:39:26

Yeni bir işletme açmak istiyorsanız ihtiyacınız olan belgelerden biri de vergi levhasıdır. Neyse ki teknoloji bu alanda da yardımımıza koşuyor. Aslında vergi levhası almak için izleyebileceğiniz üç yol var diyebiliriz. Yeminli bir mali müşavir yardımıyla başvuru yapabilirsiniz ya da varsa bağlı olduğunuz sanatkârlar odasından belgenizi alabilirsiniz. Son olarak da e-devlet üzerinden başvuru yapma hakkınız var. Biz en kolay yöntem olan e-devlet başvurusunu konuşacağız şimdi.

Vergi Levhası Nedir?

Bazen bir bakkala ya da bir berbere girdiğinizde güzelce çerçevelenip duvara asılmış birkaç resmî belge görürsünüz. Ustalık, tapu, işletme hakkı ve benzeri belgelerin yanında vergi levhası da o duvarda muhakkak yerini bulmuştur. Vergi levhasının işletmeler için ne kadar önemli olduğunu gösterilen özenden anlayabilirsin. Vergi ödemesi konusunda berraklık sağlamak için Maliye bakanlığı tarafından hazırlanan bir belgedir Vergi Levhası. Ticari kazanç sağlayan herkesin ister meslek erbabı olsun ister birleşik bir şirket, vergi levhasına sahip olması zorunludur. Bu belge Gelir İdaresi Bakanlığı tarafından hazırlanır. Vergi levhasında belli başlı bilgiler yer alır; şirket sahibinin ismi, kimlik numarası, unvanı, bağlı olduğu vergi dairesi, adresi, vergi türü, sicil numarası gibi.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Vergi Levhası Online Başvurusu

İnternet üzerinden yapılacak vergi levhası başvuruları çok daha zahmetsiz ve hızlı olacaktır elbette. Bu başvuruları Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden yapabilmekteyiz. E-işlemler sekmesi altında İnternet Vergi dairesi bölümü karşınıza çıkacak. Bundan sonra e-beyanname ile aldığınız kullanıcı adı ve parola yardımıyla giriş yapmalısınız. Daha sonra sorgulama butonuna tıklayın. Vergi Levhası Bilgileri kısmını seçin. Vergi kimlik numaranızı ve T.C. kimlik numaranızı giriş yapmanız gerekiyor. Eğer kurumlar vergisi mükellefi iseniz T.C. kimlik numarası bölümünü boş bırakabilirsiniz. Böylece vergi levhanızı oluşturabilirsiniz. İstediğiniz rengi seçerek son üç yıla ait levhaların baskısını yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda da bir kopyasını daha sonraki zamanlarda gerekli olabileceğini düşünerek saklamanızı öneririz.

Başvuru Takibi

Vergi Levhası için başvurunuzu online yapabildiğiniz gibi takibini de internet üstünden sağlayabilirsiniz. Bunun için ister Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini kullanabilir ya da e-devlet kapısından sorgulama yapabilirsiniz. Gerekli bilgileri doldurarak sisteme giriş yaptıktan sonra E-Vergi bölümünde sorgula butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv faturalar için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Vergi Levhası Nedir ve Nasıl Alınır?
Geçici Vergi Nedir? Nasıl Hesaplanır?
Gelir Vergisi Nasıl Hesaplanır?
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez