Her sektörde olduğu gibi mobilya üretim ve satış sektöründe de yazılım araçları sıklıkla kullanılır. Mobilyacıların kullandığı muhasebe programı stok takibi, ödeme takibi, müşteri bilgisi, sipariş takibi ve tedarik durumu gibi birçok kullanışlı özelliğe sahiptir. Mobilya işletmeleri verimli şekilde üretim ve satış yaparak büyüme elde edebilmek için mobilya muhasebe programı seçeneklerini tercih edebilir. Her iş alanında olduğu gibi mobilya üretimi ve satışında da muhasebe işlemleri kritik önem arz eder. Bununla beraber mobilya mağazası muhasebesi nasıl tutulur konusu sıklıkla merak edilir. İşletmeler satışlardan verimli sonuç almak ve ilerleyen dönemlerde gerçekleşecek satışlara daha iyi hazırlanmak için mobilya muhasebe programını kullanarak ileriye dönük planlama ve geriye dönük analiz yapabilir. Günümüzde geliştirilen mobilya muhasebe programları kullanışlı ve işletme için faydalı özellikleri sayesinde sıklıkla tercih edilir. Ölçeği ve satış hacmi fark etmeksizin bütün mobilya işletmeleri mobilya muhasebe programı araçlarını tercih ederek işletmelerine değer katabilir. Bu yazılım araçları mobilya işletmelerinde aklınıza gelebilecek her türlü işlemi yapabilmenizi, her türlü alanı tek bir ekran üzerinden kontrol edebilmenizi mümkün kılar.
Mobilya İşletmeleri İçin Muhasebe Programının Avantajları
Mobilya üreten ya da satan işletmelerin muhasebe için yazılımlardan yararlanması oldukça tutarlı bir seçimdir. Mobilya işletmelerinin kullanması için geliştirilmiş olan mobilya muhasebe programı işletmelere değer katar. Bu yazılım araçlarının işletmelere sağladığı avantajlardan bazıları şunlardır:
● İşletmeler mobilya stok durumunu görebilir. Mobilya satıcılarının stoklarındaki satışa hazır mobilya durumunu bilmesi buna göre pazarlama çalışmaları yapabilmesini sağlar. Mobilya muhasebe programı üzerinden güncel stok bilgisi görüntülemek mümkündür.
● Mobilya üretimi yapan işletmeler depo durumlarını mobilya muhasebe programı üzerinden görebilir. Üretici işletme depoda bulunan malzeme durumuna göre gereken satın alımları olabilecek en iyi şekilde mobilya muhasebe programı sayesinde planlayabilir.
● Sipariş usulü çalışan mobilya işletmeleri mobilya muhasebe programı sayesinde müşterilerden iletilen siparişleri sorunsuz bir şekilde tamamlayabilir. Mobilya muhasebe programlarının satıcı işletmenin web sitesi ve uygulaması ile entegre bir şekilde çalışması mümkündür. Gelişmiş mobilya muhasebe yazılımları iletilen siparişi sisteme ekledikten sonra gerekli malzemelerin depoda bulunup bulunmadığını dahi işleyebilir ve gerektiği durumlarda hatırlatıcılarla işletme sahibini uyarabilir.
● Mobilya muhasebe programı kullanan mobilya işletmeleri hangi ürünlerinin daha fazla satıldığı, hangilerinin daha yavaş satıldığı gibi istatistiksel satış verilerine ulaşabilir. Günlük, haftalık, aylık ya da yıllık ciro oranları görüntülenebilir. Seçilen bir aralığa dair satış verileri otomatik olarak rapor şeklinde alınabilir ve planlama için kullanılabilir
Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!
14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.
Mobilya Muhasebe Programı ile Neler Yapılabilir?
Mobilya muhasebe programı ile işletmenin olumlu büyümesi için etkili olacak birçok işlem yapılabilir. Bu yazılımsal araçlar ile temel olarak bütün muhasebe ve işletme yönetim faaliyetleri gerçekleştirilebilir. Mobilya muhasebesi nasıl tutulur sorusuna cevap arayan işletme sahipleri mobilya muhasebe programı ile bütün gerekli işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. Bu program ile gerçekleştirebileceğiniz bazı işlemler şunlardır:
● Farklı kanallardan sipariş alınabilir. Mobilya muhasebe programı web siteleri, uygulamalar, e-Ticaret sistemleri ve online pazar yerleri ile entegre bir şekilde çalışabilir.
● Stok takibi anlık olarak yapılabilir. Aynı zamanda depoda bulunan malzeme ve materyal bilgisi de güncel şekilde alınabilir.
● Sisteme iletilen sipariş için gerekli olan adımlar daha planlı bir şekilde atılabilir. Siparişin hazırlanması için gereken bir materyalin stokta bulunmaması durumunda program tarafından yapılan bilgilendirmeye göre materyal temini yapılabilir.
● Sipariş veren müşteriler için farklı ödeme yöntemleri sunulabilir. Bu ödeme yöntemlerine POS ya da Sanal POS örnek olarak verilebilir. Mobilya muhasebe programları birden fazla ödeme yöntemi ile entegre bir şekilde çalışarak faaliyet göstermeye devam edebilir.
● İşletmenin tedarikçiler ile olan ilişkisi daha kolay kontrol edilebilir. Programın belirttiği ihtiyaç listesi kullanılarak tutarlı siparişler oluşturulabilir. Tedarikçilere yapılacak olan ödemeler verimli şekilde kontrol altında tutulabilir.
Logo İşbaşı’nın alanında uzman danışmanlarının ücretsiz desteği ile 15 dakika gibi kısa bir sürede e-Faturaya geçebileceğinizi biliyor musunuz? Siz de e-Faturaya Logo İşbaşı ile geçin rahat edin!
Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.
14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.
Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;
Basit Usulde Vergilendirme Nedir, Şartları Nelerdir?