Küçük ve orta büyüklükteki işletmeleryani kobi’ler ülke ekonomisinin önemli bir kısmını oluştururlar. Bir işletmeninbu tanımın içine girmesi için çizilmiş bazı sınırları aşmamış olması gerekir.Çalışan sayınızın yıl içinde iki yüz elli kişiyi aşmaması ve mali bilançonuzunda 250.000.000 TL’nin üzerinde olmaması durumda kobi sayılabilirsiniz.Kobi’lerin büyüyüp ekonomiye katkı sağlayabilmesi bazı gerekli risklerialabilmesi gerekir. Bunun içinse mali bir yükümlülük var demektir. İşte bunoktada kobilere destek devreye girer. Büyümeyi hedefleyen küçük ve ortabüyüklükteki işletmelere özel kredi imkanlarının önü açılmalıdır. Bu iş içinKOSGEB kurulmuştur. Kobi’lerin ekonomideki büyüklüklerini ve rekabet paylarınıartırmak için her türlü çalışmayı yapan bir kamu kuruluşudur KOSGEB. Buçalışmaların en başında da KOSGEB kobi desteği gelmektedir.
KOSGEB Kobi Desteği Nedir?
Devlet kobiler için gerekli görülen krediyi KOSGEB aracılığı ile sağlamaktadır. İşletmesini büyütmek isteyenlerin KOSGEB’e ihtiyaç duyduğu para için başvurması yeterlidir. Yalnızca halihazırda bulunan işletmeler değil, yeni açılması planlanan yerler için de KOSGEB kobi desteği değerlendirilebilecek bir imkandır. Farklı kriterlerde açıklanan destek çağrılarına göre 20.000.000 TL’ye kadar destekler verilebilmektedir.
https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/3/destekler
Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!
14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.
KOSGEB Kredisine Kimler Başvurabilir?
İşletmenizi büyütmeyi planlıyorsunuz.Yapmak istediğiniz yatırımlar için gerekli mali gücü ise bir türlüdenkleştiremiyorsunuz. O halde KOSGEB kobi desteği için yapmanız gerekenleroldukça basit. Öncelikle bu desteğe başvurabilmek için işletmenizin meslekodasına kayıtlı olması gerekir. Daha sonra KOSGEB’in internet sayfasına gidipkayıt yaptırmalısınız. İşletmeniz için gerekli desteği talep ederken bu kayıtsistemini kullanmanız gerekecek.
KOSGEB Kobi Desteğine Nasıl Başvurulur?
Gerekli şartları sağladığınızda KOSGEB’e başvurmak için ilk adımları da atabilirsiniz. Öncelikle İşletmenizi ne şekilde büyütmeyi planladığınızı, ekonomiye nasıl katkılar sağlayarak kazanç sağlayacağınızı ayrıntılı bir şekilde açıklayan bir çalışma planı yapmanız gerekir. KOSGEB’den destek alabilmek için insanların çalışmalarınızın meyve vereceğine inanması gerekir. Örneğin daha önce ürettiklerinizden yeni ve inovatif bir ürün ile piyasaya çıkmayı planlamak ya da halihazırdaki ürününüzü geliştirmek için adım atmayı planlamak KOSGEB’in dikkatini çekecektir. Başvurunuza kosgeb.gov.tr internet sitesindeki e-hizmetler sekmesinde, ilk başvuru seçeneğini tıklayarak başlayabilirsiniz. İkinci adımda kobi beyannamesini doldurarak işletmenizin Kobi olup olmadığının belirlenmesini sağlarsınız. Daha sonra uzmanlar tarafından verdiğiniz bilgilerin doğruluğu incelenir. Son aşamada planlamalarınıza uygun desteğe başvurabilirsiniz. Başvurunuz kabul edildikten sonra KOSGEB size uygulamalı bir eğitim programı sağlar. Fakat sonrasında desteğin elinize direk teslim edilmesini beklemeyin. Gerekli harcamalarınızı kendi imkanlarınızla yapıp faturalandırdıktan sonra KOSGEB kobi desteği ile giderleriniz karşılanır.
Detaylar İçin linke tıklayabilirsiniz:
https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/3/destekler
Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile siz de e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık 1000 e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.
Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.
14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.
Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;
Corona Covid-19 İle Mücadelede İşletmelere Verilen DesteklerGelir Vergisi Nasıl Hesaplanır?
Vergi Dilimi Nedir?Güncel Vergi Dilimi Nasıl Hesaplanır?