İndirimli Fatura Nasıl Kesilir? Oranı Nasıl Hesaplanır?

2024-09-09T14:39:49

Müşterilerilerinize istediğiniz miktarda indirimi, faturalarınıza nasıl yansıtırsınız? İndirimli satıştan E-Faturanızı Logo İşbaşıyla hızlı ve güvenilir yoldan kesin.  

E-Fatura Nedir?

İşletmenizde belirli bir miktar mal ve hizmet karşılığında kaydını tuttuğunuz faturalarınızın dijital ortamda yapılması işlemidir. İnternetinizin olduğu her yerde, ister webten ister cepten elektronik olarak faturalarınızı kesebiliyorsunuz. Teknolojinin gelişmesi bizleri bu geçişe itmiş olsa da işletmemizin kar getirisine katkı sağlar. Kağıttan faturaların kalkması çevremize ve işletmeniz için maliyetinin azalmasında büyük rol oynar. E -Fatura’nın en önemli getirisi hızı olduğu için işletmenizin performansı ve  verimliliğide olumlu yönde etkilenir. Bazı şartlara sahip mükelleflerin E-Faturaya geçmesinin zorunlu olması aslında onların avantajınadır.

Peki ya avantajlı müşterileriniz? Onlar için e-Fatura keserken indirimler uyguluyor musunuz? Cevabınız evet ise devam edelim.

İndirimli E-Fatura Nedir?

Elektronik ortamda kesitiğiniz faturanızın belirlediğiniz oran veya yüzde ile toplam satış tutarından bir miktar düşülerek müşterilerinize sağladığınız avantajdır aslında indirimli fatura.Faturanızın ara toplam kısmında indirim miktarınız gözükür. Müşterileriniz mutlu olur ve siz karlı çıkarsınız.

Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı muhasebe programı Logo İşbaşı’nın özet raporları sayesinde yaptığınız tüm işlemlerin günlük özetlerini inceleyerek işinizi daha iyi yönetebilirsiniz. e-Fatura ve e-Arşiv Faturanızı saniyeler içinde kesip tüm ön muhasebe işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz Logo İşbaşı’nı hemen deneyin!

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

İndirimli E-Fatura Nasıl Kesilir?

İşletmeniz Logo İşbaşında ve siz nasıl E- Fatura’nıza indirim ekleyeceğinizi öğrenmek istiyorsunuz. Hadi bunu örneklendirelim.Bir müşteriniz toptan bir mal veya hizmet satın aldı. Sizin de müşterilerinize özel indirimleriniz var. Toplam satış fiyatı üzerinden ne kadar indirim yapacağınıza karar verdiniz. İster Webten İster Cepten Logo İşbaşı programını açın ve faturanızı hızla ve güvenle kesin.

Mobil Uygulamaya giriş yaptığınızda;

  • “Satışlar” sekmesine tıklıyoruz.
  • Açılan alt sekmelerden “Satış Faturası” veya “Satış Siparişi” seçin.
  • Fatura oluşturmak için “+” butonuna basın. “Perakende Satış” veya “Toptan Satış” seçeneklerinden birini seçin.
  • Fatura numaranızı,müşterinizi,ürün ve hizmet bilgilerini girdikten sonra,”Ürün veya hizmet bilgilerinizin altındaki “İndirim Uygula “ seçeneğine tıklayın.
  • İndiriminiz tutar veya oran olarak girilmesi istenecek. İster tutar girin isterseniz oran girin.
  • Tamam butonuna tıkladığınızda indiriminiz ile tutarınızın son hali “toplam” kısmında gözükecektir.
  • Eğer var olan ve sevk edilmemiş faturalarınıza indirim uygulamak isterseniz faturaya tıklayıp “İndirim Uygula” kısmına tıkladıktan sonra oran veya tutar girmeniz ve “Kaydet”e basmanız yeterlidir.
  • Kaydet tuşuna bastığınızda Açıklama kısmında yazabilirsiniz.
  • Faturanızın indirimli hali oluştu.

Web app girişi yaptığınızda;

  • “Satışlar” sekmesine tıklıyoruz.
  • Açılan alt sekmelerden “Satış Faturası” veya “Satış Siparişi” seçin.
  • Var olan faturanız üzerinden işlem yapmak isterseniz, faturanızın “ön izleme” ikonununa tıklayın ve “düzenle”ye basın.
  • Sayfanın en alt kısmında” İndirim” kısmını göreceksiniz. Dilediğiniz tutarı veya oranı yazın.
  • Kaydet butonuna tıklayın.
  • Eğer yeni fatura oluşturmak ve o faturaya indirim uygulamak isterseniz ;”Yeni Sipariş “butonundan yeni fatura oluşturup daha önceki adımlarda anlattığımız üzere aynı şekilde indiriminizi uygulayabilirsiniz.

e-Fatura programı Logo İşbaşı ile kime ne ödenecek kimden ne alınacak gibi soruların cevabını düşünmezsiniz! Cari hesap takibiyle tahsilat ve ödemeleriniz zamanında gerçekleşir, takibi kolaylaşır! Siz de 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

İndirim Tutar veya Oranı Neye Göre Belirleyebilirim?

Müşterilerinize indirim yaparken her işletme sahibinin kendine göre indirim oranları olmasının yanı sıra belirli kriterler eşliğinde  bu oranları belirlerler.

Bu faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz:

Toplam Alış Miktarı: Müşteriniz ne kadar alışveriş yaptığına bağlı olarak indirim uygulayabilirsiniz.Örneğin;belirli tutar üzerindeki alışverişlerde indirim uygulayabilirsiniz.

Sadakat Programları: Sadık müşterilerinize ödül verebilirsiniz.Sadakat programı konseptinde,sürekli olarak size tercih eden müşterilerinize bir miktar indirim belirleyebilirsiniz.

Özel Günler ve Etkinlikler: Müşterilerinizin ,doğum günlerinde, sizinle olan yıl dönümlerinde,bayramlarda,yaz veya kış konseptlerinde,dönemsel kampanyalarla vs gibi indirimlerle onları teşvik edebilirsiniz.

Toplu Alımlar: Ürün veya Hizmetiniz toplu alınıyor ise indirim seçeneğini düşünebilirsiniz.

İş Birlikleri ve Ortaklıklar: Müşterileriniz ile iş birliği veya ortaklık yaparak onlara özel indirimlerinizden faydalandırabilirsiniz.

Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak müşterilere uygun indrimler sağlayabilir ve müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.

İndirimli Son Tutarı Kendim mi Hesaplamalıyım?

Hayır. Logo İşbaşında sizi  yormaz. İndirim oranınızı veya tutarınızı girdikten sonra faturanızın “Toplam” kısmında son tutar görünür . Sizin hesaplamanıza gerek yoktur.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

e-Fatura Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fatura Nasıl Kesilir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez