İleti Yönetim Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-03-08T16:44:48

Satıcı ya da şirketler, hedef kitleleri ile iletişim kurmak için farklı yöntemler deneyebilirler. Bu iletişimin amacı, satışları artırmak ya da hedef kitlesi müşteride marka bilinci oluşturmaktır. Eskiden billboard gibi fiziksel reklam panolarında olan marka müşteri ilişkisi, günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle beraber, SMS ve e-posta gibi araçlarla gerçekleşir. Çok sayıda firma ya da şirket, hedef kitlesi ile iletişim kurmak için İYS (İleti Yönetim Sistemi) adı verilen veritabanı sistemini kullanır.

İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), hedef kitlesiyle, müşterisiyle iletişime geçmek isteyen, pazarlama, reklam, kampanya gibi konularda ileti göndermek isteyen satıcı ve şirketlerin kullandığı, ulusal bir veri tabanıdır. İYS (İleti Yönetim Sistemi) veri tabanını küçük ya da büyük ölçekli firma, satıcı ve şirketler kullanabilir.

İYS veri tabanında, şirketlerin müşterilerine ileti göndermek için kullandığı bilgiler yer alır. Bu bilgilere cep telefonu numarası ve e-posta adresi örnek olarak verilebilir. Bir şirketin müşteri ya da potansiyel müşterisinin iletişim bilgilerini alıp bu iletişim adreslerine ileti gönderebilmesi için İYS’ye (İleti Yönetim Sistemi) üye olması gerekir.

İleti Yönetim Sistemi Ne İşe Yarar?

İleti Yönetim Sistemi (İYS) çok sayıda avantajı ve kolaylığı ile öne çıkar. İYS veri tabanının en önemli özelliklerinden birisi, satıcı ve şirketlerin müşteri ya da potansiyel müşterisi ile iletişime geçebilmesini sağlamasıdır. Billboard gibi reklam panoları ve afişler, yüzyıllardır kullanılan pazarlama araçlarındandır. Fakat günümüzde teknolojiyle de beraber, pazarlama çalışmaları artık e-posta gibi araçlarla yapılır.

İYS, e-posta, SMS gibi iletilerin gönderilmesini kolaylaştırır, satıcılar da billboard gibi pahalı reklam çalışmaları yerine, daha ucuz ve kolay olan e-posta ve SMS iletilerini kullanır. İYS veri tabanının bir diğer özelliği de oldukça geniş ve büyük oranda veri depolamasıdır. İYS sistemleri üzerinde çok ayıda müşterinin iletişim bilgileri yer alır. Söz konusu müşteri, bu bilgileri kullanması için satıcı ya da şirkete onay verdiğinde, şirket ya da satıcı bu bilgilerle kolaylıkla ileti gönderebilir.

Siz de kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık 2100 e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Ticari Elektronik İleti Nedir?

Günümüzde her ölçekten satıcı ya da şirket gibi oluşumlar, müşteri ya da potansiyel müşterisine, hedef kitlesine ulaşmak için ticari elektronik ileti araçlarını kullanır. Ticari Elektronik İleti, satıcı ya da firmaların müşterilerine SMS, e-posta, sesli mesaj ve telefon görüşmesi gibi kanallar aracılığından gönderdiği, pazarlama gibi konulara değinen iletilerdir.

Ticari Elektronik İleti sayesinde satıcılar, sattıkları mal ya da hizmete dair bilgileri, kampanyaları, kullanım tavsiyelerini ve kriz anında yapılması gerekenleri kolay bir şekilde bildirebilir. Kişilerin, firma ya da satıcıların kendilerine Ticari Elektronik İleti göndermesine izin verir. Bu gönderim için kullanılacak iletişim bilgileri ise İYS (İleti Yönetim Sistemi) üzerinde depolanır. Kişiler, İYS üzerinden hangi firma, markaların kendilerine Ticari Elektronik İleti gönderebileceğini görebilir, bu izinleri düzenleyebilir.

İYS (İleti Yönetim Sistemine) Kayıt Yaptırmak Zorunlu Mu?

Dijital ortamda gerçekleştirilecek her türlü pazarlama ve duyuru çalışmaları kapsamında gönderilecek iletiler için İYS sistemine kayıt yaptırmak zorunludur. Satıcı, firma ya da şirketler, İYS sistemine yükleme yapmadan, müşteri ya da potansiyel müşterilerine SMS, e-posta gibi ticari elektronik iletiler gönderdiği takdirde çeşitli yasal yaptırımlarla karşılaşabilir.

İleti Yönetim Sistemi’ne (İYS) Başvuru Nasıl Yapılır?

İleti Yönetim Sistemi (İYS) veri tabanını kullanabilmek için, e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. MERSİS bilgisi eksiksiz olan satıcılar, e-Devlet uygulaması ya da web sitesi üzerinden, İYS bölümünü kullanarak, İYS sistemine üye olabilir ve Ticari Elektronik İleti gönderebilir. Bununla beraber, e-İmza kullanılarak da İYS sistemine başvuru yapılabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

En İyi Ön Muhasebe Programları Nelerdir?

En Kolay Fatura Kesme Programları Nelerdir?

E Fatura Görüntüleme Nasıl Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez