En Kolay Fatura Kesme Programları Nelerdir?

2024-03-12T14:44:08

İşletme gelir ve gider takibi yapılmasında faturaların önemi büyüktür. Fatura takibinin yapılması, şirketlerin zorunluluğu haline gelir. Fatura kesme programı birçok açıdan popüler hale gelmiş ve kullanıcısı son dönemlerde bir hayli artmıştır. Muhasebe işlerinin hafifletilmesini sağlayan programlar, aynı zamanda verimliliğin artmasını sağlayarak işletmelerin kazancını artırır.

Fatura Kesme Programı Nedir?

Fatura kesme programı özel bir yazılımdır ve fatura düzenleme, arşivleme ve gönderim işlemlerinin online olarak yapılmasını sağlar. Elle fatura kesme işlemlerindeki vakit kaybını ortadan kaldırır ve işveren yükünü hafifletir. İşlerin hızlı ve online bir şekilde gerçekleşmesi için fatura kesme programları kullanılır.

Faturalara bilgi girişi ve alıcıya gönderim işlemleri elle doldurulan faturalardan daha kısa ve pratik programlar aracılığıyla online yapılır. Faturaların saklanması fatura kesme programlarıyla kolaylaşır ve kağıt tüketimine gerek kalmaz. Çevre dostu bir anlayış benimsenmesi de bu anlamda işletmeye vizyon kazandırır. Programları kullanmak için özel bir eğitim almaya gerek yoktur.

İnternet bağlantısının olduğu her yerde kolaylıkta fatura kesilebilir. Bu da işletmenin karlılığını artıran bir durumdur. Düzenli kesilmesi gereken faturalar genellikle iş yükünü artırır. Programlar düzenli fatura kesimi için verilen emri otomatik olarak kaydederek sorun yaşanmasını önler.

Fatura Ne Zaman Kesilir?

Faturalar 7 gün içinde mutlaka kesilmelidir. İşlem gerçekleştikten sonra 7 gün içerisinde gerçekleşen işlemin düzenlemesi yapılmalıdır. Ticari bir işlem ise aynı ay içinde kesilir ve düzenlenir. Faturanın kesileceği tarih bir sonraki aya atlamamalı, düzenleme aynı ay içerisinde gerçekleşmelidir.

Aksi halde karışıklıklar ve vergi sorunları meydana gelir. Ayın son gününe denk gelen işlemlerde 7 gün zorunluluğu yoktur. 7 gün olmasa dahi fatura düzenlenmelidir Örneğin; şubatın bitimine 2 gün kala bir işlem yapıldıysa, hizmet ve satışın faturası şubatın son gününe kesilmiş ve düzenlenmiş olmalıdır.

Fatura Kesme Programının Özellikleri Nelerdir?

Fatura kesme programının avantajları arasında en dikkat çekici olanı, her bir sektör için özel olarak tasarlanan fatura şablonlarıdır. Sektör farklılıklarına göre şablonların boyut ve içeriği değişir. Fatura kesme programlarındaki şablonlar, elle doldurulmuş faturalarla aynı işlevi görür. Masraf, sipariş ve stok takibi yapılabilmesi yazılımların önemli özellikleri arasındadır.On binlerce işletme sahibi ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile internet erişimi olan her yerden ister webden ister cepten saniyeler içinde faturalarını kesiyor anında müştrilerine gönderiyorlar

Programların diğer özelliklerini sıralamak gerekirse;

  • Alış ve satış faturaları yazılım içerisinde kesilebilir
  • Ödeme yapılan veya yapılmayan faturaların takibi kolaylıkla yapılabilir
  • E-Arşiv ve e-Fatura kullanıldığında aynı işlemler programda yapılabilir
  • Mobil cihazlardan da kullanılan programlar nerede olursanız olun kullanma imkanı tanır
  • Ön muhasebe işlemleri ile entegre olabilir
  • Nakit ve kredi kartı gibi bilgileri şablon üzerine yerleştirebilirsiniz
  • 10 yıl arşivleme olanağı
  • Cari hesap takibi yapılabilmesi
  • Banka hesaplarındaki hareketlerin takibi

Bu özellikler fatura kesme programlarının çoğunda yer alan özelliklerdir. Daha kapsamlı yazılımlar, ön muhasebe süreçlerinden ziyade direkt olarak şirket yönetimi için gerekli olan çoğu durumu kayıt altında tutmaya yarar. Online olarak fatura kesme ve gönderimi gerçekleştirmek, dünyanın neresinde olursanız olun online ortamda işinizi yapabilmeyi sağlar.

Sisteme zamanında giriş yapmak için programlarda hatırlatıcı bulunur ve düzenlemeyi vakit kaybetmeden ya da ceza kesilmeden gerçekleştirebilirsiniz. Operasyon süreçlerini pozitif yönde etkileyerek, verimli bir çalışma ortamı için fatura kesme programlarının özellikleri yeterlidir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Fatura Kesme Programı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Fatura kesme programı birçok açıdan pratik bir kullanım sunar. Program içerisinde gruplandırmalar yaparak, cari hesaplar kontrol edilebilir. Ayrıca stok takibi ve iade faturaları gibi işlemleri yazılımda kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Fatura programı kullanarak elde edilebilecek avantajlar şunlardır:

  • Fatura işlemleri çok daha hızlı gerçekleşir.
  • Hatalar fatura kesme programları sayesinde minimuma iner.
  • Arşivleme ve düzenleme daha kolay gerçekleşir.
  • Ön muhasebe işlemlerinde ve muhasebe departmanında iş yükü azalır.
  • Güvenlik riskleri (yırtılma, kaybolma ve aşınma problemi yoktur) ortadan kalkar.
  • Kesilecek fatura tarihi belliyse hatırlatma modülü olan uygulamalar pratiklik sağlar.
  • Maliyetlerde azalma yaşanır.
  • İstenildiğinde Excel’e bilgiler aktarılabilir ya da çıktı alınabilir.
  • Çıktılar görsel olarak tasarlanabilir.
  • Stopaj ve istisna fatura işlemleri yapılabilir.

Fatura kesme alanında işlemenizin hız kazanmasını istiyorsanız, Logo İşbaşı Programları ile saniyeler içinde e fatura ve e arşiv faturanızı oluşturabilir ve müşterinize gönderebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı ve nereden başlayacağınızı da ücretsiz danışmanlık veren alanında uzmanlarımızdan öğrenebilirsiniz. Hemen bizimle iletişime geçin.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez