e-Fatura Görüntüleme Nasıl Yapılır?

2024-03-13T14:08:09

Günümüzde neredeyse her sektör elektronik ortamlara taşınmış durumda. Elektronik ortama taşınmayan sektörlerin ise mutlaka bir bölümü dijital olarak işliyor. Dijitalleşmenin ivmesini artırarak her sektörde yer alması muhasebe sektöründe de karşılık buluyor. Günümüzde bütün muhasebe işlemleri, online sistemler üzerinden yapılabiliyor. Elektronik ortamlarda dijital sistemler kullanılarak işlem yapmak, çok sayıda avantajı da beraberinde getiriyor. İnternet üzerinden çalışan muhasebe sistemleri sayesinde işletme ve şirketler çok sayıda işlemi kolaylıkla halledebiliyor. Normalde saatler alacak muhasebe işlemleri zamandan ve mekandan bağımsız olarak hızlıca yapılabiliyor. Bu ve bunun gibi çok sayıda avantaj işletme ve şirketlerin elektronik ortama taşınması tercih etmelerini sağlıyor.

E-Fatura Nereden Görüntülenir?

Fatura kesmek gibi önemli ve gerekli işlemler de internet üzerinden yapılabiliyor. Elektronik olarak oluşturulan faturalara e-Fatura yani elektronik fatura deniyor. Bu fatura çeşidinin normal faturadan tek farkı elektronik olması. Yani ortada fiziksel bir belge yok. Bu da çok sayıda avantajı beraberinde getirirken, basılı fatura maliyetlerini de sıfıra indiriyor. Elektronik faturalar online muhasebe sistemleri üzerinden oluşturulabiliyor. İşletme ya da şirketler bu faturaları istedikleri zaman istedikleri yerde görüntüleyebiliyor.

Elektronik faturalar, bu işlem için geliştirilmiş uygulama ya da sistemlerden görüntülenebiliyor. e-Fatura görüntüleme için özel entegratörler sıklıkla kullanılıyor. İşletme ya da şirketlerin bağlı oldukları özel entegratörlerin online muhasebe sistemleri bulunuyor. e-Fatura görüntüleme işleminin yapılması için öncelikle bu sistemlere girilmesi gerekiyor. Farklı özel entegratörlerin sistemlerine giriş şekilleri farklı olabilir. Kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabilmek için yaygın olarak kullanılıyor.

Şirket ya da işletmeler, özel entegratörlerinin sistemlerine giriş yaptıktan sonra bütün işlemleri yapabilmek için tam kontrol elde ediyor. Bu sistemler,  işletme veya şirketlerin elektronik fatura kesme, gönderme veya alma gibi işlemleri yapabilmesine olanak sağlıyor. kullanıcılar, sistem üzerinden daha önce oluşturdukları elektronik faturaları görebilirler.

Elektronik faturaları görüntüleyebilmek için kullanılan bir diğer yöntem ise efatura.gov.tr adresi. Bu adres, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuş bir adrestir. Kullanıcılar bu adrese girdikten sonra, fatura görüntüleme kısmından elektronik faturalarını görüntüleyebilirler. Gerekli alanlara istenilen bilgiler girildikten sonra mükellefe ait elektronik faturalar ekranda belirir. Böylece anında e fatura takibi yapılabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Elektronik faturalarınızı görüntüleyebilmek için size ve işletmenize uygun olan yöntemi seçebilir, faturalarınızı dilediğiniz yerden istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz. Bu kolaylık, işletmenizden aldığınız verimi artırmanızı sağlayabilir.

E-Fatura Görüntüleme Programları Nelerdir?

E-Fatura görüntülemek için pek çok program mevcuttur. Bu tür internet programlarında programın doğru çalışabilmesi için sistemde yüklü bir Java programı da olmalıdır. İnternete bağlı olarak çalışan bu programlar, yüklenilen faturayı GİB tarafından sorgular ve doğruluğunu teyit eder.

En Kolay E-Fatura Nasıl Görüntülenir?

İşletmenize ait gelir gider takibi yapabilmenizi sağlayan e-faturaları görüntülemek için uzun ve karmaşık programlar ile Excel dosyalarına ihtiyacınız yoktur. Ön muhasebe programınızın bir parçası olarak çalışan e-Fatura hareketlerinizi tek bir tıkla istediğiniz yerden görüntüleyebilmek için Logo İşbaşı programını kullanabilir, tahsilatlarınızı ve alacaklarınızı kolaylıkla takip edebilirsiniz.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv fatura için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar kullanım HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikada  hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez