En İyi Ön Muhasebe Programları Nelerdir?

2024-03-13T11:09:24

Ön muhasebe, küçük veya büyük her türlü işletmenin kullanması gereken finansal araçlardan biridir. Ön muhasebe sayesinde, işletmelerin finansal ortamda yaptığı her işlem takip edilebilir. Böylece alım – satım gibi finansal ve ticari işlemlerin kayıt altına alınabilmesi mümkün hale gelir.

Ön muhasebe işlemlerinin düzgün ve doğru bir şekilde yapılması işletme ve şirketlerin çok sayıda alanda kolaylık kazanmalarına yardımcı olur. Bu işlemler fatura, cari hesap, kasa hesap, banka hesap, stok ve çek senet kalemlerine ait takipler ile aylık bordro takibi gibi önemli işlemleri kapsar.

Ön Muhasebe Programları Nelerdir?

Günümüzde çok sayıda işletme ve şirket, ön muhasebe programları kullanarak ileriye dönük adımlar atar. İşletme veya şirketlerin olumlu bir şekilde büyüme sağlayabilmesi adına ön muhasebe işlemleri oldukça önem taşır. İşletmenin büyüklüğüne ve farklı ihtiyaçlarına cevap verebilmesi açısından birden fazla sayıda ön muhasebe programı mevcuttur. En iyi ön muhasebe programı işletmenin ihtiyaçlarını karşılayabilen, fonksiyonel ve modern bir program olmalıdır. Son yıllarda yoğun olarak kullanılan ön muhasebe programları şunlardır;

  • Standart Ön Muhasebe Programları

Standart ön muhasebe programları, işletmelerin finansal hareketliliklerini takibe alarak kaydeder. Ücretli veya ücretsiz versiyonları bulunur. Oldukça yaygın olarak kullanılır ve web üzerinden veya doğrudan işletim sistemleri üzerinden çalışabilen türleri vardır. Bu bağlamda düşünüldüğünde en iyi online ön muhasebe programı seçeneklerinden birisidir.

  • Ticari ve Mali Müşavir Ön Muhasebe Programları

Ticari ve mali müşavir ön muhasebe programları, çok daha gelişmiş ve kapsamlı özelliklere sahiptir. Genel olarak daha büyük hacimli finansal işlem yapan ve işlem trafiği yüksek olan işletmeler tarafından kullanılır. İşlemleri kaydetmeyi ve takibe almayı kolaylaştıran kendine has işlevsel özellikleri vardır. En iyi ön muhasebe programları arasında yer alan bu sistemlerin kullanım oranı da bir hayli yüksektir.  

İnternet erişimi olan her yerden saniyeler içinde fatura kesebilir, müşterinizle paylaşabilir ve gelir-gider takibini gerçekleştirebilirsiniz. Logo Yazılım’ın geliştirdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Ön Muhasebe İşlemlerinde Hangi Yazılımlar Kullanılır?

İşletmelerin ihtiyaçları birbirinden farklı olduğundan, her işletme farklı ön muhasebe yazılımları kullanabilir. Teknolojinin gelişmesi ve hemen her işlemin on-line sistemde yapılmasıyla beraber, ön muhasebe yazılımları da çevrim içi sisteme uyum sağlamıştır.. Her ön muhasebe yazılımının kendine has avantajları ve özellikleri vardır. İşletme ve şirketler, kendi büyüklüklerine ve finansal işlem trafiklerine göre ön muhasebe yazılımı seçimi yapabilir.

Ön Muhasebe Programı Avantajları Nelerdir?

Neredeyse her işletmenin kullandığı ön muhasebe programlarının çok sayıda avantajı vardır. Geleneksel finansal işlem takip yöntemlerine nazaran ön muhasebe programları oldukça gelişmiş ve fonksiyoneldir. Ön muhasebe programlarının avantajları şu şekilde özetlenebilir:

  1. Her türlü finansal işlemin takibi yapılarak, ileriye dönük planlamalar yapılabilir.
  2. Geriye dönük analizler yapılmak istendiğinde geçmiş işlem trafiğine kolaylıkla ulaşılabilir.
  3. Gelir – gider takibi yapılabilir. Böylece işletmelerin finansal açıdan iyileştirilmesi kolaylaşır.
  4. Stok takip programı özelliği ile alım-satım yaptığınız ürünlerin güncel verilerini takip edebilirsiniz.
  5. Eski yöntemlere nazaran, geriye dönük verilerin kaybolması gibi olumsuz durumlar yaşanmaz.
  6. Yapılan hatalar ve yanlış adımlar hemen fark edilebilir. Böylelikle işletme için nelerin gerektiği daha detaylı analiz edilebilir.

Ön Muhasebe Programı İçerisinde Neler Olmalıdır?

Bir ön muhasebe programının istenilen şekilde çalışması ve doğru sonuç verebilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekir. Ön muhasebe programlarının sahip olması gereken bazı takip fonksiyonları şunlardır:

  • Alış-Satış Fatura ve irsaliye işlemleri
  • Cari hesap bilgileri
  • Ürün-hizmet bilgileri
  • e fatura/a arşiv fatura özellikleri
  • Stok giriş çıkış işlemleri
  • Kasa/banka hesap takibi

Ön Muhasebe Programı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

İşletmenizin büyüyebilmesi açısından, seçtiğiniz ön muhasebe programının önemi büyüktür. Böylece işletme veya şirketiniz için bir ön muhasebe programı seçmeden önce dikkat etmeniz gereken hususlar mevcuttur. Fonksiyonel, modern ve işletmenizin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir ön muhasebe programı seçmeniz en iyisi olacaktır. Yanlış bir ön muhasebe seçimi, vakit kaybı ve ekstra masrafa yol açabilir.

Siz de işletmenize en uygun ön muhasebe programı seçimi konusunda desteğe ihtiyaç duyuyorsanız, Logo İşbaşı programlarını deneyebilirsiniz. Sektörünüze ve işletmenize en uygun olan program için uzman danışmanlarımızla iletişime geçmeniz yeterli.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez