Günümüzdeneredeyse tüm faaliyetler dijital alana kaymaktadır. Bu da, dijital mecraüzerinden gelir elde etme fikrini ortaya çıkarır. İnternet üzerindenürettiğiniz içerikleri gelir elde etmek için birer araca dönüştürebilirsiniz.Google AdSense sayesinde, siz düzenli içerik üretirken aldığınız reklamlar ilegelirinizi arttırmanız mümkündür. Peki, Google AdSense nedir, etkin birkullanım için hangi adımları takip etmeniz gerekir? Ayrıntıları yazınındevamında bulabilirsiniz.
Günümüzde neredeyse tüm faaliyetler dijital alana kaymaktadır. Bu da, dijital mecra üzerinden gelir elde etme fikrini ortaya çıkarır. İnternet üzerinden ürettiğiniz içerikleri gelir elde etmek için birer araca dönüştürebilirsiniz. Google AdSense sayesinde, siz düzenli içerik üretirken aldığınız reklamlar ile gelirinizi arttırmanız mümkündür. Peki, Google AdSense nedir, etkin bir kullanım için hangi adımları takip etmeniz gerekir? Ayrıntıları yazının devamında bulabilirsiniz.
Google AdSense Nedir?
Google AdSense nedir sorusunun en çokta , internet üzerinden para kazanmayı tercih edenler için cevabının bilinmesi gerekir. Oldukça risksiz ve kolay bir yöntemdir. Bir web siteniz ya da Youtube kanalınız mevcut ise Google AdSense’i kullanarak, bu mecralarda reklam yayınlayıp para kazanmanız mümkün olur. Bu uygulamanın mantığına göre, oluşturduğunuz bir web sitesi veya açtığınız bir Youtube kanalı olması halinde, reklam veren şahıs ya da firmalar sizin siteniz üzerinde ya da videonuzun içinde reklamlarını yayınlar. Yayınlanan reklamlar üzerinden siz de para kazanmış olursunuz.
Google, web sitelerine uygun reklam seçerken bir algoritma kullanır. Yayınlanacak olan reklamların belli içerik ve hedeflenen gruplar için uygunluk düzeyini kontrol eder. Yayınlanacak reklamların tasarımları birbirinden çok farklı ve değişken olduğu için çoğu web sitesine uygun reklam bulmak mümkün olur. Google AdSense nedir? Aslında yayıncılar için ücretsiz bir kullanım sunan para kazanabileceğiniz bir Google reklam hizmetidir.
Google AdSense Hesabı Nasıl Açılır?
Google Adsense nedir öğrendiniz. Sırda da Google AdSense hesabı oluşturmak kaldı. Oldukça kolay bir işlemdir. Birkaç adımda oluşturabileceğiniz AdSense hesabı için öncesinde sahip olmanız gereken 2 unsur bulunur. Bu unsurlar aşağıdaki gibidir:
- Kendinize ait bir Google hesabı
- Size ait bir içerik
Herhangi bir Google hizmeti kullanmanız durumunda zaten bir Google hesabınız var demektir. Böyle bir kullanıcı değilseniz Google hesabı açarak AdSense oluşturma adımlarına devam edebilirsiniz.
Sahip olduğunuz özgün bir içeriğiniz varsa ve bu içerik AdSense program politikalarına uyum sağlıyorsa Google AdSense kullanmanız mümkün hale gelir.
AdSense hesabı oluşturmak için gerekli ön adımları tamamladıktan sonra size özel hesabınızı oluşturmak için gerekli adımlara başvurabilirsiniz. Bunlar;
- https://www.google.com/adsense/start/ adresine giriş yapın.
- · Girdiğiniz Google AdSense adresi üzerinden “Başlayın” butonuna tıklayın.
- · Google’ın sizden isteği bilgileri girerek devam edin. URL bölümüne kendi sitenizin ya da kullandığınız sitenin URL’ini girebilirsiniz.
- · Sayfanın altında yer alan “e-Posta adresine AdSense ile ilgili yararlı bilgiler alın” bölümüne cevap olarak “Evet” demeniz tavsiye edilir. Böylece daha geniş bir bilgi ağı edinebilirsiniz.
- · Bu sayfada yer alan işlemler bittikten sonra Google hesabınızı açın.
- · Ülkeniz ya da bölgenizi girin.
- · AdSense Şartlar ve Koşullarını okuyup kabul ettikten sonra “Hesap Oluştur” seçeneğini tıklayın.
- · Tüm bu adımları sonunda AdSense hesabınızı oluşturma işlemini tamamlamış olursunuz.
Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!
14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.
Google AdSense Uygunluk Kriterleri Nelerdir?
İçeriğiniz vasıtasıyla reklam almak istediğinizde, bu içeriğin Google AdSense uygunluk kriterlerini karşılıyor olması büyük önem taşır. Eğer içeriğiniz uygunluk kriterini karşılamıyor ise başvurunuz reddedilir. Peki, AdSense uygunluk kriterleri nelerdir?
- Tamamen özgün ve ilginç bir içeriğe sahip olmalısınız.
İçeriğinizin hedeflediğiniz kitleyi çekebilmesi için kaliteli ve tamamen özgün bir içerik olması gerekir. Daha ayrıntılı bilgi için https://support.google.com/adsense/answer/7299563 adresi üzerinden fikir edinebilirsiniz.
- Oluşturduğunuz içeriğin AdSense program politikalarına uyum sağladığından emin olmalısınız.
Google AdSense’e kayıt olmadan önce web sitenizin ya da içeriğinizin AdSense program politikasına uygun olup olmadığını kontrol edin. AdSense program politikalarını https://support.google.com/adsense/answer/48182 adresi üzerinden kontrol edebilirsiniz. AdSense Şartlar ve Koşullar kapsamında, AdSense politikalarında meydana gelebilecek değişiklikleri takip etme ve bilgilenme sorumluluğu kullanıcıya ait olduğundan sık sık takip etmekte fayda bulunur.
- 18 yaşından büyük olmalısınız.
Google AdSense, kabul şartlarında da belirttiği gibi sadece 18 yaş ve üzerindeki kullanıcıların başvurularına onay verir. 18 yaşından küçük kullanıcılar için ebeveyn şartı bulunur. Eğer ebeveyniniz kendi Google hesabı ile AdSense’e kayıt olursa uygulamadan yararlanma imkanınız olur. Ancak, AdSense hesabı onaylandığında tüm ödeme ve siteye dair sorumluluk yetişkine, yani ebeveyne ait olur.
Eğer Youtube, Blogger ya da farklı bir barınma iş ortağı kullanarak Google AdSense hesabı oluşturursanız barındırılan bir AdSense hesabına kayıt olabilirsiniz. Uygunluk kriterlerini karşılamanız halinde başvurunuz onay alır. Blog sayfanız ya da içerik ürettiğiniz kanal AdSense ile para kazanmanıza uygun bir hale gelirse AdSense hesabınızı oluşturabilir, gerekli ürünlere bağlayabilirsiniz.
Google AdSense Ne Kadar Kazandırır?
AdSense üzerinden para kazanmayı düşünüyorsanız Google’ın internet reklamcılığı olarak bilinen Google Adwords’üne de göz atabilirsiniz. Adwords üzerinden reklam verenler tıklama başına ne kadar yüksek bir teklif sunarsa AdSense sayesinde bu reklamları görünür kılan ve gösterdiği reklamlara tıklama alan web site ya da içerik sahipleri de o miktarda para kazanabilir.
AdSense ile elde edeceğiniz gelir hakkında tahmini bir hesap yapabilirsiniz. Bunun için belli kriterleri düşünmeniz gerekir. Web sitenizi günde kaç kişinin ziyaret ettiği bu noktada oldukça önemlidir. Ortalama 500 kişinin web sitenizi ziyaret ettiğiniz düşünürseniz Google AdSense ile günlük 4-5 lira civarında gelir elde edebilir. Ziyaretçi sayınız arttıkça kazancınız da artar.
AdSense ile gelirinizi arttırmanın bir yolu da İngilizce site açmaktır. İngilizce dilinde içerik üretirseniz günlük 15 dolar civarında gelir elde etmeniz mümkün olur. Bu da, Türk lirası ile düşünüldüğünde çok daha tatmin edici bir sonuç doğurur.
Google AdSense Gelirleri Nasıl Vergilendirilir?
Google AdSense gelirleri genel olarak devamlılığı olan gelirler olduğundan vergi ödenmesi gerekir. AdSense kullanımında vergilendirme koşulları nelerdir?
- Sermaye ya da şahıs şirketi kurulması gerekir.
- Şirket kurulumunun yanında Google veya ödemeyi yapan diğer işletmelere fatura kesilmesi gerekir.
Bu koşullar sağlandığında, AdSense üzerinden gelir elde etmeniz halinde hem gelir ve kurumlar vergisine hem de KDV’ye tabi olursunuz.
AdSense üzerinden gelir elde eden şahıslar için bazı şartlara bağlı istisnalar mevcuttur. Bunlar:
- Gelir elde eden kişi 29 yaşın altında ise,
- İlk şahıs şirketini kurmuş ise AdSense üzerinden elde ettiği gelirin 75.000 TL’ye kadar olan kısmı üzerinden gelir vergisi ödemez.
Siz de on binlerce kullanıcısı olan ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve anında gönderebilirsiniz. Ön Muhasebe Programı Logo İşbaşı’nın ücretsiz GİB e arşiv portal entegrasyonuyla saniyeler içinde e arşiv faturanızı kesin ve anında müşterinizle paylaşın.
Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.
14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.
Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;