e-Ticaret Yapanlar Nasıl e-Fatura Keserler?

2024-03-08T14:31:35

e-Ticaret yapanların, gerçekleştirdikleri her satış için tıpkı normal ticarette olduğu gibi fatura kesmesi gerekir.  e-Ticaret yapanlar genellikle yalnızca bir değil pek çok farklı online platform üzerinden satış yaparlar. Bu da satışların faturalandırılması konusunda daha çok karışıklık yaratır ve hata oranını arttırır.

e-Ticaret yapanlar sattıkları her için ayrı ayrı fatura düzenlemelidir. Fatura kesme işlemi, geleneksel kağıt fatura şeklinde olabileceği gibi e-Fatura şeklinde de olabilir. Geleneksel fatura kesme işlemi özellikle e-Ticaret yapanlar için daha zordur. Çünkü satışlar internet üzerinden ve farklı platformlardan yapılır. Bu yüzden her ürün için sürekli ayrı ayrı çıktı alma ve fatura düzenleme yükü ortaya çıkar. e Fatura işlemleri ise çok daha kolay bir şekilde yapılır.

e-Ticarette e-Fatura kesmek zorunlu mudur?

e-Ticarette e-Fatura kesme zorunluluğu yoktur. Yapılan satışlar, geleneksel faturalandırmayla faturalandırılabilir. Ancak e-Ticaret kapsamında bu işleri yürütmek daha zordur. Bu yüzden e-Ticaret yapanlar için e-Fatura kullanmak daha avantajlıdır. Öte yandan yıllık cirosu 5 milyon TL’den daha fazla olan e-Ticaret firmalarının e-Fatura kesmesi yasal bir zorunluluktur. 5 Milyon TL’nin altında yıllık ciroya sahip olan firmalar ise böyle bir zorunluluk olmasa da kendi tercihleri doğrultusunda e-Faturaya geçiş yapabilirler.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

İnternet Üzerinden Satış Yapanlar İçin e-Fatura ve e-Arşiv Zorunluluğu

İnternet üzerinden satış yapmakta olan firmalar için e-Fatura ve e-Arşiv zorunluluğu çeşitli yasalarla belirlenmiştir. Buna göre, yıllık cirosu 5 milyon TL’nin üzerinde olan e-Ticaret firmalarının e-Fatura ve e Arşiv fatura uygulamalarına geçmeleri zorunludur. Ancak yıllık cirosu 5 milyon TL’nin altında kalan firmaların, e-Fatura veya e-Arşive geçmeden de internet üzerinden satış yapmaları mümkündür. Buna karşılık olarak e-Fatura ve e-Arşive geçiş yapmak için yıllık cironun 5 milyon TL’yi geçmesi şart değildir. Cirosu her ne olursa olsun tüm firmalar, kendi istekleri doğrultusunda e-Fatura ve e-Arşiv uygulamalarına geçiş yapabilirler. Bunun için mali mühür sahibi olmak şartıyla Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’na başvuru yapılması yeterlidir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile siz de e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık 2100 e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.

İnternetten Satış Yapanlar Nasıl e-Fatura Keser?

İnternet üzerinden satış yapan firmalar, yapılan her satış için fatura düzenlemek zorundadır.  Öte yandan internet üzerinden satış yapan firmaların bir çoğu, çok farklı online satış kanalları üzerinde faaliyet gösterirler. Bu durum, yapılan satışların faturalandırılması noktasında kimi zaman karışıklığa yol açabilir. İnternet üzerinden satış yapan firmalar, her satış için ayrı ayrı fatura düzenler. Fatura düzenleme işlemi, kağıt fatura şeklinde yapılabileceği gibi e-Fatura olarak da yapılabilir. Kağıt fatura kesme işlemi, internetten satış yapanlar için e-Faturaya kıyasla daha çok iş yükü gerektirir. e-Fatura, internetten satış yapanlar için büyük kolaylık sağlar. e-Fatura sayesinde ürünün satışıyla faturanın kesilmesi neredeyse eş zamanlı olarak gerçekleşebilir.

e-Fatura Kullanmak İnternetten Satış Yapanlara Ne Fayda Sağlar?

e-Fatura kullanmanın internet üzerinden satış yapan firmalar için pek çok faydası bulunur. Bu faydaların başlıcaları arasında; iş yükünün azaltılması, zamandan tasarruf edilmesi, karışıklık ve hata payının azalmasının yanı sıra düşük faturalandırma maliyetleri yer alır. Geleneksel kağıt faturalar, ciddi bir kırtasiye maliyeti gerektirir. Yalnızca bu maliyetle de kalmayıp aynı zamanda iyi bir depolama ve saklamaya ihtiyaç duyar. Her fatura ayrı ayrı ve tek tek el ile düzenlenir. Bu da büyük bir zaman alır. e-Fatura ise maliyet gerektirmediği gibi e-Arşiv ile saklama yükünü de ortadan kaldırır. Tüm faturalar ve diğer muhasebe işlemleri son derece hızlı bir şekilde, daha az hata payı ile ve daha az maliyetle yürütülür.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez