e-Ticaret e-Fatura Entegrasyonu Nedir? En Kolay Nasıl Yapılır?

2024-03-13T13:20:18

Entegrasyon işlemi, e-Ticaret yapanların kolay bir şekilde e-Fatura kesebilmelerine olanak sağlar. e-Ticaret yapan işletmeler, e-Fatura entegrasyonu yaparak kendi e-Ticaret sistemleri üzerinde yapılan alışverişleri kolay, otomatik ve anlık bir şekilde faturalandırabilir. Yapılan entegrasyon işlemi neticesinde e Ticaret sistemi ile e-Fatura sistemi birbirleriyle çift yönlü veri alışverişine girerler. Bu sayede tüm faturalar kolay ve eksiksiz bir şekilde hazırlanır. Bu durum, satışların muhasebeleştirilmesi noktasında da büyük zaman kazandırır.

e-Ticaret ile e-Fatura entegrasyonu yapmanın en kolay yolu, kullanılan e-Ticaret sisteminin hali hazırda tam entegreli bir e-Fatura sistemine sahip olmasıdır. Bu sayede hiçbir ek işleme gerek kalmadan e-Ticaret sistemi üzerinde yapılan her işlem e-Fatura işlemlerinde de kullanılabilir.

e-Ticaret Entegrasyonu Nedir?

Entegrasyona sahip olmayan e-Ticaret işlemlerinde, satışlar her ne kadar e-Ticaret ile yapılsa da faturalandırma noktasında eski tip kağıt fatura kullanılır. e-Ticaret ile yapılan satışlar, tek tek çıktı alındıktan sonra ayrı ayrı faturalandırılır ve muhasebelendirme işlemlerine tabi tutulur. Bu durum, ciddi bir iş yükü yaratır ve zamanın yanı sıra maliyet açısından da dezavantajlıdır.

e Ticaret entegrasyonu yapıldığı zaman ise, yapılan tüm alışverişler kolay bir biçimde faturalandırılabilir. e-Ticaret sistemine entegre edilen e-Fatura sistemi, e-Ticaret sistemi üzerinde gerçekleşen her türlü işlemi hızlı, erişilebilir ve kolay bir şekilde muhasebelendirir. Bu sayede entegrasyon yapılmamış sistemlerde olduğu gibi her alışveriş için ayrı ayrı çıktı alma ve kağıt fatura kesme yükü ortadan kalkar. Ayrıca e Fatura ile hazırlanan faturalar elektronik ortamda hızlıca fatura sahibine iletilebilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

e-Ticaret Entegrasyon Çeşitleri Nelerdir?

e-Ticaret sistemi ile pek çok farklı hizmet entegre edilebilir. e-Fatura entegrasyonu bunlardan yalnızca bir tanesidir. e-Ticaret sistemine entegre edilebilecek diğer entegrasyon türleri; pazar yeri entegrasyonu, muhasebe entegrasyonu, kargo ve lojistik entegrasyonu, ödeme sistemi entegrasyonu, XML entegrasyonu ve dijital pazarlama entegrasyonu olarak sıralanabilir. Her entegrasyon, e-Ticaret sistemini daha güçlü ve daha efektif hale getirir. Yapılan entegrasyonlar sayesinde, e-Ticaret sistemi üzerinden her türlü işlem rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

e-Fatura Nedir?

Elektronik fatura şeklinde de ifade edilebilen e-Fatura, mükellefler tarafından arz edilen ürün veya hizmet karşılığında kesilen faturaların kağıt yerine elektronik bir şekilde kesilmesidir. e-Fatura kesme işlemi yalnızca teknolojik cihazlar vasıtasıyla elektronik ve internet ortamında gerçekleştirilebilir. e-Fatura, kağıt fatura ile kıyaslandığında çok daha az maliyeti bulunan, çok daha hızlı ve avantajlı bir faturalandırma türüdür. Günümüzde bazı şartları taşıyan mükelleflerin e-Fatura kullanması zorunlu iken, zorunlu olmayan mükellefler de kendi tercihleri doğrultusunda elektronik fatura uygulamasına diledikleri zaman geçebilirler.  e-Faturaya geçiş yapmak isteyen mükelleflerin mali mühre sahip olması zorunludur. Mali mühür sahibi olan mükelleflerin e-Faturaya geçiş işlemleri, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’na yapacakları başvuru sonrasında tamamlanır.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv faturalar için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar kullanım HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçersiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

e-Ticaret e-Fatura Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Hali hazırdaki e-Ticaret sistemi üzerine e-Fatura entegrasyonu yapılabilir. Bu işlem, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen şartları sağlayan özel entegratörler tarafından yapılır. Bu entegratörler, elektronik dönüşüm işlemleri için kayıt oluşturma yetkisine sahiptir. Entegrasyon işlemi herkes tarafından gerçekleştirilebilecek bir işlem değildir. Bunun için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından onaylanmış özel entegratörlerden destek alınması gerekir. Bu yetkiye sahip olmayan kişi veya kurumlar tarafından e Fatura entegrasyonu yapılamaz. Bu sebeple entegrasyon işleminin yaptırılacağı özel entegratörün dikkatli bir biçimde seçilmesi gerekir. Aksi halde çeşitli dolandırıcılıklara maruz kalınabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanmış özel entegratörlerin listesine aşağıda yazılı bulunan internet adresi üzerinden erişim sağlanabilir.

https://ebelge.gib.gov.tr/efaturaozelentegratorlerlistesi.html

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez