Logo Yazılım’ın yenilikçi işletmeler için oluşturduğu internet erişimi olan her yerden, ister ofisten ister evinizden, kolayca fatura/serbest meslek makbuzu kesilen ve gelir gider takibi gerçekleştirilen Logo İşbaşı’na eklediğimiz e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) özelliği ile serbest meslek erbapları istedikleri her yerden kolayca e-SMM düzenleyip müşterilerine gönderebilecekler.
Logo İşbaşı ile e-Serbest Meslek Makbuzu’na(e-SMM) Geçişin Avantajları
- İnternet erişimi olan her yerden, ister bilgisayardan ister cep telefonundan e-SMM oluşturabilir, müşterinizle anında paylaşabilir ve gelir gider takibini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
- Logo İşbaşı e-Fatura/e-SMM paketiyle yıllık 1000 kontöre kadar kullanımız için kontör ücreti alınmaz ,oluşturacağınız e-SMM için ayrıca kontör almanıza gerek kalmaz.
- Ücretsiz e-SMM’ye Geçiş Danışmanlığımız ile sorunsuz ve hızlı birşekilde uzman danışmanlarımızın desteğiyle e-SMM’ye geçersiniz.
- e-SMM uygulamasıyla tüm hesaplamalar otomatik yapılır ve hatalı işlem yapmanız önlenir.
- Saniyeler içinde hızlı ve kolayca e-smm’yi düzenler ve karşı tarafa ister e-mail ister sms isterseniz de whatsapp’tan iletebilirsiniz.
- Doğa dostu olan e-SMM’ye geçtiğinizde kağıt makbuz bastırmanıza gerek kalmaz.
- Ayrıca arşivleme, depolama ve kargolama gibi maliyetler olmaz.
- Belgeleriniz 10 yıl boyunca güvenle saklanır
Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!
14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.
e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) Nedir?
Serbest meslek erbapları mesleki faaliyetlerinin karşılığı olarak yaptıkları tahsilatlar için serbest meslek makbuzu düzenlemektedirler. e-SMM uygulaması; Serbest meslek makbuzunun elektronik ortamda düzenlendiği, karşı tarafa da elektronik olarak ya da kağıda basılarak verilen ve bu işlemlerin Gelirler İdaresi Başkanlığına da özel entegratör aracılığıyla raporlandığı bir yapıdır.
e-SMM’ye Geçiş Zorunluluğu Var Mıdır?
19.10.2019 tarihinde yayınlanan tebliğ kapsamında e-Serbest Meslek Makbuzunun zorunluluk tarihi 01.06.2020 olarak belirlenmiş oldu. Detaylara baktığımzıda;
- E-SMM’ye geçiş zorunluluğunun detaylarına bakacak olursak ; 01/02/2020 tarihi itibariyle, faaliyetine devam eden tüm serbest meslek erbapları için e-Serbest Meslek Makbuzu’na geçiş zorunluluğu 01/06/2020 tarihi olarak açıklanmıştır.
- 01/02/2020 sonrası hizmet verecek olan serbest meslek erbapları faaliyete başladıkları ayı izleyen 3. ayın sonunda e-SMM’ye zorunlu geçiş yapmaları gerekecektir.
- e-SMM’ye geçecek olanlar e-SMM’ye geçtikten sonra 3 aylık sürede matbu serbest meslek makbuzu kesebiliyorlardı. Fakat bu 3 aylık süre, son yayımlanan tebliğ ile birlikte zorunlu geçiş tarihi olan 01.06.2020tarihine kadar uzatıldı. Yani E-Serbest Meslek Makbuzu’na geçiş yapanlar 01.06.2020 tarihine kadar matbu serbest meslek makbuzu kesebilecekler.
e-SMM Uygulamasına Nasıl Geçiş Yapabilirim?
Logo İşbaşı’nın ücretsiz e-Serbest Meslek Makbuzu’na Geçiş Danışmanlığıyla çok hızlı ve kolayca e-SMM’ye geçiş yapabilir, geçiş yaptıktan sonra aklınıza takılan tüm konular için uzman danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz. Ayrıca Logo İşbaşı ile e-SMM’ye geçtiğinizde sizlere verilecek yıllık 1000 hediye Kontör ile oluşturacağınız e-SMM için ayrıca kontör almanıza gerek kalmaz.
Özel Entegratörlük ile e-SMM’ye geçişin yanı sıra GİB portalı üzerinden veya GİB ile işletmeniz arasında doğrudan yapılacak bir entegrasyon ile de e-SMM’ye geçiş yapabilirsiniz.
İster 2000 TL ister 5000 TL, ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nın ücretsiz GİB e arşiv portal entegrasyonuyla e arşiv faturanızı kesin gönderin. Tekrar tekrar müşteri bilgisi ve ürün bilgisi girmenize gerek kalmadan kayıtlı bilgilerden seçim yaparak e arşiv faturanızı saniyeler içinde oluşturabilirsiniz.
Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.
14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.
Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;
Serbest Meslek Makbuzu Nedir? Serbest Meslek Makbuzu Nasıl Kesilir?Serbest Meslek Makbuzu ve Fatura Arasındaki Farklar Nelerdir?
Freelance Çalışanlar Nasıl Serbest Meslek Makbuzu (SMM) Keser?