e-Fatura Nasıl Kesilir?

2024-03-13T14:01:03

e-Fatura yani elektronik fatura teknolojinin gelişmesi ve neredeyse her şeyin elektronikleşmesi ile hayatımıza girmiş bir fatura çeşididir. Normal faturalardan tek farkı, elektronik ortamda dijital olarak oluşturulmasıdır. Kendine has çok sayıda avantajı bulunur. Fizikî olarak saklanması ve muhafaza edilmesi gerekli değildir.

Elektronik faturalar dijital ortamda çok uzun süreler boyunca hiçbir hasar almadan durabilirler. Ayrıca kağıt kullanımını da sıfıra indirir, bu nedenle çevreci bir fatura çeşididir. Geleneksel faturaya göre çok daha ekonomiktir. e Fatura kullanan işletmelerin fatura giderleri normal fatura kullanana işletmelere göre çok daha az olur. Kullanımı kolaydır, kurulum veya eğitim gerekmez. Hiçbir ön bilgisi olmayan işletmeler bile saniyeler içerisinde elektronik fatura kesebilirler. Elektronik fatura kesebilmek için aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekir:

  1. İnteraktif Vergi Dairesi sistemine şifre ile giriş yapılır.
  2. Sonrasında, modül seçim ekranından Arşiv Portal bölümüne giriş yapılır.
  3. Arşiv Portal bölümüne giriş yaptıktan sonra kesilecek fatura için mükellef ve kullanıcı bilgilerinin doğru olduğu kontrol edilir.
  4. Sonrasında ekranın sol kısmında yer alan Belge İşlemleri bölümüne girilir.
  5. Belge İşlemleri bölümüne giriş yaptıktan sonra Fatura Oluştur butonuna tıklanır.
  6. Ekranda doldurulması gereken alanlar belirir. Bu alanlar, faturaya ait bilgilerin doldurulması içindir. Gerekli boş alanlara istenilen bilgiler doldurulur.
  7. Bilgileri doldurduktan sonra karşı tarafın yani fatura alıcısının bilgileri girilir.
  8. Sonrasına fatura kesilen mal ya da hizmete ait bilgiler gerekli alanlara  doldurulur.
  9. Nihai sonuç dikkatlice kontrol edilir. Bu aşama faturanın alıcısına doğru bir şekilde ulaşması için önemlidir.
  10. Sonrasında Oluştur butonuna tıklanır.
  11. Oluştur butonuna tıkladıktan sonra oluşturulan fatura Taslaklar bölümüne kaydedilir.
  12. Taslaklar bölümüne gidilir ve fatura görüntülenir, bilgilerin doğruluğu kontrol edilir.
  13. Bilgiler son bir kez daha kontrol edildikten sonra GİB imza butonuna tıklanarak fatura onaylanır. Fatura onaylandıktan sonra geri dönüş yoktur, iptal ya da düzenleme işlemlerine izin verilmez.
  14.  Kullanıcının cep telefonuna bir kod gönderilir. Bu kod ekranda istenilen alana girilir. Sonrasında elektronik fatura onaylanmış olur ve alıcısına iletilir.

Çok sayıda avantajı bulunan elektronik fatura kesmek işte bu kadar kolaydır. İşletmenizi elektronik fatura uygulamasına geçirmek, size çok sayıda farklı avantajlar sağlar. Eğer muhasebe olarak fatura maliyetlerinizi azaltıp, dilediğiniz yerden istediğiniz zaman fatura kesip almak istiyorsanız elektronik faturaya geçebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

E-Fatura ve E-Arşiv Fatura Arasındaki Farklar Nelerdir?

Birbirine çok benzediği için sürekli karıştırılan e-Fatura ve e-Arşiv fatura arasında temel iki fark aslında her iki fatura türünü ayırt etmede önem taşır. Bu bağlamda, e-Fatura keserken faturanızı e-fatura kullanıcısı olan müşterinize verebilirsiniz. Buna karşın e-Arşiv fatura ise e-fatura kullanıcısı olmayan müşteriler için uygundur.

E-Arşiv Fatura Nereden Kesilir?

e-Arşiv fatura kesebilmek için öncelikle başvuru yapmak gerekir. İlgili başvuruyu yapabilmek için birbirinden farklı entegratörler kullanabilirsiniz. Aynı zamanda e-Arşiv fatura sistemine dahil olabilmek için e-fatura sisteminizi de olması gerekir. E-Arşiv fatura kesmek için Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden gerekli işlemleri yapabileceğiniz gibi tamamen işletmenize özel Logo İşbaşı programları sayesinde siz de on binlerce işletme gibi tek bir tıkla e-Arşiv faturanızı oluşturabilirsiniz. İnternet erişiminizin olduğu  her yerden ister bilgisayarınızdan isterseniz de cep telefonunuzdan hem e-fatura hem de e-arşiv faturanızı oluşturabilir, anında müşterilerinize gönderebilirsiniz. Üstelik faturalarınız 10 yıl boyunca dijital olarak arşivleneceğinden ayrıca bir arşiv maliyetinden de kurtulmuş olursunuz.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv fatura için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar kullanım HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikada  hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez