Şirket Kurarken Verilecek Vekaletname Nasıl Olur?

2022-07-06T13:00:13

Bir girişimci olarak insanların ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz yeni bir fikir sahibisinizdir belki ya da piyasadaki bir açığı yakaladığınızı düşünüyorsunuzdur. Üretimden satışa kadar her türlü planlamanızı yaptığınızı düşünüyorsunuz ve artık geriye yalnızca harekete geçmek kalıyor. Bu noktada ihtiyacınız olan şey şirketinizi kurmak! Fakat bu konu da başlı başına araştırılması ve öğrenilmesi gereken bir mevzu. Şirket nasıl kurulur? Bu mevzuat için güvendiğiniz birisine vekaletname vermeyi düşünüyorsanız neler yapmanız gerekir? Bu adımları dikkatle öğrendikten sonra harekete geçmekte fayda göreceksiniz.

Şirket Kurma Adımları

Önce şirkete kurmanın temel gerekliliklerine bakalım. Bu iş için yapacaklarınız birkaç günden fazla bir zaman almayacaktır. Öncelikle yeterli sermayeye sahip olduğunuzu dikkatle hesaplamanız gerekir. Şirketiniz faaliyete geçip kendi kendini döndürmeye başlamadan önce devamlılığını sağlayabilmek için sermayenizi planlamalısınız.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Hangi Tür Şirket Kurmalıyım?

Şirketinizi hangi tipte kurmanın daha faydalı olacağına da karar vermelisiniz. Anonim ya da Limited şirketler küçük nüanslarla birbirlerinden ayrılırlar. Örneğin limited şirketin sermaye taban limiti daha azdır. Fakat bu tür şirkette ortaklara verilen sorumlulukların bir sınırı da yoktur. Oysa Anonim şirkette her ortak kattığı sermaye payı kadar sorumluluk alır. Yine anonim şirketlerde hisse değişimleri için noterden onay alınmasına gerek yoktur.

Şirketi kurma aşamasına geldiğinizde bir mali müşavir ile anlaşmanın büyük faydaları olduğunu göreceksiniz. Birlikte çalışarak şirketin kurulum aşamasında birçok tavsiye alabilir, en uygun kararı verebilirsiniz.

Artık kararlarımı verdim ve harekete geçme zamanı geldi diyorsanız şirket kurmak için önce ticaret odasına kayıt yaptırmalısınız. Şirketinizin merkezi olarak göstereceğiniz bir yer belirlemelisiniz. Daha sonra da müşaviriniz ile birlikte şirketin asıl sözleşmesini hazırlamalısınız. Bundan sonra noter işlemleri geliyor. Bu iş oldukça meşakkatli olsa da mali müşavirinizin bilgilendirmesi ile üstesinden gelebilirsiniz.

Şirket Kurarken Kurulacak Vekaletnamede Neler Vardır?

Kurulacak şirketin işlemleri ile ilgili mali müşavirinize, avukatınıza ya da ortak olmayı planladığınız kişiye vekalet verebilir ve böylece işlemleri hızlandırabilirsiniz. Şirket kurulması için verilen vekalet ile adınıza yapılacak birçok işlem için de izin vermiş olduğunuzu unutmayın. Vekalet verdiğiniz kişi sizin ağzınızdan dilekçe yazabilir, gazeteye ilan verebilir ya da her türlü vergi ödemesini gerçekleştirebilir. Noterde adınıza evrak imzalayabilir. Yazılı ya da sözlü olarak açıklamalarda bulunabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile siz de e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık 1800 e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Şirket Nasıl Kurulur ? Şirket Kurmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Limited Şirket ve Anonim Şirket Kuruluş Bilgileri Nelerdir?
Şahıs Şirketi Nedir? Nasıl Kurulur?
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez