Satış Teklifi Nasıl Hazırlanır?

2024-03-08T10:27:23

Satış Teklifi Nasıl Hazırlanır?

Ticarette başarı için en iyi ürünleri ve en uygun fiyatları ortaya koymak kadar bunların tekliflerini sunarken en doğru açıklamayı yapmak da büyük önem taşır. Satış teklifi planlanırken dikkat edilmesi gereken konuları tek tek gözden geçirmeli ve buna göre bir sunum hazırlamalısınız. Böylece müşterinize neyi teklif ettiğinizi açıkça belirtmiş olursunuz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tercih ettiği Logo İşbaşı’nı kullanarak kolaylık teklif hazırlayıp anında müşterilerinize gönderebilir, siparişleriniz kolaylıkla satışa dönüştürebilirsiniz. Üstelik satışa dönüşen siparişlerinizin tahsilatını ister cepten ister webten internet erişimi olan her yerden takip edebilirsiniz. Satış teklifi sunmanın en kolay yolu ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı siz de hemen 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Peki satış teklifi hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?

Teklif Bir Ön Görüşme Sonrasında Hazırlanmalı

Bir teklif yapılmadan önce alıcınızın neye ihtiyacı olduğunu, neleri talep ettiğini anlamak gerekir. Bunun yolu da müşteriyi dinlemekten geçer. Müşterinizin taleplerini detaylandırabilmek adına sorular yönelterek başlayabilirsiniz. Daha sonra oluşturacağınız teklifi gelen cevaplara göre şekillendirmek mümkün olacaktır.

Teklif Müşterinin Hedef ve İhtiyaçlarını Karşılamalı

Oluşturacağınız teklifin o müşterinin isteklerini karşıladığınızdan emin olmanız gerekir. Yalnızca genel olarak amacınız karlı ya da faydalı bir teklif vermek değil, o müşteri için özel olarak ilgilenecek ve ihtiyaçlarını giderecek satış teklifini sunmak olmalıdır. Bunun için teklifin başlangıcında müşterinizin ihtiyaçlarını anladığınızı ve teklifinizi ona göre şekillendirdiğinizi göstermeniz akıllıca olacaktır.

Müşteri Sağlanan Faydayı Teklifte Görmeli

Teklifi hazırlamadan önce yaptığınız hazırlık çalışmasında sorduğunuz soruların cevaplarını bu teklif içinde göstermelisiniz. Müşteriniz teklifinizi okuduğunda ne avantajlar elde edeceğini açıkça anlayabilmeli. Vereceğiniz hizmetin istediğiniz ücrete değer olduğunu ve bu şekilde müşteriyi kara geçireceğinizi açıklamak ve bu fikri müşteri gözünde güçlendirmek satış teklifi sunmanın temel prensibidir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Müşteriye İhtiyaca Yönelik Opsiyonlar Sunulmalı

Teklifinizin içeriği tek bir yolu değil farklı seçenekleri içermelidir. Müşterinin ihtiyacı için birden fazla yöntem sunmak hem hizmet çeşitliliğinizi gösterecektir hem de karşı tarafın seçim şansı elde etmesini, böylece teklife daha sıcak bakmasını sağlayacaktır. Müşteriniz için en uygun teklifi sunmaya çalışırken unutmayın ki daima bilginiz dahilinde olmayan, ön göremeyeceğiniz detaylara takılabilirsiniz. Bu yüzden farklı fiyat seçenekleri ile birden çok seçenek sunarak alıcıyı ikna etme şansınız artacaktır.

Teklifin Takibinin Sağlanacağı Bir Yazılım Kullanılmalı

Satış teklifleri hazırlarken kendi içinde standartları olan çalışmalar yapmak gerekir. Aynı şekilde sunduğunuz tekliflerin takibini kolaylıkla yapabilmeniz gerekir. Bu işleri kolaylıkla halletmenizi sağlayacak programlar mevcut.

Logo İşbaşı’nı kullanarak müşterinize hızlı ve kolayca teklif hazırlayabilir ve gönderebilirsiniz. Satışa dönüştüğünde de kolayca bu siparişi satışa dönüştürebilir ve tahsilatını takip edebilrisiniz. İnternet erişimi olan her yerden kolayca teklif hazırlayarak müşterinize sunabilirsiniz.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv faturalar için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Cari Hesap Nedir? Cari Hesap Takibi Nasıl Yapılır?
Maaş Hesaplama Uygulamamız Yayında. Netten Brüte, Brütten Nete Maaş Hesapla!
Gelir Gider Tablosu Nasıl Hesaplanır?
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez