Sanal POS Nedir? En Kolay Nasıl Alınır?

2022-06-21T13:00:11

Sanal POS Nedir?

Sanal POS internet alışverişlerinde güvenli ve hızlı ödeme sağlayan bir yazılımdır. Fiziksel mağazalarda kullanılan POS cihazları alıcıların banka ve kredi kartı ile ödeme yapmasını sağlar. Sanal POS yazılımları da mağazalarda bulunan POS (Point of Sale / Ödeme Noktası) cihazları ile aynı prensiplere dayalı şekilde çalışır. Sanal POS (vPOS / Virtual POS) yazılımları bankalar ve şirketler tarafından sunulur. e-Ticaret satıcıları yazılım sağlayıcılarının gerekli prosedürlerini yerine getirdikten sonra Sanal POS yazılımına sahip olabilir ve kendi web sitesine entegre ederek kullanmaya başlayabilir.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS yazılımına sahip olabilmek için ilk etapta bir sağlayıcı seçmeniz gerekir. e-Ticaret satışlarının artması ve kolaylaşması ile birlikte günümüzde fiziksel POS cihazı sunan birçok banka aynı zamanda Sanal POS yazılımı da sunar. Çalışmak istediğiniz sağlayıcıyı seçtikten sonra Sanal POS başvurusu için istenilen evrakları temin etmelisiniz. Talep edilen evraklar değişiklik gösterse de temel olarak benzerdir. Başvurunuz onaylandıktan sonra Sanal POS yazılımını e-Ticaret sitenize entegre ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sanal POS Avantajları Nelerdir?

Sanal POS yazılımı kullanmanın birçok avantajı bulunur. Güvenli, hızlı ve pratik bir ödeme yöntemi olan Sanal POS yazılımının başlıca avantajları şu şekildedir:

● Güvenli ödeme: Sanal POS yazılımlarında çeşitli güvenlik sertifikaları kullanılır. Bu sertifikalar sayesinde alıcılar Sanal POS yazılımı ile güvenli bir şekilde alışveriş yapabilir. Güvenlik seviyeleri sayesinde kredi kartı bilgileri gibi kritik bilgiler sadece alıcı ile satıcı arasında kalır ve 3. şahıslarla paylaşılmaz.

● 7/24 ödeme: Sanal POS yazılımları internete bağlı olduğu sürece yılın herhangi bir gününde herhangi bir saatte işlem yapabilir. Fiziksel bir POS cihazının aksine Sanal POS yazılımları sayesinde alıcılar istediği zaman ödeme yapabilir.

● Otomatik raporlama: Sanal POS yazılımları yapılan ödemeleri otomatik olarak kaydeder ve raporlar. e-Ticaret satıcıları Sanal POS yazılımları sayesinde satışları detaylıca takip edebilir ve dönemsel raporlar oluşturarak analiz yapabilir.

Sanal POS Nerede Kullanılır?

Sanal POS yazılımları e-Ticaret üzerinden satış yapılan herhangi bir platformda kullanılabilir. Sanal POS kullanımı için sağlayıcılar herhangi bir sınırlama ve kriter talep etmez. e-Ticaret platformunuzda satışı yapılacak bir ürünün bulunması ve sipariş sisteminin aktif olarak çalışması yeterlidir. Günümüzde e-Ticaret satışlarının neredeyse tamamı Sanal POS yazılımları ile gerçekleştirilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Kimler Sanal POS Kullanmalı?

Aktif bir e-Ticaret platformu ya da bir pazaryerinde mağazası olan herhangi bir satıcı Sanal POS kullanabilir. e-Ticaret satışlarını güvenli bir şekilde yapmak isteyen satıcılar Sanal POS kullanabilir. Aynı zamanda ödemeleri her günün her saatinde almak isteyen ve müşterilerine kesintisiz hizmet sunmak isteyen satıcılar için Sanal POS oldukça uygundur. Yaptığı satışları dönemsel olarak raporlamak ve analiz etmek isteyen satıcılar Sanal POS yazılımlarını tercih edebilir.

Sanal POS Başvurusu

Sanal POS başvurusu değişiklik gösterir. Yazılım sağlayıcısının başvuru için talep ettiği evraklar farklı olabilir. Bazı sağlayıcılar Sanal POS başvurusunda bulunan e-Ticaret satıcılarının bazı kriterlere sahip olmasını isteyebilir. Bu yazılımın başvuru süreci genel olarak benzer seyretse de imzalanan sözleşmeler çeşitli şartlar içerebilir. Bu şartlara söz konusu sağlayıcının logosunu e-Ticaret platformunun farklı alanlarında göstermek istemesi örnek olarak verilebilir.

Sanal POS Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Şahıs şirketi olanlar için gerekli evraklar:

● Noterden alınacak imza sirküleri

● Vergi levhası

● Ortaklık sözleşmesi

● Nüfuz cüzdanı fotokopisi

Ticari ortağı bulunan şirketler için başvuru evrakları:

● Noter dairesinden alınacak imza sirküleri

● Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

● Vergi levhası

Sanal POS Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Sanal POS entegrasyonu temin edilen yazılımın e-Ticaret sistemine dahil edilmesi anlamına gelir. Entegrasyon işlemi sayesinde Sanal POS ve e-Ticaret mağazası eş zamanlı olarak çalışır ve satış sürecini kolaylaştırır. Sanal POS entegrasyonu yapabilmek için satıcılar yazılımcılar ile iş birliği yapabilir. Sanal POS entegrasyonu sürecinde çeşitli kodlama dilleri kullanılır. Entegrasyonun uygun bir şekilde yapılabilmesi için bir bilirkişi ile iş birliği yapmak en doğru karardır.

Şirket Olmadan Sanal POS Alınır Mı?

Şirket olmadan Sanal POS alabilmek mümkün değildir. Sanal POS yazılım sağlayıcıları tarafından e-Ticaret satışı yapan satıcılara ve şirket niteliğindeki oluşumlara verilir. Sanal POS alabilmek için aynı zamanda vergi mükellefi de olmak gerekir. Vergi levhası Sanal POS başvurularında istenilen değişmez bir belgedir.

Kiralık Sanal POS Nedir?

Kiralık Sanal POS başkasına ait olan Sanal POS yazılımını belirli bir süre dahilinde kullanmak anlamına gelir. Kiralık Sanal POS yazılımları yasal değildir ve güvenli bir altyapısı yoktur. Sanal POS yazılımı başvuruları reddedilen satıcılar kiralık Sanal POS yazılımları temin eder ve kullanır. Tamamen illegal bir faaliyet olan bu yazılımların ödemeleri güvenlikli değildir, üstelik iade ve takip yapmak olanaksızdır.

Sanal POS Komisyon Oranları Nedir?

Sanal POS yazılımları bankalar ve şirketler tarafından sunulur. Bazı oluşumlar yazılımlarına karşın komisyon bedeli talep edebilir. Bu bedeller yazılım sağlayıcı oluşumun yapılan satışlardan belirli yüzdeler dahilinde pay alacağı anlamına gelir. Komisyon oranları oluşuma göre değişiklik gösterse de ortalama olarak %1 ve %5 arasındadır.

Sanal POS Güvenli Mi?

Sanal POS SSL ve 3D Secure gibi güvenlik sertifikaları kullanarak işlem gerçekleştirir. Ödeme sırasında müşteriye onay kodu gönderilir ve bu onay kodu doğru girildiği takdirde işlem tamamlanır. Farklı Sanal POS yazılımlarının güvenlik derecesi değişiklik gösterebilir. İşletmeniz için bir Sanal POS yazılımı seçmeden önce güvenilir olmasına ve modern sertifikalar kullanmasına dikkat etmelisiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir, gelir-gider takibi ve stok takibinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aklınıza takılan soruları sorabileceğiniz uzmanlarımız ve işletmenize özel çözümler sayesinde tek bir yerden tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez