E-Ticaret Yapan Firmalara e-Fatura Zorunluluğu

2022-04-22T16:07:54

Eticaret yapmaya yeni başlayan kişilerin en sık gerçekleştirdikleri süreç faturakesme ve gönderme sürecidir. Yapılan bu işlemler ne kadar düzenli ve sistemliolursa e-ticaret yapanlar için sitelerine ayıracakları süre de bir o kadarfazla olur. Bu yüzden sistemli olmak önemlidir. Bir sipariş gelir ve busiparişi veren firma veya kişilerin bilgileri muhasebe programına girilir. Dahasonrasında fatura kesme işlemleri gerçekleştirilir. Hazırlanmış olan faturaürün ile birlikte kargoya verilerek alıcıya gönderilir. Eğer fatura yerineulaşmazsa ve ya teslimat sırasında zarar görür yıpranırsa işlemler tekraredilmelidir. Bu yüzden maliyetler yükselir.

E fatura ve e arşiv fatura uygulamaları da tüm bu işlemlerin daha hızlı ve pratik olmasını sağlar. E-fatura ve e-arşiv son iki yılda oldukça yaygınlaşmış ve bir çok firma tarafından zorunluluktan veya isteğe bağlı olarak kullanmaktadır. E-fatura sayesinde fatura takibi ve teslimatı çok daha kolaylaşmıştır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

E-Ticaret İle Uğraşanlara 2019 Yılında e-fatura Ve e-arşiv Zorunlu Mu ?

2019yılında ocak ayında e-faturaya geçip geçmeyeceğinizi 2017 yılı cironuza bakarakanlayabiliriz. 2017 cironuz toplamda 5 milyon lira altındaysa geçişzorunluluğunuz olmaz. Dilerseniz tabiki, isteğe bağlı olarak geçebilirsiniz.Bir çok avantajı olduğunu bildiğimizden dolayı geçmenizi tavsiye ederiz. Eğercironuz 5-10 milyon lira arasındaysa mükelleflerin e-arşiv fatura uygulamasınageçmesi gereklidir. Son olarak cironuz 10 milyon lira ve üzerindeyse e-arşivkullanmak zorundasınızdır.

Siz de on binlerce işletme sahibinin tercihi olan ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile istediğiniz yerden e-fatura ve e-arşiv faturanızı kolaylıkla kesebilir ve diğer tüm muhasebe işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Neden e-Fatura ?

Pekibir çok açıdan kolaylık sağlayan e-faturan avantajı neler ?

  • Daha hızlı ve pratiktir.
  • Faturanızı elektronik olarak müşterinize ulaştırabildiğiniz için daha kolaylık sağlamış olur.
  • Fatura başına maliyetinizi düşürmenizi sağlar.
  • Her sipariş için kestiğiniz faturayı 2-3 nüsha basıp, müşteriye, muhasebeciye gönderme, yıllarca koruyarak saklama gibi derdiniz kalmaz.
  • E-Fatura mükellefi olsun olmasın, müşterilerinizin e-posta adreslerine faturalarınızı anında gönderebilirsiniz. Eğer faturanızı kağıt olarak da iletmek isterseniz e-faturayı düz beyaz A4 kağıda yazdırarak göndermeniz de mümkün. Her iki şekilde de bu faturalar resmi nitelik taşımaktadır.
  • Daha az kağıt kullanılacağı için hem çevre dostudur hem de tasarrufludur.
  • Muhasebeciniz ile resmi evraklarınızı daha rahat paylaşabilirsiniz.
  • İptali ve iadesi kolay ve sorunsuzdur.
  • Otomatik olarak arşivlenir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

e-Fatura Kesen Ön Muhasebe Programları
e-Faturaya Nasıl Geçilir?
e-Fatura ve e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez