KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nedir? Nereye Başvurulur?

2022-04-23T22:48:06

Farklı kurumlar, küçük ya da büyük ölçekli girişimcilik planı olan kişilere destek verir. Bu desteklerin oranı değişiklik gösterebilir. Şartlara uymanız halinde alacağınız bu destek sayesinde planladığınız işinizi hayata geçirebilirsiniz. KOSGEB, günümüzde yeni girişimcilere en çok destek veren kurumlardan birisidir. Temelinde girişimcileri destekleme programı olan KOSGEB, kadın girişimcilere verdiği destek programları ile de öne çıkar.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nedir?

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği, kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere KOSGEB tarafından verilen maddi destektir. Bu destek programı sayesinde birçok kadın girişimci hayallerindeki işi hayata geçirebilir. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programında verilen miktar 50 bin TL’dir. 50 bin TL’lik bu desteği alabilmek için bazı şartları taşıyor olmanız gerekir. Gerekli şartları sağlayıp, başvurunuzu da eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra, KOSGEB’ten 50 bin TL’lik yardım alabilirsiniz. Bu yardım sayesinde planladığınız işinizi hayata geçirebilir, siz de girişimci olarak kendi işinizi yapabilirsiniz.

Kadın Girişimci Desteği İçin Nereye Başvurulur?

Birçok kadın girişimci, KOSGEB’in kadınlar için sunduğu destek programlarına dahil olarak, kendi işini kurmak için destekten yararlanmak ister. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programı, belirli şartları taşıyan kadın girişimcilere 50 bin TL’ye kadar maddi destek verir. Bu destek sayesinde, bir iş kurmak isteyen fakat gerekli sermayeye sahip olmayan kadın girişimciler kolayca kendi işlerini kurabilir. Eğer siz de kendi işinizi kurarak, kendi patronunuz olmak istiyorsanız, KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programına başvurabilirsiniz. Yapacağınız başvuru, destek programının uygunluk şartlarına göre değerlendirilir. Bu noktadan sonra, eğer gerekli şartları sağlıyorsanız KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programından yararlanabilirsiniz.

Günümüzde, KOSGEB destek programları için başvurular internet sitesi üzerinden yapılır. KOSGEB’in kendi web sitesine giderek, öncelikle bir üyelik oluşturmalısınız. Sonrasında destek programı bölümüne geçerek, kendinize ve iş planınıza ait bilgileri girebilirsiniz. Bu noktadan sonra başvuru tamamlanmış olur ve sonucu beklemeniz gerekir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

KOSGEB Girişimcilik Desteği Kimler Alabilir?

Kendi işini kurmak isteyen çok sayıda kadın, bu iş planını hayata geçirmek için bir sermayeye ihtiyaç duyar. Girişimciler, gerekli sermayeye sahip olmadıkları takdirde, hayallerindeki işi hayata geçirme konusunda zorluk yaşayabilir. KOSGEB, planladığı işi hayata geçirmek isteyen, fakat gerekli sermayeye sahip olmayan girişimciler için farklı destek programları yürütür. Bu desteklerden birisi olan KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programı, kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere 50 bin TL maddi destek sunar. Bu destek programından yararlanabilmek için bazı şartları taşıyor olmanız gerekir. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programına dahil olabilmek için taşımanız gereken şartlar şu şekildedir:

  • 18 yaşını bitirmiş olmak. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programından maddi destek alabilmek için en az 18 yaşında olmanız gerekir. Bu destek programından yararlanabilmek için herhangi bir üst yaş sınırı yoktur.
  • Girişimcilik sertifikasına sahip olmak. KOSGEB web sitesi üzerinden alabileceğiniz eğitim sonucunda girişimcilik sertifikasına sahip olabilirsiniz.
  • KOSGEB tarafından daha önce herhangi bir destek programıyla hibe ya da kredi almamış olmak.
  • Herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı olmamak.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programından maddi destek alarak kendi işinizi kurabilmek için herhangi bir eğitim seviyesinde olmanıza gerek yoktur. Okuryazar olduğunuz takdirde, eğitim seviyeniz ne olursa olsun KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programından yararlanabilirsiniz.

KOSGEB Kadın Girişimci Kredisi Nasıl Alınır?

Gerekli şartları taşıdığınız takdirde, öncelikle KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programına başvurmanız gerekir. Bu destek programı için başvurular, KOSGEB’in kendi web sitesi üzerinden yapılır. Bu web sitesi üzerinden gerekli bilgileri doldurduktan sonra başvuru yapabilirsiniz. Bu bilgileriniz, gerekli şartlar ışığında değerlendirilir. Gerekli şartları taşımanız durumunda KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programından maddi destek alabilirsiniz.

Yeni bir iş kurma fikriniz var fakat ön muhasebe gibi işlemler kafanızda soru işaretleri oluşturup iş kurma fikrinden sizi uzaklaştırıyor mu? Ön muhasebe işlemlerinin karmaşık görüntüsü sizi korkutup, girişimciliğinizi engellememesi için muhasebe programı Logo İşbaşı yanınızda! İşletmenizin ön muhasebe işlemlerini kolaylıkla internet erişimi olan her yerden gerçekleştirebileceğiniz, kolaylıkla cari hesap takibi, saniyeler içinde e fatura kesebileceğiniz ve işletmenizi daha iyi yere taşıyabilmenizde yardımcı olan özet raporları ile Logo İşbaşını siz de hemen 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz!

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

KOSGEB Desteği Nedir? Kimler Alabilir?

Ücretsiz Girişimcilik Eğitimleri Nereden Alınır?

Vergi Levhası Nedir ve Nasıl Alınır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez