Ücretsiz Girişimcilik Eğitimleri Nerden Alınır?

2024-03-13T10:50:09

Son zamanlarda popüler hale gelen girişimcilik eğitimleri ile sıfırdan başlayarak bir girişimcilik belgesi alınabiliyor. KOSGEB girişimcileri desteklemek üzere online ve klasik olmak üzere ücretsiz eğitim sağlıyor. Ücretsiz olarak sağladığı bu eğitimler geleneksel girişimci eğitimi ve ileri girişimci eğitimi olarak ikiye ayrılıyor.

Geleneksel Girişimci Eğitimi ve İleri Girişimci Eğitimi Nedir?

Girişimcilere iş kurma ve işi sürdürme konusunda bilgi sahibi olmaları, alması gereken sorumlulukların kavratılması ve iş fikirlerine yönelik iş modelleri hakkında bilgi kazanmalarını sağlanan eğitime geleneksel girişimci eğitimi denir. Geleneksel sektörlerde iş sahibi olmayı planlayan kişiler bu eğitimi tamamlamalıdır. Ayrıca ileri girişimci eğitimine katılabilmek için başlangıç olarak bu eğitim alınmalıdır.

İleri girişimci eğitimi ile orta ve yüksek teknoloji sektörleri ve imalat sektöründe faaliyet göstermeyi hedefleyen yenilikçi girişimcilerin bilgilendirilmesi sağlanır.

Girişimcilik Eğitimleri Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir?

Pandemi öncesinde eğitimlere başvuru internet üzerinden yapılırken eğitimler KOSGEB anlaşmalı yerler veya İŞKUR merkezlerinde veriliyordu. Fakat pandemi ile birlikte uzaktan eğitim aracılığıyla girişimcilik sertifikası almak mümkün hale geldi. Başvurular https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresinden e-Devlet ile giriş yaparak tamamlanıyor. Daha sonrasında seçeceğiniz eğitim ile başlayabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Ücretsiz Girişimcilik Eğitimleri Alma Adımları

  • Öncelikle https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresine giderek sağ üst köşedeki “Giriş Yap” butonuna tıklayın.
  • e-Devlet bilgilerinizi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. e-Devlet ile Giriş butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.
  • Katılmak istediğiniz eğitim için üstteki menüden tüm eğitimlere tıklayınız.
  • Kategorilerden almak istediğiniz eğitimi seçin.
  • Seçtiğiniz eğitime tıkladıktan sonra “Beni Kaydet” butonuna tıkladıktan sonra eğitime başlayabilirsiniz.
  • İleri Girişimcilik Eğitimine kayıt olabilmek için önce Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gerektiğinizi unutmayınız.
  • Tüm eğitimi tamamlayıp sınavdan yeterli puanı almanız durumunda sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız.

Yeni bir iş kurma fikriniz var fakat ön muhasebe gibi işlemler kafanızda soru işaretleri oluşturup iş kurma fikrinden sizi uzaklaştırıyor mu? Ön muhasebe işlemlerinin karmaşık görüntüsü sizi korkutup, girişimciliğinizi engellememesi için online ön muhasebe programı Logo İşbaşı yanınızda! İşletmenizin ön muhasebe işlemlerini kolaylıkla internet erişimi olan her yerden gerçekleştirebileceğiniz,, saniyeler içinde e fatura kesebileceğiniz ve işletmenizi daha iyi yere taşıyabilmenizde yardımcı olan özet raporları ile Logo İşbaşını siz de hemen 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz!

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Sahip Olmanın Avantajları Nelerdir?

Girişimcilik sertifikasının girişimcilere sağladığı birçok avantaj bulunmakla birlikte bunlardan en önemlisi KOSGEB’in verdiği hibe desteğidir. Kişi eğitimleri tamamlayıp başarı ile sertifikasını aldıktan sonra al KOSGEB’in belirlediği sektörler arasında olmak şartı ile şirketini açarken bu hibeden yararlanabilmektedir. Ayrıca eğitim sırasında verilen dersler iş planını uygulama konusunda oldukça yol göstericidir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Ticari Alacak Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?
Konkordato Nedir?
İmza Sirküsü Nedir ve Nasıl Alınır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez