İnternetten Satış İçin Hangi Pazaryerini Seçmeliyim?

2024-03-13T09:56:44

Günümüzde internetten alışveriş artık hayatın bir parçası haline geldi. Bu durum göz önüne alınacak olursa satış yapmak için de online satış platformlarının kullanılması nerdeyse zorunlu hale geldi. Bu bölümde internetten satışta yararlanabileceğiniz satış platformları ve e-fatura entegrasyonu hakkında derlediğimiz bilgileri sunuyoruz.

Pazaryeri Nedir?

Pazaryeri için yapılabilecek en basit tanımlama şöyledir: Pazaryeri hem e-ticarette, hem geleneksel ticarette satıcı, alıcı ile pazaryeri yöneticisinin bir araya gelerek, ticaretin pratik ve güvenli hale gelmesini sağlayan alışveriş platformudur.

Bahse konu ticaret, e-ticaret ise yani alışveriş çevrimiçi gerçekleşiyorsa pazaryeri online platformlardır.

Hangi Pazaryerlerinde Satış Yapabilirim?

Satış yapmak için tercih edilecek pazaryerinde olabildiğince çok satıcı olması aynı zamanda ortamda ürün çeşitliliğinin bol olmasına yol açar. Ürün çeşitliliğinin bolluğu, gelen müşteri sayısının da çok olmasını sağlar. En büyük pazaryeri kapsamındaki, Marketplace ortamları şunlardır:

  • Amazon
  • Hepsiburada
  • Trendyol
  • Etsy
  • AliExpress
  • N11
  • eBay
  • Gittigidiyor
  • PttAVM
  • ÇiçekSepeti

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Hangi Pazaryerinde Satış Yapmalıyım?

E-ticaret için hizmet sunan pazaryerleri kendi platformlarından yararlanan satıcı sayısını arttırmayı hedeflemektedir. Bu nedenle yukarıda belirtilen pazaryerleri incelenerek satıcıdan düşük komisyon alan ya da satıcıya ücretsiz mağaza açmak gibi ekstra faydalar sunan platformların tercih edilmesi yararlıdır. Yukarıdaki bölümde sözü edilen pazaryerleri satıcıya en avantajlı imkanlar sunan, alıcıların da e çok güvendikleri platformlardır.

e Fatura ve ön muhasebe programı Logo İşbaşı pazaryeri entegrasyonu ile internet siteniz veya pazaryerlerinde gerçekleştirdiğiniz satışlarınız otomatik olarak Logo İşbaşı’na aktarılır, aktarılan satışların otomatik faturalandırılmasını gerçekleştirerek zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Ücretsiz olan bu özelliği kullanabilmeniz için yapmanız gereken Logo İşbaşı Yönetim panelinize girerek e-Ticaret Entegrasyon bağlantısını kurmak. Hemen ücretsiz deneyin!

Pazaryerindeki Satışın Faturasını Nasıl Keserim?

Pazaryerinde yapılan satışlar için e-fatura kesilir. 2023 yılı hesap dönemleri için de tıpkı 2022 yılında olduğu gibi yıllık ciro kazancı en az 3 milyon TL olan kişi ya da kuruluşlar e-fatura kesmek zorunda olduğu GİB tarafından beyan edilmiştir.

E-ticarette eğer alıcının adres bilgileri biliniyor ise, satıcının e-fatura kesmesi mümkündür. Eğer alıcının fatura bilgileri belli değilse, yani e-fatura desteğinden yararlanamayan kişilere satış yapılması halinde e-arşiv fatura kesilmelidir. E-ticarette satıcı öncelikle e- fatura ya da e arşiv fatura kesmek arasında tercihini belirlemelidir.

Satıcı kendi e-faturasını hazırlayarak online yollayabilir. E-fatura göndermek için bir başka yol da e-fatura entegrasyon firmalarından yararlanmak olabilir. Trendyol, N11 vb. e-ticaret sitelerinde satıcılara sunulan e-fatura entegrasyon programlarını kullanmak çok pratiktir. Bu sayede fatura kesimi hem hızlı, hem de hatasız olarak gerçekleşir.

E-fatura entegrasyonu satışı yapılan ürünlerin faturasının otomatik olarak düzenlenmesini sağlayan sistemi tanımlamak için kullanılan bir terimdir. E-fatura entegrasyon hizmeti sunan firmalar arasında tercih yaparken göz önünde tutulması gereken en önemli kriterler, herhangi bir problem yaşandığında en çabuk dönüş yapılması ve en pratik çözümün sunulmasıdır.

Pazaryerinde yapılan herhangi bir satış için e-fatura kesme işlem basamakları genel olarak şöyledir:

  • E-ticaret pazaryerindeki entegrasyon firması, siparişi kendi kapsamına alır.
  • Sipariş bilgileri otomatik olarak çekilir.
  • Daha sonra bu bilgilerin faturaya girişi entegratör ile yapılır.
  • Fatura kesme işlemi otomatik olarak yapılır.
  • E-Fatura alıcıya gönderilir.
  • Gönderim tamamlanınca satıcıya,  tahsilatın yapıldığına dair bilgi verilir. Ürünün satış bedelinden komisyon kesildikten sonra kalan tutar satıcının kasa hesabına giriş yapar.

İnternet bağlantısının olduğu her yerden sadece tek bir tıkla e-faturalarınızı oluşturabileceğinizi biliyor muydunuz? O halde hemen Logo İşbaşı’na başvurun, saniyeler içinde fatura kesmenin ayrıcalığını yaşayın.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Sigorta Primi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Amortisman Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Kur Farkı Faturası Nedir? Nasıl Düzenlenir ve Kaydı Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez