En Kolay e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir? GİB Portal mi Logo İşbaşı mı?

2024-07-30T10:30:40

E-Arşiv Fatura Kesmek: GİB Portal mı, Logo İşbaşı mı?

Günümüzde neredeyse tüm işlerimizi internet aracılığıyla elektronik ortamda kolaylıkla yapabiliyoruz. Bu kolaylıklardan biri de ticari işlemlerimizde kullandığımız faturaların elektronik ortama taşınmasıdır. Fatura kavramı e fatura ve e arşiv faturaya dönüşmüştür. Yenilik beraberinde e fatura ve e arşiv faturanın ne olduğu, nasıl ve hangi ortamda kesildiği sorularını getirmiştir. Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtına birlikte bakalım.  

E-Arşiv Fatura Nedir?

e-Arşiv fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirttiği standartlar çerçevesinde faturaların oluşturulması, elektronik ortamda saklanması, gerektiğinde ibraz edilmesi ve raporlanma süreci gibi aşamaları kapsar. Elektronik bir fatura çeşidi olan e-Arşiv faturanın kesilmesi zorunludur ve GİB’e rapor edilmelidir.

E-Arşiv Fatura Kimler İçin Zorunludur?

e-Arşiv fatura kesme zorunluluğu Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği kurallar çerçevesinde sektörel değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla öncelikle bu kuralları incelemek gerekir. GİB’in kurallarına göre 2021 yılında cirosu 4 milyon TL ve üzeri olan firmalar için belirlenen e-Fatura ve e Arşiv fatura kullanım zorunluluğu 2022 yılı için cirosu 3 milyon TLe-Fatura ve e-Arşiv fatura uygulamalarına geçmeleri zorunludur.  Son geçiş tarihi ise 1 Ocak 2023 tarihi olarak belirlenmiştir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

GİB’den E-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sayfasından e-Arşiv fatura kesmek için herhangi bir başvuru yapmanıza gerek yoktur. İnternet Vergi Dairesi giriş bilgileriniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Bunun için mali mühür kullanmanıza gerek yoktur. Fatura onaylama işlemleriniz GİB imza aracılığı tanımlı telefon numaranıza bir kod gönderilir ve bu kodu belirtilen yere girerek fatura imzalama işleminizi tamamlamış olursunuz.

Daha sonra imzalanmış olduğunuz faturanızı indirip alıcıya gönderebilirsiniz. Düzenlenen faturaları eğer iptal etmek isterseniz de ilgili faturayı işlemi yaptığınız günün hemen bir sonraki gününde GİB’e bilgirmeniz gerekir.

Logo İşbaşı’ndan E-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

GİB sayfasında her seferinde uzun giriş ve fatura işlemleri yapmaktansa Logo İşbaşı kullanarak saniyeler içinde ve internet bağlantısı bulunan her yerden e-Arşiv faturanızı oluşturabilirsiniz. Online ön muhasebe programı sayesinde internete bağlandığınız her yerden ister akıllı telefonunuz isterseniz de webten e-Fatura ve e-Arşiv faturalarınızı iletebilirsiniz. Ayrıca gelen e-faturalarınız için de kabul ve red işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bunların online ortamda alıcılara ileteceğiniz faturalarınız ile postalama, kağıt basımı, çıktısı, dosya masraflarından kurtulmuş olursunuz. Ek olarak 10 yıl boyunca dijital ortamda arşivleme imkanıyla ekstra masraflardan da kurtulursunuz.  

E-fatura ve e-Arşiv fatura uygulamasına kolayca geçmek, dilediğiniz yerden elektronik faturalarınızı yönetmek, yanlış kestiğiniz bir faturayı anında iptal edebilmek ve faturalarınıza kendi kaşe ve logonuzu eklemek için Logo İşbaşı her zaman yanınızda.

Siz de işletmenize özel kullanım detayları, avantajlı kontör fiyatları ve çok daha fazla detaylı bilgi için Logo İşbaşı uzmanlarına danışın!

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

e-Fatura Kesen Ön Muhasebe Programları
e-Fatura Keserken Dikakt Edilmesi Gerekenler
e-Fatura e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez