E-Faturaya Nasıl Geçilir?

2024-03-08T13:18:19

E-Fatura ve E-Arşiv Fatura Nedir ?

E-fatura normal düzenlenen faturanın internet üzerinde online bir şekilde düzenlenmesidir. Elektronik olarak firmadan firmaya iletilir ve herhangi bir kağıda basılmayan faturalardır. E faturayı Türkiye 1 Eylül 2013 yılında kullanmaya başlamıştır. Bu yıldan sonraki zamanlarda gönüllü olarak ya da işletmelerin yıllık cirolarına göre zorunlu olarak e-fatura kullanımına geçiliyor.

E-Faturaya geçiş yapmış bir müşterinize kestiğiniz fatura e-fatura olurken, e-fatura sistemine geçmeyen müşterinize e arşiv faturası gönderiliyor.  E-fatura göndermek için kullandığınız sistemde vkn ya da tckn girdiğinizde sistem otomatik e-fatura ya da e-arşiv fatura olarak gönderim gerçekleşiyor. E-faturaya geçiş yaptıktan sonra e-fatura mükellefi olmayanlara da elektronik ortamda fatura göndermek istiyorsanız e-arşiv faturaya da kolayca  geçiş yapabilirsiniz.

E-Faturanın Avantajları

  • Faturalarınızı daha hızlı hazırlamanızı sağlayarak zamandan tasarruf etmenizi sağlar.
  • E-Fatura otomatik olarak müşterinize iletildiğinden fatura takibi yapmanıza gerek kalmaz böylelikle tahsilatlarınızı hızlandırırmış olursunuz.
  • Faturalarınız dijital ortamda arşivlenir, faturalarınızın kaybolma gibi bir riski olmaz, istediğiniz zaman eski faturalarınıza rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
  • Fatura saklama iş yükü ve maliyetinden kurtulursunuz.
  • Muhasebe sisteminiz ile entegre edebilirsiniz.
  • Kargo gibi durumlarla uğraşmanızı gerektirmediğinden maliyetleriniz azalır.
  • Kağıt fatrua bastırmak zorunda olmayacağınızdan doğayı da korumuş olursunuz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

E-Faturayı Kimler Kullanabilir ?

Gönüllü ve ya zorunlu olmak üzere herkes e-faturaya geçebilir. Fatura kesen bir işletmeye sahipseniz dilediğiniz zaman e faturaya geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca gönüllü olarak e faturaya geçmek için belli bir ciro şartı da yok. Hiç fatura kesmemiş olan yeni bir işletme bile e-faturaya geçebilir. Daha hızlı ve daha kolay fatura kesip göndermenizi sağlar. 30 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan yeni tebliğ ile 2022 yılı brüt satış hasılatı 3 milyon TL üzeri olan şirketlerin 1 Temmuz 2023 itibaren e-fatura kullanması zorunlu hale getirilmiştir

E-Faturaya Nasıl Geçilir ?

E-faturaya geçmek istiyorsanız öncelikle Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurarak mali mühür edinmeniz gerekiyor. Eğer şahıs firmasıysanız e-imza ile de başvuru yapabilirsiniz. Mali mühür, e-fatura veya e arşiv kullanmak isteyen kişilerin GİB’den alınan ve firmanıza elektronik yani dijital ( bilgisayar ve internet) ortamında fatura kesebilme yetkisi veren bir çeşit sertifikadır.

Mali mühür elinize ulaştıktan sonra GİB başvurusu sonrası tamamlayarak e faturaya geçmiş olursunuz. E-faturaya geçiş yaptıktan sonra e-faturayı  GİB Portal aracılığı,Firmanızın GİB ile Entegrasyonu ya da Özel entegratör şirketler aracılığıyla kullanabilirsiniz.

Logo İşbaşı e fatura programını tercih ettiğinizde e-faturaya başvuru aşamasından e-fatura kullanımına kadar olan tüm süreçte ve sonrasında alanında deneyimle e-faturaya geçiş uzmanlarıyla hızlı ve kolayca e-fatura geçiş yapabilirsiniz. Logo İşbaşı e-Fatura paketiyle internet erişimi olan her yerden ister laptopunuzdan isterseniz de akıllı telefonunuzdan e-fatura kesebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

e-Fatura Kesen Ön Muhasebe Programları
e-Fatura ve e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?
e-Ticaret Yapan Firmalarda e-Fatura Zorunluluğu
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez