Şahıs Şirketi Nasıl Fatura Keser?

2024-03-13T09:53:50

Freelance ya da uzaktan çalışan kişilerin pek çoğu alanında uzman olsa da konu ticarete geldiğinde, fatura kesme konusunda pek çok şeyi merak ediyor. Konuda genel kural aslında yıllık gelir miktarınız. Fatura kesmenin detaylarını adım adım özetlemek gerekirse şu başlıklardan bahsedilebilir. 

Şahıs Şirketi Nedir? 

Şahıs şirketi denildiğinde akla ilk gelen aslında pek bir kişinin kurduğu şirket türüdür. Ancak birden fazla kişide bir araya gelerek şahıs şirketi kurabilir. Olaya teknik açıdan bakıldığında,  şahıs şirketi ortakların sorumluluklarının sınırsız şekilde biçimlendiği ve tüzel kişiliğe sahip olan şirket türlerine denir. Şahıs şirketi sahipleri, ekonomik çıkarları ortak şekilde paylaşır. 

Kişilerin şahıs şirketi kurmasındaki temel amaç; birtakım avantajlardan faydalanmaktır.  Şahıs şirketlerinin kuruluşu hızlıdır ve kademeli vergi sistemi geçerlidir.  Ayrıca muhasebe ücretleri ve defter tasdik ücretleri düşüktür.

Şahıs Şirketi ile Limited Şirket Arasındaki Farklar Nelerdir? 

Limited şirket, ekonomik bir amaç doğrultusunda kurulan tüzel kişiliğe sahip ve birden çok ortaklı şirket tipidir. Limited şirketin kurulması, şahıs şirketinden farklı olarak ortaklarının kişisel sorumluluklarının daha kısıtlı olması  yönünden avantajlıdır. Buna karşın limited şirketinin kurulabilmesi için ana sermaye alt limiti mevcuttur. Şahıs şirketinden temel farkı sermaye limiti olan limited şirketlerinin kurulabilmesi için Türk Ticaret Kanunu’nun 580.  maddesine göre 10.000.00 TL gereklidir. 

Birçok start-up, kuruluş aşamasında böyle bir ana sermayeye sahip olmadığı için şahıs şirketi kurmayı tercih eder. Ticari faaliyetler başladıktan sonra ise şirketleşme sürecine giren baş ve yoluna ya anonim şirket ya da limited şirketi olarak devam etmeyi tercih eder. Vergi ödeme konusunda  her iki şirket türüne de yüzde 1 ila yüzde 18 arası KDV vergilendirmesi  olsa da, şahıs şirketi sahibi her yıl yüzde 35 gelir vergisi öderken, limited şirketi yöneticisi ise her yıl yüzde 20 gelir vergisi ödemek zorundadır.

Şahıs Şirketi Nasıl Fatura Keser?

Şahıs şirketleri de gerçek ve tüzel kişilerin kurduğu anonim ve limited şirketler içerisinde değerlendirilir. Bu sayede şahıs şirketleri fatura kesmeye haizdir.  Şahıs şirketleri fatura keserken kağıt fatura olabildiği gibi e-fatura da kullanabilirler. İnternet erişimi olan her yerden e-fatura kesebilecekleri e fatura programı ile saniyeler içinde faturalarını keserek müşterilerine gönderebilirler. Ayrıca şahıs şirketleri e-fatura kullanırsa, harcayacağı maliyeti de azaltmış olur. Gerek kağıt fatura kullanabilecekleri gerekse de e-fatura kullanabilecekleri Logo Yazılım’ın geliştirdiği fatura kesme programı Logo İşbaşı’nın fiyatlarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Web Tabanlı Fatura Kesme Programının Avantajları Nelerdir?

Teknoloji alanındaki gelişmeler hayatın her alanına olumlu yönde etkilemiştir. Bu kapsamda pek çok kurumun gelişen bilgi teknolojisinden faydalanmasının en önemli örneklerinden biri de web tabanlı fatura hizmetidir. Genel çerçevede değerlendirildiğinde bir faturanın basılması düzenlenmesi ve saklanması zaman ve mekan alan bir süreçtir. Hem bu sürecin kolaylaştırılması hem de mali açıdan e-faturanın standart faturadan farkı olmaması nedeniyle web tabanlı fatura kesme programı pek çok işletme tarafından olumlu karşılanır. Bununla birlikte web tabanlı fatura kullanmanın avantajları şu şekilde özetlenebilir:

  • Web tabanlı fatura programı kullanmak, faturaların hazırlanması aşamasında gerekli olan bilgilerin, müşterinin unvanı, vkn’si ürünlerin tanımı,açıkalmaları birimi vb  otomatik olarak hatırlanmasını sağladığı için yeniden veri girişi yapmak zorunda kalınmaz ve ciddi zaman yönetimi  sağlanır.
  • Web tabanlı faturalarda hem fatura paylaşma hem de uygulama üzerinden müşteri ile iletişim kurma sayesinde kredi kartı ile online tahsilat yapılabilir. Böylece muhtemel bilgi hataların önüne geçilir ve müşteri ile direkt anlaşma sağlandığı için hızlı şekilde tahsilat yapılabilir.
  • İşletme içerisindeki muhasebecilerin fatura üzerinde yapacağı küçük bir rakam hatası dahi büyük maliyet kaybına neden olabilir. Oysa web tabanlı faturalama  sayesinde hatalar derhal düzeltilebilir.
  • Web tabanlı faturaların kullanımı kolay olduğu için internet kullanabilen herkes kolayca fatura kesebilir. Böylece bu alanda çalışan personelin eğitimi ve oryantasyonu için zamanı ve nakit gerekmez.
  • Web tabanlı fatura programlarının en büyük avantajlarından biri deinternet bağlantısı olan her yerden fatura takibi yapılabilmesidir. Böylece vadesi gelen, tahsilatı yapılan ya da gecikmiş faturaların en güncel şekilde görüntülenmesi sağlanabilir. 
  • Web tabanlı fatura programı kullanılması sayesinde bütün iş süreçleri kağıtsız hale dönüşeceğinden hem kağıt kullanımını azaltarak çevreyi koruyabilir hem de kağıt maliyetinizi minimuma indirebilirsiniz. 

Kolay Fatura Kesme Programı Ne İşe Yarar?

Kolay fatura kesme programı, adından da anlaşılacağı üzere saniyeler içerisinde fatura düzenlemeyi ve müşterilerle paylaşabilmeyi sağlar. Üstelik tüm bu işlemleri yapabilmek için ofisinizde olmanız da gerekmez. İnternet bağlantısı olan her yerden hatta müşterinizin yanında dahi satış faturası oluşturma ekranı seçerek fatura kesebilir, müşteri bakiyesini görüntüleyerek veya ürün bilgilerini girerek e-faturanızı oluşturabilirsiniz. 

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez