CRM Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-03-08T10:46:11

CRM Nedir?

Customer Relationship Management ve ya Türkçe adı ile Müşteri İlişkileri Yönetimi. Firmaların var olan ve ya potansiyel müşterileri ile kurdukları ilişkiyi verimli ve etkin hale getirmek için kullandıkları yöntemler bütününe denir. Basit bir dille ele almak gerekirse müşterileri daha yakından tanımayı ve gündelik işlerimizi daha planlı yapmayı sağlar.

CRM temel olarak aslında müşteriyi anlamak, onun ihtiyaçları doğrultusunda ürün ve hizmet desteği vermek ve mevcut olan müşterileri elinde tutmaktır. Bunların yanı sıra CRM uzun süreli ve karlı müşteri ilişkileri kurmayı hedefleyen şirketleri bütün birimlerini kapsayan bir iş stratejisidir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

CRM Yazılımı Nedir?

Bilgiler ve işlemler sonucunda elde edilen verilerin saklanması, işlenmesi ve yapılan araştırmalardan çeşitli istatistikler elde edilmesi gerekir. CRM yazılımları da bu yüzden vardır. Sadık bir müşteri kitlesi oluşturmak için elde edilen verilerin analiz edilerek satışı dolayısıyla da karlılığı arttıran yazılımlar CRM yazılımlarıdır. İyi bir yazılım iyi bir teknik alt yapı ile olur.

Başarılı bir CRM uygulaması için şirketin felsefe olarak müşteri odaklı olması gerekir. Başarılı bir CRM uygulaması için veriler toplanması ve bu verilerin doğru değerlendirilerek işlenmesi gereklidir ki, bu da başarılı bir CRM yazılımı ile olur. Yani başarılı bir CRM ne tek başına bir felsefe, ne de tek başına bir yazılım ile olur. Basit bir örnekle vermek gerekirse; şoför müşteri odaklı yaklaşım olsun, benzin veri, motor ise CRM yazılımı. Saydıklarımızdan tek biri bile olmazsa haliyle araç ilerlemeyecektir. İşte bu yüzden bir bütün olarak önemlidirler.

Logo CRM Yazılımları Nelerdir ?

Hali hazırda var olan müşterilerinizi tedarikçi ve dağıtım kanallarını gruplandırmayı ve detaylandırmayı sağlar. Logo CRM mobil uygulaması ile her yerden potansiyel müşterileri, borç bakiyelerini ve satış fırsatlarını size gösterir. Müşteriyle ilgili tüm veriler, faturalar, telefon kayıtları ve şikayetleri bir araya gelerek etkin bir yönetim sağlar. Ayrıca sunmuş olduğu ek proje ve modül geliştirmeye açık yapısı, kullanıcı dostu ara yüzü ve tam kapsamlı Logo ERP entegrasyonu sayesinde müşteriler ile etkin ve kolay iletişim kurabilme yeteneklerini de arttırmayı sağlar.

Geçmiş fiyat tekliflerini görerek yeni fiyat teklifinin müşteriye en uygun şekilde sunulmasını sağlar. Logo cari hesap sistemine bağlanarak müşteri risklerini görmeyi ve esneklik sağlayıp sağlayamayacağınızı size gösterir. Ayrıca satış sonrası için bulunan destek merkezi ile hem şikâyet hemde memnuniyetleri yönetmenizi sağlar. Yönetici olarak hangi satış temsilcisinin ne zaman müşteri ile irtibata geçtiğini görmenize yardımcı olarak bu sayede süreci doğru ve eksiksiz bir şekilde yürütmenizi sağlar.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv faturalar için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Cari Hesap Nedir? Cari Hesap Takibi Nasıl Yapılır?
Stopaj Nedir?Nasıl Hesaplanır?
Maaş Bordrosu Nedir? Nasıl Hesaplanır?
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez