380 Hesap Nedir?

2023-03-23T15:33:35

Gelecek aylara ait gelirler hesabı 380 hesap, peşinen tahsil edilen ve gelecek döneme ait olduğundan dolayı çalışılan dönemdeki hesaplara kaydedilmemesi gereken gelirlerin takip edildiği hesaptır. Bunun sebebi muhasebenin dönemsellik ilkesine dayanmakla birlikte gereği yapılan gelirler kendi dönemlerine kaydedilir ve izlenirler.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

380 Hesap İşleyişi

Gelecek döneme ait olan bir tahsilat peşin olarak elde edilen bir gelir olduğundan ait olduğu döneme kadar 380 nolu hesabın alacağı olarak kaydedilir. Hesapta bulunan gelirler, ilgili oldukları dönemdeki gelir hesabına alacak olarak, bu hesaba ise borç olarak yazılır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

131 Hesap Nedir?

691 Hesap Nedir?

371 Hesap Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez