CRM Yazılımı Nedir? Firmaya Sağladığı Katkılar Nelerdir?

2022-07-21T10:07:31

Küreselleşmeyle birlikte birçok marka satışları artırmak için farklı yöntemlere başvurur. Bu yöntemler esasında satış yapmayı ele alsa da daha derine inildiğinde rekabet ve müşterilerin ilgi alanları yer alır. Markalar, müşterilerinin ilgi alanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak buna göre ürünler üretebilir. Bu sayede satışları olumlu düzeyde artırılabilir. Günümüzde markalar, müşterilerinin ve hedef kitlelerinin isteklerini ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak hareket eder. Markalar müşterileri hakkında daha fazla bilgi edinmek istediği gibi, potansiyel müşterileri de kendi alıcısı haline getirmek ister. Günümüzde markalar hâlihazırda müşterileri olan insanlarla ve potansiyel müşterileri ile iletişime geçmek, interaktif bir ortam yaratmak için CRM yazılımları kullanır, CRM veri tabanlarına göre satış ve reklam işlemlerini gerçekleştirir.

CRM Yazılımı Nedir?

Açılımı Customer Relationship Management olan CRM, markaların müşterilerinin istekleri ve ihtiyaçlarını bir veri tabanına kaydedip, buna göre reklam ve satış işlemlerini gerçekleştirdiği stratejiler bütünüdür. CRM yazılımları ise markaların müşterileriyle olan ilişkilerini yönlendirebileceği ve bunun bir sonucu olarak ortaya çıkan çeşitli verileri kaydeden teknolojik araçlardır. CRM yazılımları kullanarak müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz hakkında daha fazla bilgi kazanabilirsiniz. Müşterilerinizle oluşturduğunuz ilişki sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz veriler CRM yazılımları tarafından kaydedilir. Bu verileri göze alarak markanız için satış ve reklam stratejileri belirleyebilir, bu sayede satışlarınızı artırabilirsiniz.

İşletmemiz için önemli ve dikkate alınması gereken kriterlerden müşteri talep ve ihtiyaçlarının yanı sıra işletmenizin cari yönetimi de müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlayan faktörlerden biridir. Muhasebe programı Logo İşbaşı ile cari takibi yapıp müşteri ve tedarikçileriniz ile ilişkilerinizi sağlamlaştırabilirsiniz. Ayrıca e-fatura ve e arşiv fatura kesmek isterseniz Logo İşbaşı ile saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz!

CRM Yazılımı Ne İşe Yarar?

Günümüzde küçük ya da büyük her türlü işletme, satıcı ve marka her türlü işlem sırasında teknolojiden yararlanır. Her ölçekten markanın kullandığı CRM yazılımları çok sayıda avantajıyla öne çıkar. CRM yazılımları sayesinde halihazırda müşterileriniz olan alıcılarla iletişime geçebilirsiniz. Müşterilerinizin ilgi, istek ve ihtiyaçlarını öğrenerek buna göre hareket edebilirsiniz. CRM yazılımlarının sağladığı bir diğer avantaj da potansiyel müşterilerinizi bulmanızı kolaylaştırmasıdır. CRM yazılımları sayesinde müşteriniz olmayan, daha önce markanızdan alışveriş yapmamış kitlelerin ilgi ve ihtiyaçları hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu sayede bu kitlenin satın alma davranışlarını bilir ve buna göre reklam stratejilerinizi geliştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

CRM Yazılımlarının Firmaya Sağladığı Katkılar Nelerdir?

CRM yazılımları her ölçekten firma, satıcı, marka ya da işletme için, satışları artırabilme konusunda oldukça işe yarayan faydalar sunar. Günümüzde çokça kullanılan bulut CRM yazılımları birçok özelliği ile öne çıkar. CRM yazılımlarının firmaya sağladığı başlıca katkılar şu şekildedir:

  • Markanın satışlarına dair bilgileri bir arada toplayarak analize sunar. CRM yazılımları müşterilerle olan ilişkiler sırasında ortaya çıkan verileri CRM veri tabanına kaydeder. Böylece satıcı sonrasında bu verileri göz önüne alarak hareket eder ve satışlarını artırır.
  • Müşterilerin kategorilere ayrılmasını kolaylaştırır. CRM yazılımları her bir müşteriye ait bilgileri bir araya getirerek, faydalı ve geniş bir veri tabanı oluşturur. Böylece satıcılar müşterilerini farklı özelliklerine göre kategorilere ayırabilir ve buna göre hareket edebilir.
  • Hedef kitlelerine ulaşmanızı kolaylaştırır. CRM yazılımlarını her türden satıcı veya marka kullanır. CRM kullanan her satıcı kendi müşterilerinin özelliklerinden oluşan bir veri tabanı oluşturur. Markalar, halihazırda kendi müşterileri olmayan alıcıların özelliklerine veri tabanları aracılığıyla ulaşabilir ve böylece buna göre hareket edebilir, devamında da hedef kitlesini büyütmüş olur.

CRM Yazılımları Nelerdir?

CRM yazılımlarının bu denli kullanışlı ve faydalı olması birçok türünün ortaya çıkmasına ön ayak olur. Günümüzde birden fazla sayıda CRM yazılım firması bulunur. Her CRM yazılımının kendisine has özellikleri bulunur ve satıcıların kendi satış süreçlerine uygun bir CRM yazılımı seçmeleri gerekir. Microsoft, Oracle ve Salesforce gibi günümüzde yaygın olarak kullanılan CRM yazılım firmaları satıcıların ihtiyaç duyduğu müşteri veri tabanını oluşturmakta oldukça başarılıdır.

Logo CRM Yazılımları ile her yerden potansiyel müşterileri, borç bakiyelerini ve satış fırsatlarını size göstererek müşteriyle ilgili tüm veriler, faturalar, telefon kayıtları ve şikayetleri bir araya gelerek etkin bir yönetim sağlar. Ayrıca sunmuş olduğu ek proje ve modül geliştirmeye açık yapısı, kullanıcı dostu ara yüzü ve tam kapsamlı Logo ERP entegrasyonu sayesinde müşteriler ile etkin ve kolay iletişim kurabilme yeteneklerini de arttırmayı sağlar.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Cari Hesap Nedir? Cari Hesap Takibi Nasıl Yapılır?
Stopaj Nedir?Nasıl Hesaplanır?
Maaş Bordrosu Nedir? Nasıl Hesaplanır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez