Mağaza Satış Programı Nedir?

2022-12-08T16:37:24

Günümüzde her türlü ticari faaliyetin gerçekleştiği birçok alanda yazılım araçları kullanılır. Geleneksel satış tekniklerinin aksine daha hızlı, güvenli ve kolay bir satış deneyimi sunan perakende mağaza programları her ölçekten satıcının ilgi ile kullandığı araçların başında gelir. Mağaza programları temel olarak mağaza içerisinde yapılan satışları kontrol eder, kayıt altına alır ve satışların daha kolay yapılabilmesi için faydalı bir araç seti sunar. Günümüzde geliştirilen mağaza satış programları barkodlu, el terminalli satış, otomatik raporlama, anlık fatura kesme, stok takibi, depo durum takibi gibi kullanışlı özelliklere sahiptir. Her ölçekten satıcının kullandığı mağaza satış programları aynı zamanda esnek altyapıları sayesinde satıcıların kendi istek ve ihtiyaçlarına göre özellikler ekleyip çıkarmasına olanak tanır. Yaygın kanının aksine mağaza satış programları pahalı, kullanması karmaşık ve zor araçlar değildir. Son yıllarda geliştirilen mağaza satış programları anlaşılır arayüzleri, güçlü altyapıları sayesinde sıklıkla satış sürecine dahil olur.

Kullanan her 10 kişiden 9’unun tercih ettiği muhasebe programı Logo İşbaşı ile e-fatura ve e-arşiv faturalarınızı saniyeler içinde kesebilir, dilediğiniz yerden ister cepten ister webden kontrol edebilirsiniz.

Perakende Satış Programları Nasıl Çalışır?

Perakende satış ürünlerin, malların teker teker talep üzerine satılması anlamına gelir. Günümüzde perakende usulü satış yapan birçok farklı mağaza bulunur. Perakende satışlarda geleneksel yöntemlerle manuel olarak işlem yapmak oldukça meşakkatli olabilir. Perakende mağaza satış programları faydalı özellikleri sayesinde teker teker satılan ürünlerin hata olmadan satılmasını, satışların kayıt altına alınıp raporlanmasını sağlar. Mağaza satıcılarının büyük bir bölümü bu yazılımların nasıl çalıştığını, işletmelere ne gibi bir fayda sağlayacağını merak eder. Mağaza satış programlarının çalışma prensibi temel olarak benzer olsa da mağaza ölçeğine ve satış stratejilerine göre geliştirilen bazı yazılımlar farklı çalışabilir. Mağaza satış programları en basit anlatımı ile veri işleyerek bir sonuç çıkarır. Bu veri bir barkod okuma cihazından ya da kasiyer ünitesinden gelebilir. Yazılım kendisine ulaşan veriyi işleyerek satışın gerçekleşmesini sağlar. Saniyeler içerisinde gerçekleşen hesaplama sonucu ortaya çıkan sonuç bilgisayar ekranında belirir. Aynı zamanda indirim, kampanya gibi faktörler için gerekli olan hassas hesaplamalar da yapılır. Satış gerçekleştikten sonra kasaya giren ücret de aynı zamanda satış programı tarafından kayıt altına alınır. Satıcının talebi üzerine fiş, fatura gibi özellikler eklenebilir ve yapılan satış sonrasında kısa sürede bu belgeler oluşturulabilir. Mağaza satış programları temel olarak bu şekilde işler. Satış süreci boyunca gerçekleşen her işlem kayıt altına alınır. Kaydedilen bilgiler rapor oluşturmak, toplam ciroyu hesaplamak, belirli bir tarihe dair satış kayıtlarını incelemek için satıcı tarafından kullanılabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Mağaza Satış Programı Avantajları

Mağaza satış programı kullanmak birçok avantaja sahiptir. Bu avantajlardan bazıları şunlardır:

● Mağaza barkodlu satış programları her türlü barkod okuyucu cihazı ile uyumlu çalışır. Bu sayede perakende satışlarda ürünler kısa süre içerisinde sisteme işlenebilir. Gerektiği zaman barkodlar sistem üzerinden düzenlenebilir. Aynı zamanda satış programları barkod yazıcıları ile de çalışarak barkod oluşturabilir.

Stok takibi kolay bir şekilde yapılabilir. Aynı zamanda depo envanteri de sistem üzerinden görüntülenebilir.

● Yapılan satışlar kayıt altına alınır. Bu kayıtlar sayesinde günlük, haftalık, aylık, yıllık ciro takibi ve raporlama yapılabilir.

● Mağazanın tedarikçi ve satıcılar ile olan ticari ilişkisi kolaylıkla yürütülebilir.

● e-Ticaret sistemleri ile yapılan entegrasyonlar satıcının hem fiziksel hem de online satış yapabilmesini sağlar. Elektronik, mobilya, aksesuar ve giyim mağazası satış programı seçeneklerinin büyük bir bölümü e-Ticaret sistemleri ile entegrasyon için uygun altyapıya sahiptir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Mesafeli Satış Sözleşmesi Nedir?

Satış Teklifi Nasıl Hazırlanır?

Restoran Otomasyon Sistemi Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez