Restoran Otomasyon Sistemi Nedir?

2022-10-18T23:27:08

Restoran otomasyonu bir konaklama işletmesinden daha farklı türdeki işlemleri kolaylaştırmak için teknolojinin kullanılmasıdır. Restorasyon otomasyon sistemi işletmenin arkasında robot kullanılmasından, müşteri siparişleri ve envanter gibi görevlerin otomatikleştirilmesi için satış noktası yazılım kullanımına kadar her aşamayı kapsayabilir.

Son yılarda tedarik zinciri kesintilerinden, işgücü kesintilerine kadar restoranların işlerini yürütme şeklinde önemli değişiklikler yaşandı. Pandemi sonrası, sektörde yaşanan sorunlar arasında en önemlisi tam kapasite ile hizmet veren restoranların önceki yıllara oranla daha az mutfak elemanı istihdam etmesi nedeniyle işgücü sıkıntısı çekilmesidir. Sınırlı personel ile işleyişini çevirmeye çalışan pek çok restoran işlerini devam ettirmek için otomasyon kullanmanın zorunlu olduğunu düşünüyor.

Restoran ve Kafelerde Kullanılan Mobil Uygulamalar Nedir?

Restoran otomasyonu kullanmanın sağlayabileceği yararlar şunlardır:

• İşlemleri basitleştirerek, optimize eder.

• Operasyonel maliyetleri azaltır.

•Kullanıcı hatasını ortadan kaldırır.

• Atıkları azaltır.

• Sınırlı personel ile çalışılabilir.

• Geri dönüş süresini azaltır.

• Müşteri memnuniyetini arttırır.

Kullanımının büyük yararlar sağladığı bazı mobil uygulamalar şunlardır:

7Shifts

7Shift ya da otomasyon vardiya sistemi, restoranlar için kullanışlı bir mobil uygulama yazılımıdır. Yöneticilerin çoğu geleneksel olarak kullanılan kağıt ve zamanlama tekniklerine aşinadır. Böyle bir çalışma ile hem stres altına girilir, hem de vakit kaybı yaşanır.

7Shifts restoran sahiplerinin ve yöneticilerinin çalışanların vardiyalarını planlama ve vardiya işlemlerinin onaylanmasını sağlayan kullanımı kolay tek bir mobil uygulamadır. Mobil uygulama kapsamında personelle iletişim kurulmasına da olanak sağlayan yazılım bulut tabanlı bir ekip yönetimi ile etkin zaman kullanımına da imkan verir.

Uygulamada bütün personel kendisine yaklaşan vardiya haklında bilgi sahibi olur, müsaitlik durumunu bildirir, vardiya işlemleri talep edebilir. Bütün bunlar sayesinde program daha fazlasının yapılmasına imkan sağlar. Hem tek bir restoran için, hem de 100’den fazla şubesi olan bir restoran zinciri için verimli olabilen mobil uygulamalar arasındadır. Apple ve Android sistemleri ile uyumludur.

TouchBistro

Müşteriler artık hesap ödemek için restoranın kalabalık giriş yolunda oyalanmak zorunda değil. TouchBistro ödemelerin masaya konmasına, yöneticilerin satış faaliyetlerini izlemesine, yöneticilerin ve muhasebecilerin değerli performans trendlerine hızlı bir şekilde erişmesine olanak sağlar. Programın kullanımı ile birlikte aynı zamanda gerçek zamanlı menü ve envanter değişiklikleri de yapılabiliyor. Faturalar bölünebiliyor. İOS uygulamalar arasında bulunur.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Team Communication (Takım İletişimi)

7shifts programının ekip iletişim aracı, hiçbir yere varmayan uzun konuşmaları, metin dizilerini ve e-Posta zincirlerini ortadan kaldırır. Team communication uygulaması ile duyurular, vardiya değişiklikleri ya da önemli belgelerin paylaşımı ile ilgili olarak bütün ekibe ya da üye personele bireysel olarak mesaj gönderilebilir.

Bu program sayesinde personel otomatik olarak yaklaşan molaları , yeni yürürlüğe giren programlara göre değiştirebilir. Uygulama aynı zamanda çalışanların onaylı vardiya değişimleri yaparak ve birbirleri ile güvenli iletişim kurmalarına ve zamanlama değişikliklerini kendi ellerine almalarını da sağlar. İOS ve Android uygulamalar arasında yer alır.

Chownow

Çevrimiçi alışveriş gelişmeye devam ederken restoranlar için özelleştirilmiş bir çevrimiçi sipariş uygulaması olan Chownow’a kaydolan restoranlar bu uygulamadan yararlanabiliyor. Aylık ve yıllık plana kayıt yaptırıldığında Chownow ekibi restorana özel olarak uyarlanmış ve müşterilerin indirip keyfini çıkarabileceği ücretsiz bir iTunes App Store yazılımı aracılığıyla ortaya çıkarılan bir uygulama oluşturuyor.

Ayrıca yazlım binlerce Facebook takipçilerine ağız sulandıran ürün fotoğrafları görseli sunuyor ve onların doğrudan restoran web sitesinden sipariş verilebilmesine olanak tanıyor.

Quickbooks

Muhasebe Yazılımı QuickBooks aralarında restoranların da bulunduğu bir dizi endüstriyel işletmede kullanılıyor. Bordro zaman alıcı doğası nedeniyle birçok lokantacı için sıkıntıdır. Ayrıca envanter ve büro yönetimi gibi diğer muhasebe ihtiyaçlarını karşılamak da her zaman çok kolay değildir. QuickBooks gibi yazılımlar bu finansal yükümlülükleri daha yönetilebilir hale getiriyor. Böylece restoran planlaması ve maliyet değerlendirmesi hakkında daha doğru kararlar verilebiliyor.

Ayrıca QuickBooks, 7shift programı ile entegre çalışabilir ve hiçbir ek basamağa ihtiyaç duyulmadan maaş bordrosu ile de senkronize edilir. Raporlar hızlı bir şekilde dışa aktarılabilir ve fazla mesai saatleri birkaç tıklamayla görüntülenebilir. İOS ve Android uygulamaları arasında yer almaktadır.

Geleneksel yöntemlerle ön muhasebe tutmak yerine işinizi çok daha kolaylaştıran bir ön muhasebe yazılımı kullanabilirsiniz. Böylece şirket için finansal durumunuza etki eden tüm gelir ve giderleri, nakit miktarı, müşterileriniz gibi pek çok farklı kalemi bilgisayar ortamında muhafaza edebilirsiniz. Ön muhasebe programı olarak bilgisayar kaynaklı bir masaüstü yazılım kullanılabileceği gibi web tabanlı ön muhasebe programı da tercih edilebilir. Ancak her daim önerilen verilerin ve raporların bulut ortamında saklandığı web tabanlı yazılımlardır.

Türkiye’de en çok tercih edilen bulut tabanlı muhasebe programından biri olan Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyerek sizler de İnternet erişimi olan her yerden saniyeler içinde kolayca faturanızı kesebilir müşterinize gönderebilir, gelir gider takibi, masraf takibi, borç-alacak takibi ve stok takibini anlık olarak gerçekleştirebilirsiniz.

EatApp

Bu uygulama dünya çapında binlerce restoran tarafından kullanılan bir platformdur. Öncelikle rezervasyon yönetimini çözümleyen bir programdır. Bunu yanı sıra ödemeler, e-posta pazarlaması ve kolaylaştırılmış işlemlerin tümü bu uygulama ile birlikte kullanılabilir hale gelir. EatApp restoranların daha fazla müşteriyi elde tutmasına yardımcı olur ve işletmelerde karı arttırabilir.

Hem İOS hem de Android uygulamaları arasından bulunabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Küçük İşletmeler İçin Dijital Pazarlama Rehberi

İş Takip Programı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Alt İşveren Nedir? Alt İşverenlik Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez