Perakende Programları Nelerdir?

2023-05-01T18:50:57

Perakende ürünlerin teker teker satılması anlamına gelir. Günümüzde alışveriş merkezleri, küçük çaplı işletmeler, zincir marketler perakende satış gerçekleştirir. Her bir ürünün teker teker satıldığı perakende satış türünde faturalama, takip ve kontrol işlemleri meşakkatli olabilir. Bu satışlar için günümüzde perakende satış programı adı verilen yazılım araçları kullanılır. Perakende satış programları her ölçekten satıcının perakende satış yapabilmesi için gerekli olan özelliklere sahiptir. Bu özelliklere stok takibi, faturalama, hızlı ürün satışı, satış kaydı, ciro hesaplama ve raporlama örnek olarak verilebilir. Kullanışlı özellikleri ile perakende satış sürecini daha zahmetsiz ve hızlı kılan satış programlarını kullanmak her açıdan avantajlıdır. Büyük market zincirlerinden küçük çaplı satıcılara kadar her türlü perakende satışın gerçekleştirildiği sahada online perakende satış programı kullanmak olumlu büyüme elde etmeyi kolaylaştırır.

Perakende Programları ile Yapılabilecek İşlemler

Perakende satış programları ile yapılabilecek işlemler çok çeşitlidir. Günümüzde geliştirilen ve kullanılan perakende programları esnek altyapıları sayesinde birçok kullanışlı özelliğe ev sahipliği yapar. Perakende satış programları ile yapılabilecek işlemlerden bazıları şunlardır:

● Ürünlerin hızlı satışı gerçekleştirilebilir. Normal şartlarda uzun ve meşakkatli olan manuel satış programlar sayesinde kısa süreler içerisinde gerçekleşebilir. Zira perakende satış programları her türden barkod okuyucu cihaz ile entegre bir şekilde işlem yapabilir. Sıradan bir satış işlemi barkod okuyucu cihaz ve perakende satış programı ile saniyeler içerisinde gerçekleşir.

● Satış verileri kolayca görülebilir. Saniyeler içerisinde yapılan satışlara dair veriler anlık olarak kayıt altına alınır. Bu sayede satıcı günlük, haftalık, aylık ve yıllık ciro oranlarını görebilir.

Stok takibi anlık olarak yapılabilir. Yapılan satışlarla birlikte stok ürün güncellemesi saniyeler içerisinde gerçekleşir. Bu sayede satıcı envanter ürün durumunu her zaman görebilir ve bu bilgiye göre takviye yapabilir.

● Ürünlerin satılması için gerekli olan barkodlar sistem üzerinden düzenlenebilir.

● Sisteme girilen barkodlar aracılığı ile ürünlerin son kullanma tarihi, son tüketim tarihi gibi önemli tarihleri kaçırmamak için hatırlatıcı eklenebilir.

● Kasiyer profilleri oluşturulabilir ve her bir kasiyer ünitesi kendi hesaplarında, fakat aynı perakende satış programında işlev gösterebilir. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık süreler bazında kasiyer performansları incelenebilir.

● Ödemeler farklı yöntemlerle alınabilir. Perakende mağaza programları kredi kartı, nakit gibi ödeme yöntemlerini destekler. Ödemeler sürekli olarak kayıt altına alınır ve kasa trafiği net bir şekilde sisteme işlenir.

● Satılan ürünler için anlık olarak fiş yazdırılabilir.

Satışa dönüşen faturalarınızı otomatik faturalandırmak ister misiniz? Ön muhasebe ve e-Fatura programı ile saniyeler içinde fatura kesip anında müşterileriniz ile paylaşırsınız.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Perakende Satış Programı Özellikleri

Birçok farklı perakende satış programı bulunur ve satıcılar en iyi perakende satış programı seçeneklerini öğrenmek ister. Her satıcı için en uygun olabilecek bir yazılım aracı belirtmek mümkün değildir zira her satıcının istek ve ihtiyaçları, faaliyet prosedürleri farklı olabilir. Fakat bazı özelliklerine dikkat ederek fiyat performans açısından en iyi ve uygun perakende satış yazılımını bulmak mümkündür.

● Perakende satış programı fiyat performans açısından alternatiflerine nazaran uygun olmalıdır. Satın alınacak olan programın uygun ve kullanışlı özelliklere sahip olması gerekir. Satıcılar aynı zamanda perakende satış programı ücretsiz seçeneklerini de tercih edebilir.

● Satış programı birden fazla kasiyer profilini desteklemelidir.

● Perakende satış programı barkod okuyucu cihazlar ile entegre bir şekilde çalışabilecek altyapıya sahip olmalıdır.

● İnternet bazlı çalışan perakende satış programlarında veri kaybı, senkronizasyon sorunları yaşanmaz.

● Perakende satış programının kullanıcı dostu bir arayüze sahip olması, anlaşılabilir bir kullanım sunması gerekir.

Ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile ister webden ister cepten internet erişimi olan her yerden işinizin başında olabileceğinizi biliyor musunuz? Siz de kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı Logo İşbaşı’na geçin, işletmenizi elinizin altında taşıyın.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Esnafa Verilecek Hibe Desteği Nedir? Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

e-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

İnternetten Satış İçin Hangi Pazaryerini Seçmeliyim?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez