Giyim Mağazası Satış Programı

2024-03-12T10:04:18

Satışların perakende usulüyle gerçekleştiği giyim mağazalarında manuel olarak satış yapmak meşakkatli olabilir. Bu nedenle giyim mağazası işletmelerinde genel olarak mağaza satış programı kullanılır. Mağaza satış programı giyim ürünleri satan işletmelerde perakende satışların daha zahmetsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesini mümkün kılar. Bu yazılım araçları aynı zamanda satış sırasında hesaplarda yanlışlık olması ihtimalini de en aza indirir. Mağaza satış programlarının bu denli yoğun olarak tercih edilmesinin bir diğer sebebi de satışların otomatik olarak kayıt altına alınmasıdır. Giyim mağazası satış programı ile yapılan satışlar mütemadiyen kaydedilir ve kaydedilen veriler sonrasında raporlama, analiz ve stok takibi için kullanılabilir. Mağaza satış programları hem alıcı hem de satıcı açısından avantajları bulunan modern bir satış çözümüdür.

Giyim Mağazası Satış Programı Özellikleri Giyim mağazası ürün satış programı şu özelliklere sahiptir:

● Hızlı satış

● Barkodlu satış

● POS gibi ödeme yöntemleri ile entegre çalışabilme

● Yazarkasalar ile çalışabilme

● Anlık olarak stok durumunu satışlara göre güncelleme

● Bütün satışları kayıt altına alma

● Gerektiğinde satışları rapor halinde sunma

● Aylık, haftalık ve günlük ciro rakamları görüntüleme

● Personel performans takibi

● Tedarikçi takibi

● Fatura kesme

● Fiş oluşturma

● Ürün etiketi yazdırma

● Aynı anda birden fazla müşteriye satış yapabilme

● Mütemadiyen verileri internet üzerinden yedekleme

● Müşterilere SMS ve e-Posta gibi kanallardan pazarlama iletileri gönderme

● İnternet bağlantısız çalışabilme

● Telefon, web sitesi ve uygulama gibi farklı kanallardan sipariş alabilme

● Mağazanın yapması gereken ödemeleri hatırlatma

● Vadesi geçen ödemeler için uyarı yapma

● Mobil satış programı ile akıllı cep telefonu üzerinden mağazayı kontrol edebilme

Alanında uzman danışmanlarımızın ücretsiz desteği ile 15 dakikada yerinizden kalkmadan e-Faturaya geçebileceğinizi biliyor musunuz? Siz de e-Faturaya Logo İşbaşı ile geçin, yıllık 2100 hediye kontör ile ek maliyetlerden kurtulun.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Giyim Mağazası Satış Programı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mağaza satış programı kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunur. Bu noktalara dikkat edilmemesi hesaplarda yanlışlık olmasına, gelir gider dengesinin bozulmasına yol açabilir. İşletmelerin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan birisi barkodlardır. Barkod bilgileri her zaman sistemde güncel olmalıdır. Barkod bilgilerinin karışması ya da değiştirilen barkodun satış programı sistemine girilmemiş olması satışın yapılmasını engeller. Ürün barkodları bir barkod okuyucu cihaz ile sisteme girilebilir. Mağaza satış programlarının neredeyse tamamı birçok barkod okuyucu cihaz ile entegre bir şekilde çalışabilecek altyapıya sahiptir. Barkod okuyucu cihaz yerine aynı zamanda el terminali de kullanılabilir. El terminali ile aynı zamanda kısa sürede stok güncellemesi ve sayımı yapılabilir, böylece stok takibi oldukça kolaylaşır.

Giyim Mağazası Satış Programı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Giyim mağazası satış programları günümüzde birçok işletmede yoğun olarak kullanılan modern, faydalı ve verimli satış araçları olarak öne çıkar. Satış programları sıklıkla tercih edildiğinden, farklı ölçeklerde işletme ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla farklı arayüzde, altyapıda versiyonlar geliştirilir. Bu satış araçlarının kullanımı birçok işletme sahibi için basit ve anlaşılır bir süreç olsa da bazı satış programları farklı bir arayüze sahip olabilir. Bu durumda kullanıcı hatası sonrası yanlış satışlar, hatalı hesaplamalar ve cari açıkta hesaplar meydana gelebilir.

Mağaza satış programı seçimi yaparken şu noktalara dikkat etmelisiniz:

● Satış programı barkod okuyucu cihazlar ile entegre bir şekilde çalışabilmelidir. Barkodlu satışlar saliseler içerisinde gerçekleşebilir. Barkodlar bir yazıcı ile çıkarılır ve ürünlerin üzerine eklenir. Satış yazılımları aynı zamanda barkod yazıcılarıyla da çalışabilmelidir.

● Satış programı net ve anlaşılır bir arayüz üzerinde geliştirilmiş olmalıdır.

● Seçilen satış programı internet tabanlı olmalıdır. Bu sayede veri kaybı yaşanmaz ve sisteme her yerden erişim sağlanabilir.

● Satış programı üzerinde aynı anda birden fazla kasiyer çalışabilmelidir. Bu sayede daha hızlı satış yapılır. Aynı zamanda satış istatistikleri üzerinden kasiyer performansı değerlendirmesi yapılabilir.

Siz de işletmeniz için uygun bir satış programı arıyorsanız, tek bir tıkla internet erişiminin olduğu her yerden bağlanabileceğiniz web tabanlı ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı tercih edebilirsiniz. Size özel çözümlerimiz için bize ulaşmanız yeterli.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Trendyol, Hepsiburada, Gittigidiyor, N11, PttAVM e-Ticaret Entegrasyonu Nedir? En Kolay Nasıl Yapılır?

Trendyolda Satış Yapan İşletmeler Nasıl E-Fatura Keser ?

Pazaryeri Muhasebe Programı Entegrasyonu Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez