e-Fatura Programı

Oturduğunuz Yerden e-Faturaya Geçin, e-Faturanızı Anında Kesin! Üstelik Yıllık 1000 e-Fatura Kontörü de Hediye! Ücretsiz Deneyin!
Ücretsiz Deneyin
e-Fatura Programı

Özellikler

Kolay e-Fatura Programı

e-Faturayı İşin Profesyoneline Bırakın, Siz Keyfinize Bakın!
Kolay e-Fatura Programı
Harika!
İşbaşı App Rating
+4000 değerlendirme
Loog Logo Logo

E-Fatura Nedir? E-Fatura Ne İşe Yarar?

e-Fatura, kağıt fatura yerine elektronik ortamda oluşturulan, gönderilen ve saklanan dijital faturadır. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak oluşturulan e-fatura kâğıt faturanın tüm işlevlerini sağlar ve aynı yasal geçerliliğe sahiptir. Ancak, tamamen dijital ortamda işlem gördüğü için iş süreçlerini hızlandırır ve birçok avantaj sunar. Telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik cihazlarla internet erişimi olan her yerden oluşturulan, iletilen ve saklanan e-fatura, işletmelere zaman ve maliyetten tasarruf ettirip zahmetli süreçleri ortadan kaldırır. GİB tarafından belirlenen kriterlere göre bazı işletmeler için e-faturaya geçmesi zorunludur.

E-Fatura Nasıl Kullanılır?

E-fatura kullanımı, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın portalına e-imza veya mali mühür ile kaydolduktan sonra, bir e-fatura yazılımı (GİB portalı veya özel entegratör) seçerek faturalarınızı dijital ortamda hazırlayıp alıcıya iletmekten oluşur. Bu süreçte, alıcı faturayı onaylayabilir veya reddedebilir. Tüm faturalar otomatik olarak dijital ortamda saklanır, böylece kağıt fatura zorunluluğu ortadan kalkar.

E-Fatura ile e-Arşiv Fatura Arasındaki Fark Nedir?

Elektronik ortamda düzenlenen bir diğer fatura türü olan e-arşiv fatura, e-fatura sistemine kayıtlı olmayan mükellefler için düzenlenen fatura türüdür. E-fatura yalnızca e-fatura sisteminde kayıtlı olan mükellefler arasında düzenlenirken e-arşiv fatura için e-fatura sistemine kayıtlı olma kriteri aranmaz. E-arşiv fatura e-fatura mükellefi olmayanlara elektronik ortamda veya kağıt olarak gönderilebilir.

Kimler E-Faturaya Geçmek Zorunda? e-Fatura Geçiş Şartları Nelerdir?

E-faturaya geçiş şartları her sene GİB tarafından belirlenen kriterlere göre gerçekleşmektedir. Bu kriterlerden biri yıllık brüt satış hasılatı belirli bir sınırın üstünde olan işletmeler iken bir diğeri ise belirli sektörleri kapsamaktadır.

2023 yılı brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm işletmelerin sektör fark etmeksizin 1 Temmuz 2024’e kadar e-faturaya geçiş yapması zorunludur. Gayrimenkul alım satım veya kiralama, motorlu kiralama veya alım satım, e-ticaret yapan işletmeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı veya Belediye ruhsatlı oteller gibi belirli sektörde faaliyet gösteren işletmelerin de e-faturaya geçiş yapması zorunlu tutulmuştur. e-Faturaya ek olarak E-Arşiv Fatura kullanımı da yine GİB’in belirlediği şartlar dahilinde gerçekleştirilmektedir.

Bu zorunluluk daha fazla mükellefi e-fatura sistemine dahil ederek ticari işlemlerin elektronik ortamda daha hızlı, güvenli ve denetlenebilir şekilde gerçekleşmesini sağlamayı hedefler.

Öte yandan e-fatura sistemine dahil olmak gönüllülük esasına bağlıdır. GİB’in belirlediği ciro sınırı ve sektör dışında kalan mükellefler gönüllü olarak e-faturaya geçebilirler.

E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

● Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden e-Fatura başvurusu yapılarak sistemde bir kullanıcı hesabı oluşturulur.

● Mükelleflerin kimlik doğrulaması ve fatura işlemlerinde kullanacakları dijital imza aracı belirlenir ve başvurusu yapılır. Bu imza kurumsal firmalar için mali mührü, şahıs firmaları için ise e-imzaya karşılık gelmektedir. Kurumsal firmaların mali mühür kullanması zorunluyken şahıs firmaları e-imza veya mali mühür kullanabilirler.

● Mali mühür ve e-imzanın sistem ile entegrasyonunun sağlanması için kurulumunun yapılması gerekir. Sonrasında ise GİB portalı üzerinden başvuru yapılır ve GİB'in onayı ile e-Fatura sistemine geçiş gerçekleşir.

Teknik bilgi ve zaman gerektiren bu işlemler karmaşıklığı gözünüzü korkutmasın! Logo İşbaşı'nın alanında uzman danışmanlarının ücretsiz desteği ile hızlı ve zahmetsiz bir şekilde e-faturaya geçiş yapabilirsiniz.

E-Fatura Geçiş Ücretsiz Mi?

e-Faturaya geçmek tamamen ücretsiz olup Logo İşbaşı’nın alanında uzman danışmanlarının ücretsiz desteği ile geçiş sürecinizi hem maliyetsiz hem de zahmetsiz tamamlayabilirsiniz. Üstelik sonrasında aklınıza takılan herhangi bir konuda her zaman yanınızdayız!

E-Faturanın Avantajları Nelerdir?

Maliyet Tasarrufu: e-Fatura sayesinde kağıt fatura basımı, kargolama, depolama ve arşivleme gibi maliyetli işlemleri ortadan kalkar. Faturalar dijital ortamda saklanarak işletmelerin fatura için harcadıkları masrafları büyük ölçüde azaltır.

Zaman Tasarrufu: e-Fatura ile fatura düzenleme ve gönderme işlemleri tek tıkla anında gerçekleşir. Kağıt faturaların kargo ile alıcıya ulaşması günler alabilirken, e-Fatura durum böyle değildir. Saniyeler içinde alıcıya ulaşır ve bu da ticari süreçlerin hızlanmasını sağlar.

Çevre Dostu Çözüm: Kağıt tüketimini tamamen ortadan kaldırarak çevreye olan zararı azaltan e-fatura sürdürülebilirliğe katkı sağlar.

Güvenilir Ortam: Kağıt faturalada meydana gelebilecek hatalar e-fatura sistemi ile minimum hale gelir. Dijital ortamda düzenlenen faturalar ile veri giriş hataları ve bilgi eksikliği gibi problemler yaşanmaz.

Hızlı ve Kolay Tahsilat: Elektronik ortam sayesinde faturaların hızlı bir şekilde alıcıya iletilmesi ödeme süreçlerini de kısaltarak işletmelerin finansal süreçlerini daha etkin ve verimli şekilde yönetilmesini sağlar.

E-Fatura Kime Kesilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen kurallar doğrultusunda e-fatura mükellefi olan işletmelerin diğer e-fatura mükellefi olan işletmelere fatura keserken bunun türü e-fatura olmalıdır. Bu noktada asıl belirleyici unsur her iki tarafında e-fatura sistemine kayıtlı olmasıdır. Taraflardan biri e-fatura sistemine kayıtlı olmaması durumunda e-arşiv fatura düzenlenebilir. Her iki taraf da e-Fatura sistemine kayıtlıysa, kağıt fatura düzenlenemez, sadece e-Fatura kullanılabilir.

E-Fatura Mükellefi Ne Demek?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen kriterlere göre, belirli bir ciro eşiğini aşan ya da belirli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin, kağıt fatura yerine elektronik faturaya geçiş yapması gereken mükelleflere e-fatura mükellefi denir. Bu mükellefler, yasal olarak e-fatura sistemine geçiş yaparak tüm faturalarını dijital ortamda oluşturup gönderir ve alabilir.

E-Fatura Mükellefine Kağıt Fatura Kesilir Mi?

Hayır, e-fatura mükellefi olan bir işletmeye kağıt fatura kesilemez. GİB’in belirlediği kurallar çerçevesinde e-fatura mükellefleri arasında yapılan işlemlerde yalnızca e-fatura düzenlenmek zorundadır. E-fatura mükellefleri birbirlerine kağıt fatura düzenlemeleri durumunda bu işlem geçersiz sayılır.

Cep Telefonundan e-Fatura Nasıl Kesilir?

Logo İşbaşı ile ofisten, evden internet erişimi olan her yerden ister web’den ister cepten fatura kesmek mümkündür. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz mobil uygulamamız ile internet erişiminiz olan her yerden saniyeler içinde fatura düzenleyip anında müşterinize gönderebilirsiniz. Böylece bir mekâna bağlı kalmadan işlerinizi kolaylıkla yönetip zamandan tasarruf edebilirsiniz. 14 gün boyunca ücretsiz deneyebileceğiniz Logo İşbaşı’nı ister internet sitesinden isterseniz de mobil uygulamalar aracılığıyla deneyebilirsiniz. Ücretsiz denemek için tıklayın. Mobil uygulamalarımızı indirmek için tıklayın. Mobil uygulamalarımızı indirmek için tıklayın. Googleplay Appstore Huawei AppGallery

E-Faturanın Maliyeti Nedir?

e-Fatura sistemine geçiş yapmak e-imza veya mali mühür edinmek gibi düşük de olsa maliyetler içermektedir. Geçiş işlemi sonrasında e-fatura sistemini kullanabilmek için de kontöre ihtiyacınız vardır. Her kontör gelen ve giden e-faturalar olmak üzere 1 kontöre tekabül etmektedir. Dolayısıyla her e-fatura gönderimi ve alımı için kontörünüzün olması gerekir. Logo İşbaşı ile e-faturaya geçişte maliyetleri ortadan kaldırırsınız! 60.000’den fazla işletmenin tercihi Logo İşbaşı’nın alanında uzman danışmanlarının ücretsiz desteği ile e-faturaya geçiş yapabilirsiniz. Üstelik yıllık 1000 kontör hediye! Ücretsiz denemek için tıklayın.

E-Fatura 7 Günlük Süre Cezası Ne Kadar?

E-faturanın düzenlenmesi gereken tarihten itibaren 7 gün içinde kesilmesi gerekmektedir. Bu sürenin aşılması halinde, Vergi Usul Kanunu’na göre zamanında düzenlenmeyen veya hiç düzenlenmeyen fatura olarak kabul edilir ve ceza uygulanır. 2024 yılında bu ceza, faturada belirtilmesi gereken tutarın %10'u kadar olup, alt sınırı her bir fatura için 2.400 TL’dir. Ceza oranları ve alt sınırları her yıl güncellenmektedir. Dolayısıyla Vergi Usul Kanununa bakmak oldukça önemlidir.

E-Ticaret Sektörü İçin E-Fatura Faydalı Mı?

E-ticaret sektörü için e-fatura sistemi oldukça faydalı bir sistemdir. E-ticaretin doğası gereği sık sık farklı müşteriler ile ticari işlemler gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla bu işlemlerin faturalanması oldukça önemli ve zaman alan işlemlerdir. E-fatura sistemi ile hızlı bir şekilde faturalandırma işleminin yapılabilmesi ve kesilen faturaların elektronik ortam sayesinde müşterilere iletilmesine olanak sağlar. Böylece kargo ile gönderilen faturaların kaybolması veya ulaşamaması gibi durumları ortadan kaldırır. Ayrıca kağıt tüketimi, kargolama işlemlerinin oluşturacağı maliyeti de ortadan kaldırarak tasarruf etmelerini sağlar. E-faturaların otomatik olarak arşivlenebilmesi, çevre dostu yapısı ve iptal/iade işlemlerinin kolayca gerçekleştirilebilmesi de önemli diğer avantajlarındandır.

Siz Neredeyseniz Logo İşbaşı Yanınızda

Ücretsiz e-Fatura Danışmanlığı ile Rahat Edin

Ücretsiz e-Fatura Danışmanlığı ile Rahat Edin

Alanında uzman danışmanlarımızla e-faturaya geçiş sürecini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin, rahat edin. Sonrasında da merak ettiğiniz her şey için yanınızdayız.
Ücretsiz Deneyin
e-Fatura ile İşletmeniz Hız Kazansın

e-Fatura ile İşletmeniz Hız Kazansın

Saniyeler içerisinde oluşturulan e-faturanız anında müşterinizde. Dijitalde gönderdiğiniz ve arşivlediğiniz e-fatura ile kargo masrafından ve fatura saklama operasyonundan kurtulun.
Ücretsiz Deneyin
Hem Doğayı Hem de Cebinizi Düşünün

Hem Doğayı Hem de Cebinizi Düşünün

Matbaadan fatura basımı, müşteri için yazıcıdan yazdırılması, mürekkebi, kağıdı, kargo masrafı, vb… e-Fatura ile kağıt tüketimini de azaltarak gereksiz maliyetlerden kurtulun.
Ücretsiz Deneyin
Yıllık 1000 Kontöre Kadar Kullanım Hediye

Yıllık 1000 Kontöre Kadar Kullanım Hediye

e-Dönüşüm Paketiyle e-fatura/e-arşiv fatura ya da e-smm kullanımlarınız için kontöre ek ücret ödemezsiniz. Paranız cebinizde kalır.
Ücretsiz Deneyin
Aylık
Yıllık
%25 indirimli
e-Dönüşüm Paketi
250 ₺ + KDV / Aylık
Yıllık toplam 3000 ₺ + KDV ödenir.
  • Yıllık 1000 e-Belge Kontör Hediyesi
  • Ücretsiz e-Fatura'ya/e-SMM’ye Geçiş Danışmanlığı
  • Ücretsiz e-İrsaliye Geçiş Danışmanlığı
  • Mobil ve Web’den e-Fatura/e-Arşiv Fatura/e-SMM Oluşturma
  • Mobil ve Web’den e-İrsaliye Gönderimi
  • Gelen ve Giden e-Faturaların Takibi
  • e-Fatura Kabul ve Ret İşlemleri
  • Ücretsiz Android ve IOS Mobil Uygulama Kullanımı
  • Yeni Nesil POS: İşbaşı POS Yeni
  • Mali Müşavir Paneli Ücretsiz
    Mali müşavirlerin tek merkezden mükellef yönetimini kolaylaştıran program.
  • e-Ticaret Entegrasyonu Ücretsiz
    Pazaryerindeki siparişlerinizi otomatik faturalandırın, stoklarınızı hatasız takip edin.
  • Online Tahsilat Entegrasyonu Ücretsiz
    Müşterilerinizden banka/kredi kartı ile 7/24 ödeme alın.
Ücretsiz Deneyin
Ön Muhasebe Paketi
250 ₺ + KDV / Aylık
Yıllık toplam 3000 ₺ + KDV ödenir.
  • E-Fatura Kullanıcısı Olmayanlar İçin Ücretsiz GİB
    e-Arşiv Fatura Düzenleme
  • Alış/Satış Faturası Düzenleme
  • Borç ve Alacak Takibi
  • Teklif ve Sipariş Oluşturma
    Siparişten otomatik fatura oluşturma.
  • Stok ve Ürün Takibi
  • Tahsilat ve Ödeme Takibi
  • Kasa Takibi
  • Banka Takibi
  • Çek Giriş/Çıkış İşlem Takibi
  • Yeni Nesil POS: İşbaşı POS Yeni
  • Ücretsiz Android ve iOS Mobil Kullanım
  • Akıllı Fiş Okuma Ücretsiz
    Gider fişinizin fotoğrafını çekin otomatik gider kaydına dönüşsün.
  • Banka Entegrasyonu Ücretsiz
    15 Banka ile yapılan entegrasyon ile banka hesap hareketleriniz ön muhasebe programınızda.
  • e-Ticaret Entegrasyonu Ücretsiz
    Pazaryerindeki siparişlerinizi otomatik faturalandırın, stoklarınızı hatasız takip edin.
  • Online Tahsilat Entegrasyonu Ücretsiz
    Müşterilerinizden banka/kredi kartı ile 7/24 ödeme alın.
  • CRM Entegrasyonu Ücretsiz
    Tekliften satış ve faturalamaya kadar olan tüm süreci hatasız takip edin.
  • e-Fatura özelliği bulunmamaktadır.
Ücretsiz Deneyin

**İkili paket indirimi 1200 TL ve piyasadaki 1 yıllık e-imza fiyatlarının ortalama fiyatı baz alınarak hesaplanmıştır.
Hediye e-imza kampanyasından, 1 Ekim 2024-31 Aralık 2024 tarihleri arasında ilk kez Logo İşbaşı e-Dönüşüm ve Ön Muhasebe Paketi aboneliği başlatan kullanıcılarımız yararlanabilir. e-imza başvurusu abonelik başlatılan tarihten itibaren 30 günlük süre içinde Logo İşbaşı aboneliği başlatan şirket sahibi/ortağı tarafından yapılmalı ve abonelik başlatılan şirket için kullanım gerçekleştirilebilir.
*e-Dönüşüm Paketi kapsamında hediye edilen 1000 kontörün kullanım süresi 12 aydır.

Logo İşbaşı’na Geçmek İçin Çok Neden Var

“e-Fatura ve e-Arşiv Faturaya ekstradan ücret ödemiyoruz.”
“e-Fatura ve e-Arşiv Faturaya ekstradan ücret ödemiyoruz.”
Emre Baytar - CrasIT

Logo İşbaşı ile gönderdiğimiz ya da bize gelen e-faturalar için kontör almamıza gerek kalmıyor.

“Artık Excel dosyaları arasında kaybolmuyorum.”
“Artık Excel dosyaları arasında kaybolmuyorum.”
Tuğba Nur Erzurumlu - Creator Station

Firmalarla olan tahsilat ve ödeme takibini daha hızlı ve daha kolay gerçekleştiriyorum.

“İstediğimiz her yerden verilere anında ulaşabiliyoruz.”
“İstediğimiz her yerden verilere anında ulaşabiliyoruz.”
Kerem Erdir - Nerdir Systems

İster ofiste ister müşterimizin yanında tüm bilgiler Logo İşbaşı ile biz neredeysek orada.

Sık Sorulan Sorular

e-Fatura Nedir?

+
e-Fatura; elektronik ortamda düzenlenen ve kesilen bir fatura türüdür. Bu fatura türü, elektronik ortamda işlem gördüğünden kağıda basılma zorunluluğuna sahip değildir. e-Fatura, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliğe sahiptir. e-Fatura’ya ait tüm format ve standartlar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenir ve Vergi Usul Kanunu’na uygun şekilde oluşturulur.
-

e-Fatura uygulamasının avantajları nelerdir?

+
E-faturaya geçiş dijital gönderim ve saklama imkanı getirdiğinden; işletmeler matbaa,mürekkep, kargo ve arşivleme maliyetlerini ortadan kaldırmış olur. Anında müşteriye iletilen e-fatura sayesinde fatura takibi nedeniyle kaybedilen zaman kazanılmış olur. Kağıt kullanımı düşeceği için gereksiz ağac kesiminin önüne geçilmiş olur.
-

e-Fatura geçiş şartları nelerdir?

+
2018, 2019 ve devam eden yıllarda yıllık 5 milyon TL cirosu olanların e-faturaya geçmesi zorunludur. Bunun haricinde ciro limiti gözetilmeksizin e-Fatura’ya geçebilirsiniz. Ayrıca mevcut durumda e-fatura'ya geçmiş olan firmaların 1 Ocak 2020 itibariyla e-arşiv fatura uygulamasına geçmesi gerekmektedir.
-

e-Fatura başvurusu için gerekenler neler? Nasıl başvuru yapılır?

+
GİB üzerinden e-faturaya geçiş için başvuru formunun doldurulur ve onaylanır. Sonrasında mali mühür ödeme işleminin gerçekleştirilir. İşletmeye gönderilen fiziki mali mühür bilgisayara kurulur ve GİB üzerinden özel entegratör başvurusu gerçekleştirilir.Tamamlanan imzalar sonrasında e-fatura hesabı işletmenin kullanımına açılır. Tüm bu süreçte alanında uzman danışmanlarımızla e-faturaya geçiş sürecinizde yanınızdayız.
-

e-fatura nasıl kesilir?

+
Logo İşbaşı e-Fatura paketinizi kullanarak fatura oluşturma adımlarında faturanızı kaydedip gönderim yapabilirsiniz. Fatura oluştururken kaydettiğiniz VKN’ye göre e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura olarak gönderiminiz otomatik gerçekleştirilir. Logo İşbaşı kullanan firmalar için hazırladığımız nasıl e-fatura kesilir videomuzu izlemek için tıklayabilirsiniz.
-

Bütün Müşterilerime e-Fatura Göndermem Mümkün mü?

+
e-Fatura uygulaması, e-Fatura mükellefleri arasında elektronik fatura gönderimi ve alımı sağlanır. e-Fatura mükellefi olmayan müşterilerinize kağıt fatura veya e-Arşiv fatura düzenlenir.
-

e-Faturaya geçince e-defter kullanımı da zorunlu mu?

+
Zorunlu şekilde e-fatura uygulamasına geçen mükellefler için e-defter kullanımı da zorunludur. Ancak e-fatura uygulamasına geçişi zorunlu olmayan ve istek doğrultusunda geçmiş mükellefler e-defter kullanmak zorunda değildir.
-

Herkese elektronik fatura kesebilir miyim?

+
e-Fatura yalnızca e-fatura mükellefi olanlara kesilebilir. Dolayısıyla herkese e-fatura kesilemez. E-Faturaya geçtiyseniz kağıt fatura kullanmaya devam eden vergi mükelleflerine e-arşiv fatura kesebilirsiniz.
-

İhracatta e-fatura zorunluluğu var mıdır?

+
İhracat doğrultusunda yapılan ticari işlemlerde e-fatura zorunluluğu yoktur. Dolayısıyla ihracat yapabilmek için e-faturaya geçilmesi şart değildir. Buna karşılık istek doğrultusunda her mükellef e-fatura uygulamasına geçebilir. Ancak e-faturaya geçişi zorunlu olan mükellefler, e-faturaya geçiş işlemlerini zorunlu olarak yapmalıdır.
-

Geriye dönük kaç gün için fatura düzenlenebilir?

+
Arz edilen ürün veya hizmetin faturasının en geç 7 gün içerisinde kesilmesi gerekir. Dolayısıyla en fazla 7 gün olmak şartıyla geriye dönük fatura düzenleme işlemi gerçekleştirilebilir. Herhangi bir ürün veya hizmet için 7 gün içerisinde kesilmemiş faturalar ise düzenlenmemiş sayılır.
-

Yıl içerisinde e-faturaya geçebilir miyim?

+
e-Fatura uygulamasına istek doğrultusunda geçmek isteyenler yılın herhangi bir zamanında istedikleri gibi geçiş yapabilirler. e-Fatura’ya geçiş zorunluluğu olanlar ise yeni yılın başında geçiş işlemlerini gerçekleştirebilir.
-

e-Fatura zorunlu mudur?

+
e-Fatura bütün mükellefler için zorunlu değildir. Belirli şartları taşıyan mükellefler için ise e-fatura sisteminde geçmek zorunlu hale getirilmiştir.
-

e-Fatura kimler için zorunludur?

+
2021 yılı itibariyle; 2020 dönem brüt hasılatları 5 milyon TL’yi aşan mükellefler ile ÖTV kapsamındaki ürünlerin üretim ve ithalini gerçekleştirenler ve ÖTV kapsamındaki ürünlerle ilgili faaliyet göstermek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurulumu’ndan lisans alan mükelleflerin e-faturaya geçişi zorunludur.
-

Zorunluluk kapsamında değilim, yine de e-fatura uygulamasına kendi isteğim ile dahil olabilir miyim?

+
Zorunluluk kapsamında olmayan mükellefler de e-fatura uygulamasına kendi istekleri doğrultusunda geçebilirler. Yıl içerisinde herhangi bir zamanda e-fatura uygulamasına geçilebilir.
-

e-Faturanın çıktısını alıp yazdırmam gerekiyor mu?

+
e-Faturaların herhangi bir şekilde çıktı alınması, çıktı halinde saklanması veya çıktı halinde gönderilmesine yönelik bir zorunluluk yoktur. Dolayısıyla kesilen e-faturalar e-posta veya daha farklı elektronik aktarım yöntemleriyle müşteriye gönderilebilir. Müşterinin isteği doğrultusunda çıktı alarak faturayı iletmek tamamen tarafların arasındaki anlaşmaya bağlıdır.
-

e-Fatura uygulamasına geçtikten sonra kağıt fatura düzenleyemez miyim?

+
e-Fatura uygulamasına geçen mükellefler, e-fatura uygulamasını kullanmakta olan mükelleflere kağıt fatura düzenleyemezler. Buna karşılık e-fatura uygulamasına kayıtlı olmayan müşterilere kağıt fatura kesilebilir.
-

Müşterilerimin e-fatura kullanıcısı olduklarını nasıl bilirim?

+
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’na ait e-fatura portalında, e-fatura mükelleflerinin listesi yer alır ve sürekli güncellenir. Müşterilerin e-fatura kullanıcısı olup olmadıkları e-fatura portalından incelenebilir.
-

e-Faturayı nasıl arşivleyeceğim?

+
e-Arşiv kullanmayanlar için fatura arşivi alma işlemi; gönderilen faturalar bölümünde arşivlenmek istenen e-faturaların seçilerek disket işareti ile gösterilen kaydetme butonuna basılarak kaydetmek suretiyle yapılabilir.
-

e-Fatura sistemi ile irsaliye hazırlayabilir miyim?

+
e-Fatura kesiminde düzenleme tarihinin yanına düzenleme saati ve dakikası da yazıldıktan sonra alınan çıktı irsaliye yerine geçer. Söz konusu çıktının üzerine “irsaliye yerine geçer” ibaresi de eklenebilir.
-
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez