e-Arşiv Fatura Programı

e-Arşiv Faturanızı ister bilgisayardan ister cepten hızlı ve kolayca kesin! E-Arşiv Fatura tutarı ister 2000 TL ister 5000 TL isterse de 100 TL olsun.
Ücretsiz Deneyin
e-Arşiv Fatura Programı

Özellikler

Kolay e-Arşiv Fatura Programı

Saniyeler İçinde e-Arşiv Faturanızı Kesin ve Anında Müşterinize Gönderin
Kolay e-Arşiv Fatura Programı
Harika!
İşbaşı App Rating
+4000 değerlendirme
Loog Logo Logo

E-Arşiv nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun elektronik ortama düzenlenen fatura türlerinden biridir. E-fatura gibi e-arşiv fatura da kağıt fatura ile aynı hukuki geçerliliğe sahip bir faturadır. E-arşiv fatura, e-fatura sistemine kayıtlı olmayan mükelleflere düzenlenmektedir. Eğer bir işletme e-faturaya geçtiyse fakat müşterisi geçmediyse bu durumda e-arşiv fatura düzenlemek zorundadır.

E-Arşiv Fatura kimler için zorunludur?

●Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzerine sahip olan işletmeler e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.
●E-Fatura kullanıcısı olan işletmeler, e-Arşiv Fatura da kullanmak durumundadır. Bu, fatura kesim sürecinin dijital ortamda ve uyumlu bir şekilde ilerlemesini sağlar.
●İnternet üzerinden satış yapan, e-ticaret faaliyeti gösteren firmalar e-arşiv fatura geçmek zorundadır.
●Vergi mükellefi olmayan kişilere kesilen 5.000 TL ve vergi mükelleflerine kesilen 30.000 TL ve üzeri fatura kesimlerinde e-Arşiv Fatura kullanımı zorunludur.

E-Arşiv Faturaya nasıl geçilir?

E-arşiv faturaya geçebilmek için e-faturaya geçiş zorunluluğu bulunur. E-Faturaya geçiş işlemi yapılmadan e-arşiv fatura kullanılamaz.

● Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden e-Fatura başvurusu yapılarak sistemde bir kullanıcı hesabı oluşturulur.
● Kurumsal firma ise mali mühür, şahıs firması ise e-imza veya mali mühür temin edilir.
● Mali mühür veya e-imza ile başvuru yapılır ve GİB’İn onayı ile e-Fatura sistemine geçiş yapılır.

Geçiş işlemi tamamlandıktan sonra GİB’in belirlediği kurallar çerçevesinde e-fatura sistemine dahil olmayan mükelleflere e-arşiv fatura kesebilirsiniz.

Geçiş işlemi için siz uğraşmayın işi Logo İşbaşı’nın alanında uzman danışmanlarına bırakın! Ücretsiz e-faturaya geçiş desteği ile hızlı ve zahmetsiz bir şekilde e-faturaya geçiş yapın saniyeler içinde e-arşiv faturanızı kesin ve gönderin!

E-Arşiv Fatura nasıl kesilir?

Öncelikle GİB veya kullanmış olduğunuz özel entegratör paneline giriş yapmanız gerekir. Sonrasında alıcı bilgileri, satılan mal veya hizmetin tanımını, birim fiyatı, miktar ve KDV oranı gibi fatura bilgilerinin girişini yapmanız gerekir. Hatasız girdiğinize emin olduğunuz fatura bilgilerinizi onaylayıp kaydedebilirsiniz. E-Arşiv faturanız e-posta veya sms ile alıcıya ve GİB’e bildirilir. Logo İşbaşı ile e-Arşiv fatura kesmek çok kolay! Üstelik yıllık 1000 kontör de hediye!

Logo İşbaşı kullanarak e-arşiv fatura kesmenin avantajları nelerdir?

Kolay Erişim: ister web’den ister cepten internet erişiminiz olan her yerden e-arşiv faturanızı kesin, anında müşterilerinize gönderebilirsiniz. Gelen e-faturalar için tüm cihazlarınızdan kabul/red işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Hızlı Tahsilat: Gerçekleşen işlemler sonrasında anında gönderilen e-arşiv faturalarınız ile tahsilatlarınızı hızlandırıp işlerinizi daha verimli ve etkin yönetebilirsiniz.

Zamandan ve Maliyetten Tasarruf: Kolay ve hızlı arayüzü ile işlemlerinizi kısa sürede gerçekleştirip hem zamandan hem de dijital ortamda gerçekleşen e-arşiv fatura gönderimleriniz ile kağıt, baskı, kargo gibi maliyetleri de ortadan kaldırırsınız.

%100 Müşteri Memnuniyet: Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kalıp tavsiye ettiği Logo İşbaşı ile işlerinizi sorunsuz bir şekilde yürütürsünüz.

Ücretsiz E-Dönüşüm Danışmanlığı: İhtiyaç duyduğunuz her anda Logo İşbaşı’nın alanında uzman e-dönüşüm danışmanlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Güvenilir Alt Yapı: 10 yıl boyunca dijital olarak arşivlenen faturalarınız sizler için ayrıca bir arşivleme maliyeti teşkil etmez. E-Arşiv fatura kullanımında da yanlış kestiğiniz bir faturayı kolaylıkla iptal edebilir, e-arşiv faturanıza kaşe ve logonuzu ekleyebilirsiniz.

Siz de on binlerce işletme sahibin e-fatura ve ön muhasebe programı tercihi Logo İşbaşı ile e-arşiv fatura kesmenin avantajlarını yaşayabilirsiniz.

E-Arşiv Fatura sorgulaması nasıl yapılır?

Ticari bir faaliyetin söz konusu olduğu durumlarda e-Arşiv Fatura’nın Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilip gönderilmediğini kontrol etme imkânı bulmanız oldukça kolaydır. E-arşiv fatura sorgulama işlemini dilerseniz Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinde bulunan e-arşiv Fatura sorgulama ekranı üzerinden sorgulayabilir veya oldukça kolay bir şekilde Logo İşbaşı aracılığıyla ister web’den ister cepten saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz. 14 gün boyunca ücretsiz deneyebileceğiniz Logo İşbaşı’nı ister internet sitesinden isterseniz de mobil uygulamalar aracılığıyla deneyebilirsiniz. Ücretsiz denemek için tıklayın. Mobil uygulamalarımızı indirmek için tıklayın. Googleplay Appstore Huawei AppGallery

E-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

e-Arşiv Fatura uygulamasında düzenlenen e-Arşiv Fatura’lardan hatalı olduğunu fark ettiğiniz faturaları iptal etmeniz mümkündür. İptali sağlanan e-Arşiv Fatura’ların, takip eden günün akşamına kadar oluşturulacak e-Arşiv raporu ile GİB’e raporlanması gerekir. e-Arşiv Fatura uygulamasında düzenlendikten sonra herhangi bir sebeple iptal edilmesi halinde e-Arşiv Faturalara ait bilgiler e-Arşiv raporunun fatura iptal kısmına belirtilerek GİB’e gönderilmesi gerekir.

E-arşiv fatura nasıl iptal edilir?

E-Arşiv Fatura iptali için, faturanın düzenlendiği tarihten itibaren 7 gün içinde GİB e-Arşiv Portalı veya kullandığınız entegratörün paneline giriş yapıp ilgili faturayı seçerek İptal Et seçeneği seçip onay vererek iptal işlemini gerçekleştirip sonrasında müşterinize bilgi verebilirsiniz.

E-Arşiv fatura iptal süresi geçerse ne olur?

E-Arşiv fatura iptal süresi 7 gündür. İptal süresini geçen faturalar için doğrudan iptal işlemi yapılamaz. Bunun yerine, karşılıklı mutabakat sağlamak amacıyla iade faturası düzenleyebilirsiniz.

E-Fatura ile e-arşiv fatura arasındaki fark nedir?

E-Fatura, sadece e-Fatura sistemine kayıtlı mükellefler arasında düzenlenirken e-arşiv fatura ise e-fatura sistemine kayıtlı olmayan mükellefler veya nihai tüketicilere düzenlenebilir. E-fatura dijital ortamda gönderilirken e-arşiv fatura e-fatura mükellefi olmayanlara elektronik ortamda veya kağıt olarak gönderilebilir.

E-Fatura kullanıcısı değilim e-arşiv fatura kesebilir miyim?

Evet, e-Fatura kullanmasanız bile e-arşiv fatura kesebilirsiniz. E-arşiv fatura, e-fatura sistemine dahil olmayan vergi mükelleflerine veya son tüketicilere düzenlenebilir. Bunun için, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın belirlediği yasal gereksinimleri karşılayan bir e-Arşiv Fatura entegrasyonuna sahip olmanız gerekir. GİB’in belirlediği kapsam doğrultusunda özel entegratörlerin GİB Portal Entegrasyonu sayesinde e-arşiv faturanızı kesip müşterinize gönderebilirsiniz.

Logo İşbaşı’nın Ücretsiz GİB e-Arşiv Portal Entegrasyonu ile e-faturaya geçmeden e-arşiv faturanızı kesin ve gönderin! Hemen ücretsiz deneyin.

E-Arşiv faturaya geçtikten sonra kağıt fatura kullanılabilir mi?

Hayır, e-arşiv fatura sistemine geçtikten sonra kağıt fatura kullanılamaz. E-arşiv fatura kağıt fatura ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir fakat elektronik ortamda düzenlenmesi zorunlu tutulmuştur. Alıcının isteği doğrultusunda tarafına ulaşan e-arşiv faturanın çıktısını alabilir. Bu çıktı bilgilendirme amacıyla alınabilir. Asıl geçerli olan fatura ise elektronik ortamda düzenlenen e-arşiv faturadır.

Herkese e-Arşiv fatura kesebilir miyim?

Evet, e-arşiv fatura hem vergi mükelleflerine hem de bireysel tüketicilere kesilebilir. Ancak e-fatura mükellefi olan işletmelere fatura keserken bu faturaların e-fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir. E-arşiv fatura ise e-fatura sistemine kayıtlı olmayan mükellefler için kullanılmaktadır.

E-Arşiv fatura saklama zorunluluğu var mıdır? Süresi nedir?

Evet, e-arşiv faturaların saklama ve gerektiğinde ibraz edilme zorunluluğu vardır fakat bu mükellefin sorumluluğundadır. Vergi Usul Kanunu'na göre e-arşiv faturalar tıpkı kağıt faturalarda olduğu gibi 10 yıl boyunca saklanmak zorundadır. GİB tarafından e-arşiv faturaların saklanması için bir hizmet verilmemektedir fakat Logo İşbaşı’nın güvenilir alt yapısı ile 10 yıl boyunca faturalarınızı saklayabilirsiniz.

Siz Neredeyseniz Logo İşbaşı Yanınızda

Ücretsiz Danışmanlığımız ile Rahat Edin

Ücretsiz Danışmanlığımız ile Rahat Edin

Uzman danışmanlarımız e-arşiv fatura kullanmaya başlamanız için için her zaman yanınızda. Aklınıza takılan her konu için ücretsiz destek hizmeti alabilirsiniz.
Ücretsiz Deneyin
e-Arşiv Faturanızı Anında Gönderin

e-Arşiv Faturanızı Anında Gönderin

İster e-Faturaya geçmiş olun isterseniz de e-Faturaya geçmeden GİB Portal üzerinden e-arşiv faturası kesiyor olun…Logo İşbaşı her koşulda tam sizin ihtiyacınıza göre 😊
Ücretsiz Deneyin
e-Arşiv Faturanızı Anında Kesin ve Gönderin

e-Arşiv Faturanızı Anında Kesin ve Gönderin

İnternet erişimi olan her cihazdan, ister bilgisayarınızdan ister tabletten ya da cep telefonundan…Saniyeler içinde faturanızı kesin ve anında müşterinizle paylaşın.
Ücretsiz Deneyin
Yıllık 1000 Kontöre Kadar Kullanım Hediye

Yıllık 1000 Kontöre Kadar Kullanım Hediye

e-Dönüşüm Paketiyle e-fatura/e-arşiv fatura ya da e-smm kullanımlarınız için kontöre ek ücret ödemezsiniz. Paranız cebinizde kalır.
Ücretsiz Deneyin
Aylık
Yıllık
%25 indirimli
e-Dönüşüm Paketi
250 ₺ + KDV / Aylık
Yıllık toplam 3000 ₺ + KDV ödenir.
  • Yıllık 1000 e-Belge Kontör Hediyesi
  • Ücretsiz e-Fatura'ya/e-SMM’ye Geçiş Danışmanlığı
  • Ücretsiz e-İrsaliye Geçiş Danışmanlığı
  • Mobil ve Web’den e-Fatura/e-Arşiv Fatura/e-SMM Oluşturma
  • Mobil ve Web’den e-İrsaliye Gönderimi
  • Gelen ve Giden e-Faturaların Takibi
  • e-Fatura Kabul ve Ret İşlemleri
  • Ücretsiz Android ve IOS Mobil Uygulama Kullanımı
  • Yeni Nesil POS: İşbaşı POS Yeni
  • Mali Müşavir Paneli Ücretsiz
    Mali müşavirlerin tek merkezden mükellef yönetimini kolaylaştıran program.
  • e-Ticaret Entegrasyonu Ücretsiz
    Pazaryerindeki siparişlerinizi otomatik faturalandırın, stoklarınızı hatasız takip edin.
  • Online Tahsilat Entegrasyonu Ücretsiz
    Müşterilerinizden banka/kredi kartı ile 7/24 ödeme alın.
Ücretsiz Deneyin
Ön Muhasebe Paketi
250 ₺ + KDV / Aylık
Yıllık toplam 3000 ₺ + KDV ödenir.
  • E-Fatura Kullanıcısı Olmayanlar İçin Ücretsiz GİB
    e-Arşiv Fatura Düzenleme
  • Alış/Satış Faturası Düzenleme
  • Borç ve Alacak Takibi
  • Teklif ve Sipariş Oluşturma
    Siparişten otomatik fatura oluşturma.
  • Stok ve Ürün Takibi
  • Tahsilat ve Ödeme Takibi
  • Kasa Takibi
  • Banka Takibi
  • Çek Giriş/Çıkış İşlem Takibi
  • Yeni Nesil POS: İşbaşı POS Yeni
  • Ücretsiz Android ve iOS Mobil Kullanım
  • Akıllı Fiş Okuma Ücretsiz
    Gider fişinizin fotoğrafını çekin otomatik gider kaydına dönüşsün.
  • Banka Entegrasyonu Ücretsiz
    15 Banka ile yapılan entegrasyon ile banka hesap hareketleriniz ön muhasebe programınızda.
  • e-Ticaret Entegrasyonu Ücretsiz
    Pazaryerindeki siparişlerinizi otomatik faturalandırın, stoklarınızı hatasız takip edin.
  • Online Tahsilat Entegrasyonu Ücretsiz
    Müşterilerinizden banka/kredi kartı ile 7/24 ödeme alın.
  • CRM Entegrasyonu Ücretsiz
    Tekliften satış ve faturalamaya kadar olan tüm süreci hatasız takip edin.
  • e-Fatura özelliği bulunmamaktadır.
Ücretsiz Deneyin

**İkili paket indirimi 1200 TL ve piyasadaki 1 yıllık e-imza fiyatlarının ortalama fiyatı baz alınarak hesaplanmıştır.
Hediye e-imza kampanyasından, 1 Ekim 2024-31 Aralık 2024 tarihleri arasında ilk kez Logo İşbaşı e-Dönüşüm ve Ön Muhasebe Paketi aboneliği başlatan kullanıcılarımız yararlanabilir. e-imza başvurusu abonelik başlatılan tarihten itibaren 30 günlük süre içinde Logo İşbaşı aboneliği başlatan şirket sahibi/ortağı tarafından yapılmalı ve abonelik başlatılan şirket için kullanım gerçekleştirilebilir.
*e-Dönüşüm Paketi kapsamında hediye edilen 1000 kontörün kullanım süresi 12 aydır.

Logo İşbaşı’na Geçmek İçin Çok Neden Var

“e-Fatura ve e-Arşiv Faturaya ekstradan ücret ödemiyoruz.”
“e-Fatura ve e-Arşiv Faturaya ekstradan ücret ödemiyoruz.”
Emre Baytar - CrasIT

Logo İşbaşı ile gönderdiğimiz ya da bize gelen e-faturalar için kontör almamıza gerek kalmıyor.

“Artık Excel dosyaları arasında kaybolmuyorum.”
“Artık Excel dosyaları arasında kaybolmuyorum.”
Tuğba Nur Erzurumlu - Creator Station

Firmalarla olan tahsilat ve ödeme takibini daha hızlı ve daha kolay gerçekleştiriyorum.

“İstediğimiz her yerden verilere anında ulaşabiliyoruz.”
“İstediğimiz her yerden verilere anında ulaşabiliyoruz.”
Kerem Erdir - Nerdir Systems

İster ofiste ister müşterimizin yanında tüm bilgiler Logo İşbaşı ile biz neredeysek orada.

Sık Sorulan Sorular

e-Arşiv Faturanın e-Faturadan farkı nedir?

+
Her iki fatura türü de elektronik faturadır. e-fatura karşılıklı olarak e-faturaya geçmiş işletmeler arasında kesilirken; e-arşiv fatura ise e-faturaya geçmiş firmalar tarafından e-faturaya geçmemiş firmalara ya da son tüketicilere kesilebilir. Ayrıca e-faturaya geçmemiş firmalar tarafından GİB’in belirlediği şartlar kapsamında e-arşiv fatura kesilmesi gerekmektedir.
-

e-Fatura Kullanıcısı değilim e-Arşiv Fatura kesebilir miyim?

+
Evet, mevcut durumda kağıt fatura kullanan işletmeler GİB’in belirlediği şartlar dahilinde (vergi mükellefi olanlara 2000 TL’nin üzerinde; vergi mükellefi olmayanlara ise 5000 TL’nin üzerinde fatura kesilecek olması durumunda) e-arşiv fatura kesilmesi gerekmektedir.
-

e-Fatura Kullanıcısıyım e-Arşiv Fatura kesebilir miyim?

+
Evet,e-fatura uygulamasına geçtiyseniz müşteriniz e-fatura uygulamasına geçmediyse ya da müşteriniz son Tüketici ise keseceğiniz fatura e-arşiv fatura olacaktır.
-

e-Faturaya geçmeden e-arşiv fatura kesilir mi?

+
Evet, on binlerce işletme sahibi gibi siz de istediğiniz her yerden e-arşiv faturanızı kesebilirsiniz. Üstelik e-faturaya geçme şartı olmadan GİB Portal entegrasyonu sayesinde e-arşiv faturanızı saniyeler içinde müşterinizle paylaşabilirsiniz.
-

Logo İşbaşı ile e-arşiv fatura kesmek için mali mühür ya da e-imza gerekli midir?

+
Eğer e-fatura uygulamasına geçmeden e-arşiv fatura kesmek istiyorsanız mali mühür ya da e-imza olmadan e-arşiv faturanızı saniyeler içinde oluşturabilirsiniz.
-

e-Arşiv fatura kesmek ücretli midir?

+
On binlerce işletme sahibi gibi siz de Logo İşbaşı e-Dönüşüm Paketi ile e-arşiv faturalarınızı kesip gönderebilirsiniz. Yıllıkta ise 1000 kontör de hediye. Kontörler e-arşiv fatura gönderimleriniz için kullanılır. Ek kontör maliyetine gerek kalmaz.
-

e-Arşiv fatura kesmek için kontör ücretleri nedir?

+
Siz de Logo İşbaşı’nın e-Dönüşüm Paketi’ne sahipseniz yıllık 1000 kontör için ek ücret ödemenize gerek kalmaz. Ücretsiz e-Dönüşüm Danışmanlığına ek olarak verilen hediye kontörler ile fatura gönderimi gerçekleştirebilirsiniz. Yıllık 1000 kontörü aşacak şekilde kullanımınız olacaksa avantajlı kontör paketlerimiz için 0262 679 88 00 nolu telefondan e-Dönüşüm Danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
-

GİB Portalda e-Arşiv Fatura nasıl kesilir?

+
Portala giriş için mali mühür ya da başvuru şartı aranmaz. İnternet Vergi Dairesi bilgilerinizi kullanarak sisteme girişinizi gerçekleştirebilir ve fatura işlemlerinizi başlatabilirsiniz. GİB portalında e-Arşiv Fatura kesme işlemine ait adımlara sırasıyla inceleyelim:
● Önce GİB test portalı sayfasına giriş yapın. Çıkan ekranda kullanıcı öner butonuna tıklayarak sisteme girin.
● Sonraki adımda ekranın sol köşesinde bulunan modül seç sekmesini tıklayarak e-Arşiv Portalı seçin.
● Karşınıza çıkan yeni ekranda solda bulunan menü bölümünü kullanarak kullanıcı işlemleri sayfasını açın ve firmaya ait bilgilerinizi girin.
● Tekrar soldaki menüden bu sefer belge işlemleri kısmına geçin ve e-Arşiv Fatura oluştur seçeneğini tıklayın. Bu şekilde fatura oluşturma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer yeni yapılan düzenlemeler kapsamında iseniz fatura oluştur (2.000/5.000 TL) seçeneğini seçmeniz gerekir.
● Kesilmeye hazır hale gelen faturaları taslaklar kısmında görüntüleyebilir ve gerekli bulduğunuz hallerde inceleyebilir ya da iptal edebilirsiniz. Faturanız için müdahaleye ihtiyaç duymuyorsanız GİB imza kısmına tıklayarak imzalayabilirsiniz.
● Son aşamada fatura işlemleri seçeneğine tıklayarak GİB imza butonuna tıkladığınızda sistem sizden cep telefonu numaranızı ister. Numaranızı yazdıktan sonra gelen şifreyi sisteme girin. Bu işlem sonunda faturanız imzalanmış demektir.
-
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez