MERSİS No Nedir? MERSİS No Nasıl Alınır? Numara Sorgulama

2024-04-15T17:21:24

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Numarası

Günümüzde, işletmelerin resmi ve yasal süreçlerini dijital ortamda daha hızlı ve güvenli bir şekilde yönetmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak geliştirilen MERSİS (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi), işletmelerin tüm ticari sicil işlemlerini elektronik bir platform üzerinden gerçekleştirmelerine olanak tanır.

MERSİS No Nedir?

MERSİS no ise, MERSİS’e (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) kayıtlı her bir işletmeye verilen ve onu diğerlerinden ayıran 16 haneli özgün bir numaradır.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv fatura için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

MERSİS No Neden Önemlidir?

  • MERSİS no e-dönüşüm sürecinin önemli bir parçasıdır. Bu sistem sayesinde işletmeler yasal yükümlülüklerini daha hızlı ve hatasız bir şekilde yerine getirebilir.
  • İşletmelerin tüm ticari sicil kayıtları bu numara aracılığıyla tek bir merkezde toplanır.
  • İşletmeler birçok yasal işlemi fiziki belge gerektirmeden gerçekleştirebilir.

MERSİS No Nasıl Alınır?

  1. Mersis resmi web sitesine  kayıt olunur.
  2. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, sistemde “Giriş Yap” sekmesine tıklanır ve çıkan dört giriş seçeneğinden biri seçilerek giriş yapılır.
  3. Sistem girişi yapıldıktan sonra “Başvurular” bölümüne gidilir ve bu bölümünde yer alan “Kuruluş Başlat” seçeneğine tıklanır.
  4. İşletmenin türü seçilir ve sistem tarafından istenen bilgiler doldurulur.
  5. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra sürecin tamamlanması için bağlı bulunulan Ticaret Sicil Müdürlüğü ile iletişime geçilir.

Bu sürecin sonucunda, MERSİS numarası ticaret sicili kaydı sırasında işletmelere otomatik olarak atanır.

MERSİS No Nasıl Sorgulanır?

MERSİS No Ticaret Bakanlığı’nın MERSİS portalı üzerinden sisteme giriş yaparak “Firma Arama” bölümünden kolayca sorgulanabilir.

MERSİS No, işletmeler için dijital bir kimlik görevi görür ve ticari hayatın birçok yönünü kolaylaştırır. Bu numara sayesinde işletmeler, yasal süreçlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde yönetebilir.


Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Vergi Numarası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ticaret Unvanı Nedir? Nasıl Sorgulanır?

İTO Şirket ve Unvan Sorgulama Nasıl Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez