Kasa Satış Programı

2023-02-06T09:09:37

Satış işlemlerinde sıklıkla kullanılan yazılım araçları ülkemizde ve dünyada oldukça yaygındır. Perakende satış yapan işletmelerin zamandan tasarruf etmek, satışları daha hızlı gerçekleştirmek ve satış istatistiklerine erişebilmek için kullandığı satış programları gelişmiş özellikleri sayesinde meşakkatli satış sürecini baştan tasarlar. Market yazar kasa programı araçları esnek altyapıları, gelişmiş özellikleri ve geniş optimizasyon seçenekleri sayesinde her ölçekten işletme tarafından ilgiyle kullanılır. İşletmeniz için bir kasa satış programı edinerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu satış araçlarının her türlü işletme için birçok faydası bulunur. Satış programını kurduktan sonra kendi işletmenizin ihtiyaçlarına uygun optimizasyonlar yaparak kullanım deneyimini iyileştirebilirsiniz.

Kasa Satış Programı Özellikleri

Kasa satış programlarının özellikleri işletmenin belirlediği optimizasyon seçeneklerine göre değişiklik gösterebilir. Yaygın olarak kullanılan kasa satış programlarında şu özellikler bulunur:

● Barkod etiket ile ürüne sistem üzerinde fiyat atama

● Fiş oluşturma

● Aynı anda birden fazla kasiyer profilinde karışıklık olmadan satış yapabilme

● Barkod yazıcılar ile entegre bir şekilde çalışarak barkod etiket yazdırma

● Aynı anda birden fazla müşteriye tek kasa üzerinden hizmet verebilme

● İşletme web sitesi, uygulaması ya da telefon servisi üzerinden sipariş alabilme

● Barkod okuyucu cihazlardan veri alarak satış yapabilme

● Müşterilere bilgilendirici iletileri, pazarlama iletileri gönderebilme

● Barkod okuyucu cihazdan iletilen veri sonucunda ürün bilgisi ve fiyatı görüntüleme

● Fiş yazdırma

● Belirli bir zaman aralığındaki satış istatistiklerini, ciroyu, gelir gideri gösterme

● Anlık olarak satışlarla eş zamanlı şekilde stok takibi bilgisi gösterme

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Market Kasa Satış Programı Faydaları

Marketlerde kasa satış programı kullanmanın faydalarından bazıları şunlardır:

● Satışlarda hesaplama yanlışlıkları en aza indirilir. Kasa satış programları bilgisayar üzerinde faaliyet gösterir ve matematiksel hesaplamalarda yanlışlık oluşma ihtimali son derece azdır. Bu satış araçlarında hesaplama yanlışlıkları yalnızca kullanıcının hatalı giriş yapması, barkod bilgilerinin yanlış girilmesi ve çakışması sonucu oluşur. Böylece gelir gider takibini yapmanız da oldukça kolaylaşır.

● İşletmenin yapması gereken ödemeler zaman damgaları ya da vade tarihleri ile birlikte sisteme işlenebilir. Satış programları ile ödeme tarihi yaklaşan ödemeler için hatırlatıcılar ve uyarılar oluşturabilir. Bu sayede işletmenin tedarikçileri ile daha güçlü bir ticari ilişki kurması sağlanmış olur.

● Normal şartlarda vakit ve emek gerektiren satış kayıtları bu yazılım araçları sayesinde otomatik bir şekilde saliseler içerisinde gerçekleşir. Satış programı kullanılmadığında işletmelerin günlük ya da aylık cirolarını görmek için her satışı yazarak kayıt altına alması gerekir. Kasa satış programları ise bu kayıt işlemini otomatik olarak yapar. Kasa satış yazılımı sayesinde günlük, aylık ya da haftalık periyotlar için ciro istatistikleri görülebilir.

Kasa Satış Programı Nasıl Çalışır?

Market, mağaza ve kırtasiye gibi perakende satış yapılan işletmelerde kasa satış programları kullanılır. Bu yazılım aracının nasıl çalıştığı işletme sahiplerinin merak ettiği konulardan biridir. Kasa satış programı anlaşılabilir bir çalışma prensibine sahip olsa da esasında hesaplamaların doğru olması için oldukça karmaşık sistemler üzerinde faaliyet gösterir. Bu satış programlarının çalışma şekli temel olarak sisteme girilen ürünü satış işlemine dahil etmek, toplam tutarı bildirmek, kasaya ücret girişi olduğunda satışı kapatmak, satışı yapılan ürün doğrultusunda stok bilgisini güncellemek ve bütün bu süreci zaman damgalarıyla, detaylarıyla birlikte kayıt altına almaktır. Sisteme ürün barkod okuyucu cihazlarla da girilebilir manuel olarak da. Ödeme aracı olarak nakit, kredi kartı, temassız ödeme gibi yöntemler kullanılabilir.

Siz de işletmeniz için uygun bir satış programı arıyorsanız, tek bir tıkla internet erişiminin olduğu her yerden bağlanabileceğiniz ön muhasebe ve e-fatura programı Logo İşbaşı’nı tercih edebilirsiniz. Size özel çözümlerimiz için bize ulaşmanız yeterli.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Kasa Programı Nedir? En Kolay Kasa Programı Hangisidir?

Kasa Defteri Nasıl Tutulur?

Basit Gelir Gider Takibi Nasıl Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez