Kasa Programı Nedir? En Kolay Kasa Programı Hangisidir?

2024-03-13T11:33:50

Kasa Programı Nedir?

İşletmelerin gelir gider kayıtlarını tuttuğu deftere kasa defteri denir. Bu kayıtların bilgisayar ortamında tutulmasını sağlayan bazı yöntemler mevcuttur. Bunlardan biri zor ve oldukça vakit alan Excel iken bir diğeri kasa programlarıdır. Kasa programı günlük yapılan gelir ve gideri online olarak tutulduğu ve her yerden takibinin kolaylıkla yapıldığı oldukça pratik bir yöntemdir.

Günümüzde kasa defteri yerine kasa programları kullanan işletmelerin sayısı oldukça fazladır. Çoğu kasa programı beraberinde işletmelere sunduğu online ön muhasebe çözümleri ile bu durumu daha da avantajlı hale getirmektedir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Kasa Programı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Kasa programı kullanmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;

  • Klasik defter ile tutma yöntemine göre iş yükünü oldukça azaltan niteliktedir.
  • Kağıt kullanımını azaltarak maliyetinizi de azaltmış olursunuz.
  • Online olması ve akıllı cihazlarla kullanılabilmesi nedeniyle heran toplam bakiyenize ve gelir giderinize bakabilirsiniz.
  • Otomatik giderler tanımlanabilir böylece ödemelerinizi aksatmazsınız.
  • Birden fazla kasa oluşturabilir, rahatlıkla kontrolünü sağlayabilirsiniz.
  • Geçmiş tarihli işlemlere anında ulaşabilirsiniz.
  • İşletmeninizin gider kalemlerini ayrı olarak sınıflandırıp kontrol edebilirsiniz.
  • Müşterilerinden yapacağınız tahsilat, tedarikçilerinizden gerçekleştireceğiniz ödemelerinizi oluşturduğunuz kasa hesapları ile takip edebilirsiniz.
  • Böylece nakit akışınız kesintisiz bir şekilde gerçekleşir.

En Kolay Kasa Programı Hangisidir?

Tüm bu işlemleri gerçekleştirebileceğini kasa programları bulunmaktadır. Bu programlardan en kolay kasa programı olan online ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile internet sitesi veya mobil uygulaması aracılığıyla internet erişimi olan her yerden finansal yönetiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Logo İşbaşı ile;

1-Kasa/Banka Hesabınızı Tanımlayın: Öncelikle işletmenize ait para giriş çıkışlarını detaylı takip etmek için bir kasa/banka hesabı tanımlayabilirsiniz.

2-İşlemlerinizi İlgili Hesaplarla İlişkilendirin: Gerçekleştirdiğiniz tahsilat ve ödemelerinizi hesaplarınızla ilişkilendirerek gelir giderinizi daha detaylı takip edebilirsiniz.

3-Para Giriş-Çıkış Hareketlerinizi Görüntüleyin: Kasa hesaplarınızdaki tüm hareketleri istediğiniz yerden ve zaman görüntüleyebilirsiniz.

4-Nakit Durumunuzun Özetini Görüntüleyin: İşletmenizin finansal yönetimini özet tablolarla kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

İşletmenin devamlılığını sağlayan en önemli unsurlardan biri olan nakit yönetimini sizler de online ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Tüm ön muhasebe işlemlerinizi yapabileceğiniz bu program ile saniyeler içinde fatura kesebilir, özet raporlar ile işletmenizin yönetimini internet erişimi olan her yerden gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Tediye Makbuzu Nedir?
Mikro İhracat Nedir? Mikro İhracat Faturası Nasıl Kesilir?
Avukatlar İçin e-SMM Programları
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez