İş Takip Programı Nedir? Nasıl Kullanılır?

2024-03-12T15:08:59

İş takibi programı, iş akışının otomatik hale gelmesinde etkili olan ve görevlerin sorunsuz ilerlemesini sağlayarak şirkete avantaj sağlayan programdır. İş takip programı yalnızca iş tanımındaki görevleri değil, bütçe ve kaynakları incelemeyi de mümkün kılar. Takip programları aslında bir nevi görev izleyicidir, kullanımı ise oldukça kolaydır.

İş Takip Programı Nedir?

İş takip programı; iş tanımında yer alan görevlerden herhangi birinin başladığı ve tamamlandığı tarihe kadar projeyi izlemeye yarayan bir yazılımdır. Farklı projelere yer veren ve bunları yöneten işletmeler, departmanlar arasındaki üretkenliği artırmak ve iletişimi kuvvetlendirmek için iş takip programını sıklıkla kullanır. Böylece karışıklık yaşanmaz ve verimli sonuçlar alınabilir. Peki, iş takip programı ne işe yarar?

İşverenler, çalışanlarının ne kadar verimli olduklarını kontrol ederek motive edilme ihtiyaçlarını programlarla kolaylıkla değerlendirilebilir. Günlük iş takip programı bu anlamda gündelik görevlerin otomasyonunu iyileştirmede etkilidir. Aynı zamanda saatlik kontrol mekanizması kullanarak, çalışanların üretkenliğinin ne şekilde ilerlediği ölçülebilir.

Çalışma programlarına mola atayabilmek bu aşamada önemlidir. Saatlik kontrol edilen çalışanın verimliliği düştüyse, programlar sayesinde mola atanarak motivasyon kaynağı artırılabilir. Proje izleme sonucunda raporlamadan maksimum fayda alınarak, sonuçların doğruluk payı iş takip programları yoluyla incelenebilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

İş Takip Programı Kimler İçin Gereklidir?

Büyük ve küçük işletmelerin hemen hepsi iş takip programını kullanabilir. Genellikle proje bazlı iş akışına sahip şirketlerin iş takip programını tercih etme sebebi; çalışanına iş atadığında bu iş üzerinden raporlama, detay ve tüm iş süreci ile ilgili takip yapabilmesidir. Ayrıca saatlik ve yarı zamanlı çalışanları olan şirketler, iş takip programını kullanarak çalışma saatinin kontrolünü yapar.

Bu sayede proje maliyetleri üzerinde daha fazla kontrol kurulabilir. Kar amacı gütmeyen kuruluş ve hayır kurumları, aylık iş takip programınıkullanarak raporları daha anlaşılır hale getirir. Bağışlarla yürüyen bu tarz kuruluşlar mali denetim altında olduğu için vergi makamlarına hazırlanan raporların da düzgün olması beklenir. Bu da iş takip programları sayesinde mümkün hale gelir.

Uzaktan çalışanlar, programlar sayesinde yönetici ile birlikte hareket eder. İş takip programında yer alan zaman kayıtlarında, çalışılan saat belirlenebildiği için uzaktan çalışanlar kendi vaktini yönetirken, işverenler mesai saati incelemelerini bu program ile yapabilir. Serbest çalışanlar bireysel iş takip programı ile zaman takibini yürütme konusunda başarıya ulaşır.

İş Takip Programının Avantajları Nelerdir?

  • İş takip programının içerisindeki araçlar, belirlenen iş planı daha hızlı ortaya koymaya ve finansal sonuçları kolay bir şekilde analiz etmeye yarar.
  • Yöneticiler, çalışanların beceri ve güçlü yönlerine göre atama yaparak verimliliği artırmak için programı kullanabilir.
  • Projede çalışan herkesin çalıştığı saat, hızlı ve kolay bir şekilde izlenebilir.
  • Otomasyon sistemleri sayesinde zaman doğru şekilde kullanılır.
  • Projeyi alan çalışan, proje boyunca geçen zamanı kontrol edebilir. Bu sayede yetiştirilmesi gereken işleri zamanında tamamlayabilir.
  • Yönetici tarafında ise yetkili kişi, çalışanların proje tamamlama zamanını inceleyebilir. Proje yetişmeyecek gibi duruyorsa bu konuda fikirler üreterek çalışanlara yardımcı olabilir.
  • Yarım kalan yerden işe devam etmeye olanak tanıyan iş takip programı, yarım bırakılmış görevlerdeki yaşanabilecek karışıklığa engel olur.
  • Gösterge tabloları, üst düzey görünüm sunarak birkaç projeyi birden aynı anda yürütebilmeyi sağlar.

Siz de on binlerce işletme sahibi gibi muhasebe programı Logo İşbaşı ile istediğiniz yerden işinizi takip edebilir e fatura, e arşiv ve daha birçok ön muhasebe işlemlerinizi internet erişiminizin olduğu her yerden kolaylıkla yönetebilirsiniz.

İş Takip Programı Nasıl Kullanılır?

İş takip programını aktif bir şekilde kullanmak için uygulama başında durularak takip edilmesi gerekir. İş takip programı ücretsiz olarak kullanılabileceği gibi ve ücretli şekilde de sunulabilir. Programların içeriği değişse de temel amaç, verilerin sisteme girilmesi ve görev ataması yapılmasıdır. Atanan görevi kimin üstlendiği, ne zaman biteceği ve işin detayı programda doldurulması gereken alanlara girilerek takip süreci başlatılır.

İş takip programı full sürüm talep edildiğinde ve kurulumu yapıldığında veri girişi açısından neredeyse sınırsız bir alanla karşılaşabilirsiniz. İş takip programı ile daha iyi ve daha planlı bir çalışma ortamı yaratılabildiği için işverenle çalışan arasındaki ilişki de sorunsuz hale gelir. Ekip üyeleriyle beraber yürütülen işlerin hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanmasına olanak tanıyan teknolojiler verimliliği artırır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez