İhbar Adresi Nedir? İhbar Adresi Değişikliği Nasıl Yapılır?

2024-03-12T08:53:14

İhbar Adresi Nedir?

İhbar adresi dış ticaret süreçlerinde konşimento belgelerinde bulunan bir bilgidir. İhbar adresi ne demek konusu sıklıkla merak edilir. Bir diğer adı Notify Party olan ihbar adresi indirilen malın hangi kişi ya da oluşum tarafından teslim alınacağını belirtir. İhbar adresi olmadan konşimento belgesi tamamlanamaz ve konşimento belgesi olmadan ihracat süreçlerinin ilerlemesi mümkün değildir. İhbar adresi nedir sorusuna malı teslim alacak olan muhatabın adresi şeklinde cevap verilebilir.

Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nın ücretsiz e-dönüşüm danışmanları ile 15 dakikada e-faturaya geçin ister webden ister cepten anında fatura kesin! Üstelik her ay 175 kontör hediyesi ile e-fatura/e-arşiv fatura gönderimleriniz için ekstra kontör maliyeti oluşmaz.

İhbar Adresi Neden Önemlidir?

İhbar adresi konşimentonun tamamlanması için olmazsa olmazdır. Konşimento ihracat işlemlerinde kullanılan, sürece, mala, alıcı ve satıcı taraflara dair birçok belgeyi içeren, resmi geçerliliği olan bir belgedir. Konşimento belgesindeki Notify Party (İhbar Adresi) bölümünün doldurulması önem taşır. Zira bu bölüme girilen bilgi sayesinde adrese teslim edilen ve indirilen malın kim tarafından alınacağını belirler. İhbar Adresi bölümüne yükü satın alan alıcı taraf ya da tüccar bilgileri girilebilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

İhbar Adresi Değişikliği Nasıl Yapılır?

İhbar adresi değişikliği işlemi ihracat sürecinde kullanılan ulaştırma firmasına bağlı olarak değişiklik gösterir. Günümüzde kargo firmaları, ulaştırma firmaları konşimento belgesinin online sistemler üzerinden oluşturulabilmesini sağlar. İşbirliği yapılan ulaştırma firmasının sistemi üzerinden Notify Party (Adres Değişikliği) yapılabilir.

İhbar Adresi Değişikliği İçin Gerekli Belgeler

İhbar Adresi değişikliği süreci ulaştırma firmasının sistemine göre değişebileceği gibi bu işlem için gerekli olan belgeler de değişiklik gösterir. İşbirliği yapılan ulaştırma firması ile iletişime geçilerek ihbar adresi değişikliği için gerekli belgelere dair bilgiler alınabilir. Gerekli belgeler temin edildikten sonra sistem üzerinden ihbar adresi değişikliği yapılabilir ve bu sayede ihracat süreci sorunsuz bir şekilde ilerleyebilir.

İhbar Adresi Değişikliği Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hatalı girilen ihbar adresi (notify party) bilgisinin değiştirilmesi dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Zira ihbar adresinin yanlış girilmesi beraberinde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yanlış girilen Notify Party bilgisi indirilen malın muhatap taraflara ulaşmamasına yol açabilir. Bunun gibi olumsuz durumlar ihracat sürecini sekteye uğratarak yasal pürüzler oluşturabilir. Malı teslim alacak muhataba ait bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde konşimentodaki Notify Party bölümüne girerek ihracat sürecine devam edebilirsiniz.

İşlerinizi kolaylaştıran çözümler muhasebe programı Logo İşbaşı’nda!  Logo İşbaşı programları sayesinde siz de on binlerce işletme gibi tek bir tıkla e Arşiv faturanızı oluşturabilirsiniz. İnternet erişiminizin olduğu her yerden ister bilgisayarınızdan isterseniz de cep telefonunuzdan hem e-fatura hem de e-arşiv faturanızı oluşturabilir, anında müşterilerinize gönderebilirsiniz. Üstelik faturalarınız 10 yıl boyunca dijital olarak arşivleneceğinden ayrıca bir arşiv maliyetinden de kurtulmuş olursunuz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

İş Sözleşmesi Nedir? Türleri Nelerdir?

Tutanak Nasıl Tutulur?

Muhasebenin İşletmeler İçin Önemi Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez