Gelir ve Giderlerinizi İşletmeniz İle İlgili Kararlarınızda Nasıl Kullanırsınız?

2024-05-10T09:28:11

Muhasebe bilgilerinizi, işletme ile ilgili kararlarınızda nasıl en etkili biçimde kullanabilirsiniz? Ne tür kararlarda kullanabilirsiniz? İşletmeniz için en uygun kararları verebilmeniz için  bu yazımızı sizler için hazırladık. İyi okumalar.

Muhasebe Bilgisinin Tanımı Ve İçeriği

Muhasebe bilgisi ; ekonomik değeri olan ve farklı amaçlarda kullanıcısı olan ürünlerin, işletmenin sahip olduğu ekonomik sistemin ve kullanıcıların davranışlarını etkileyen  süreçlerin bir araya gelmesiyle oluşan sistematik bir bütündür. Muhasebe işletmenin sayısal varlıklarının bilgileştirme sürecidir. Bu yönüyle aslında bir bilgi sistemidir. Bu bilgi sistemini karar almada;Finansal tablolar, Analiz süreçleri veya bir takım sayısal veriler yardımıyla kullanabiliriz.

Profesyonel muhasebe programı denince akla on binlerce kişinin tercih ettiği Logo İşbaşı akıllara gelir! Logo İşbaşı ile kolaylıkla ön muhasebenizi yönetir göndereceğiniz e-fatura ve e-arşiv faturalar için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar kullanım HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

Muhasebe Bilgisinin Karar Almada Rolü

İşletmenizde bir sorunu çözerken, yardım alacağınız özellikteki bilgi muhasebenizdir.Periyodik satış -alış raporlarınız, finansal Analiz grafikleriniz,stok planlarınız,ürünler ve fiyatları gibi muhasebe verileriniz; işletmeniz için vereceğiniz bir takım kararlarda etkili olacaktır.Karar alırken muhasebe bilgilerinizden yararlanırsınız çünkü;

  • Diğer bilgi kaynaklarına göre muhasebe bilgileriniz önceden üretilmiş ve kullanılabilirdir. Farklı bilgi üretimi yapmak zorunda kalmazsınız.Var olan muhasebe bilgileriniz karar almada size yeterli gelecektir.
  • Muhasebe karar açıklamada önemli bir araçtır çünkü ortak finansal dilde geçmiş hareketlerinizin kaydı tutulur. Geçmiş geleceğiniz hakkında ipucu verir.
  • Muhasebe güvenilir,sürekli ve tarafsızdır.Doğal olması sebebiyle güvenilir bir bilgi kaynağıdır.
  • Muhasebeniz işletmenizin performansını ölçer. İşletmenizin çıkarlarını maksimize ederken yön gösterici niteliktedir.

Muhasebe bilgisinin kullanımı yalnızca karar almada değil,alınan kararların yargılanmasındada rolü büyüktür. Ne de olsa muhasebeniz işletmenizin bel kemiğidir.

Muhasebe Bilgisinin Kararı Kolaylaştırıcı Rolü

Muhasebe bilgileriniz karar öncesinde belirsziliği azaltır vesize gerekli olan bilgiyi tedarik eder. Çalışanların bilgisini geliştirir, böylece işletmenizle ilgili arzu ettiğiniz kararları almanızda çalışanlarınızın yeteneklerini arttırabilir ve hareket seçenekleri hakkında daha iyi bilgilendirebilirsiniz.Örn; Max üretim kararları alırken, maaliyet bilgisinin kullanılması işletmeniz için  alacağınız kararda kolaylık sağlar ve yön gösterir.

İşletmeniz İçin Alabileceğiniz Stratejik Kararlar Nelerdir?

  • Yeni üretim ve yatırım kararlarında maliyet bilgileriniden faydalanabilirsiniz.böylece işletmenizin gelecekteki karlılığı hakkında fikir yürütebilirsiniz.
  • Pazar stratejisinin belirlenmesi ile muhasebe bilgilerinizi kullanabilir,pazarlma bütçenizi hesaplayabilirsiniz.
  • Kapasite arttırma kararlarınızda satış, stok gibi bilgilerinizi gözden geçirebilirsiniz.
  • Ürün fiyat belirleme kararlarınızda daha önce kaydını  tuttuğunuz ürünlerinizin fiyat satış alış ve maaliyetlerini inceleyebilirsiniz.
  • Çalışan ücret politikası kararlarınızda, muhasebenizde maaliyetlerinize göre bir politika belirleyebilirsiniz.
  • Makine teçhizat yenileme kararlarınızda işletmenize olan maaliyetlerini ve uzun dönemde üretim miktarlarını hesaplarken geçmişteki getiri performansını muhasebe bilgilerinize bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Logo İşbaşı e-fatura programı ile hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilir, internet erişiminin olduğu her yerden ister laptoptan ister cep telefonundan e fatura ve e-arşiv fatura gönderebilirsiniz.

İşbaşı Programı Karar Alırken Size Ne Gibi Kolaylıklar Sağlıyor?

Ön Muhasebenizi Logo İşbaşında tutuyorsanız,şanslısınız. İster cepten ister webten,ön muhasebe bilgilerinize erişebildiğinizi biliyoruz. İşletmeniz ile ilgili karar alırkende Logo İşbaşın neye ihtiyacınız olduğunu biliyor ve size muhasebe bilgilerinizi karar almadan kolaylaştıracak özellikler sunuyor;

  • Satışlar Ve Tahsilat Çizgi Grafiği
  • Borç Ve Alacaklarınızı Gösteren Sütun Grafiği
  • Toplam Nakit ve Kasa Toplamı Göstergesi
  • Satış Özeti Raporu
  • Alış Özeti Raporu
  • Masraf Özeti Raporu
  • Sipariş Raporu
  • Sipariş Durum Özeti Listesi
  • Alış-Satış toplamları Raporu
  • Kdv Raporu

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Gelir Vergisi Nasıl Hesaplanır?

Basit Gelir Gider Takibi Nasıl Yapılır?

Gelir-Gider Tablosu Nasıl Hazırlanır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez