En Ucuz e-Fatura Kullanımı Nasıl Yapılır?

2024-03-12T14:39:50

E-Fatura mükellefi olacaklar ucuz e Fatura programı arayışında olabilir. En ucuz e-Fatura sistemi ücretsiz olan GİB Portal’dır fakat sunulan imkanlar doğrultusunda diğer programların da birçok artısı bulunur. Maliyetleri az olan birçok e-Fatura kullanma yöntemi vardır.

E-Fatura Kullanımı Zorunlu Mudur?

Gelir İdaresi Başkanlığı, bazı standartlardaki işletme ve kişiler için e-Fatura kullanımını zorunlu tutmuştur. Özellikle internet üzerinden satış yapanlar, elektronik ortamda fatura kesmelidir. Genel Tebliğ’e göre bazı zorunluluk durumları;

  • 2020 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler, ilgili hesap dönemini izleyen yılın yedinci ayının başından itibaren e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.
  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan lisans alan mükellefler, lisans alımı veya imal, inşa veya ithalin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.
  • Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa ve/veya ithal edenler, 2020 veya müteakip yıllarda gerçekleştirenler, lisans alımı veya imal, inşa veya ithalin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

E-Fatura Kullanımının Avantajları

E-Fatura kullanımının işletmelere sağladığı avantajlar oldukça fazladır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kağıt tüketimi azaltıldığı için çevre dostu olunur. Birçok ağaç kesimi kağıt tüketimi azaltılarak önlenmiş olur.
  • Kağıt masrafı azaldığı için karlılık oranı artar.
  • Muhasebe departmanı ve hesaplar üzerinde yetkisi olan kişilerin iş yükü hafifler.
  • Faturaların kaybolma, aşınma ve aksaklık durumları ortadan kalkar. Bu sayede daha sonradan karşılaşılabilecek problemler önlenmiş olur.
  • Muhasebe programlarıyla entegre halde çalışabilir. Yani cari hesaplar, e-defter, e arşiv gibi birçok işlemi bir arada yürütebilirsiniz.
  • Anlık veri kaydı düzeltmelerde kolaylık sunar, hata payını en aza indirir. Elle oluşturulan faturada hatalar vakit kaybettirir, e-Faturada tek tıkla hatalar düzeltilir.
  • Saklama masrafları yerine online saklama koşulları, hem mali hem ergonomiklik açısından kazanım sağlanmasına yardımcı olur.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

E-Fatura Kontörü Nedir?

E-Fatura kontörü, elektronik ortamda fatura gönderebilmek veya almak için satın alınan paketlerdir. Ucuz e-Fatura sistemi kullananlar, 1 kontör 1 e-Fatura olarak ödeme akışını sağlar. Ekonomik çözümlerin göze çarptığı paketlerde kontör bedeli hariç ek maliyet istenmez. Genellikle kurulumlar ücretsizdir ve kontörler sınırsız talep edilebilir.

Saklama alanları sunan programlar aynı zamanda arşivleme konusunda da yardımcı olur. Arşiv maliyetinin azalmasından dolayı kar edilir. E-Fatura kontörleri sonraki yıllara devredilebilir. Ön muhasebe programının da içerisine dahil olduğu Özel Entegrasyonlar sayesinde e-Fatura kontörü kullanarak tedarikçilerden fatura alınabilir, müşterilere ucuz bir şekilde fatura kesilebilir.

E-Ticarette E-Fatura Kullanımının Faydası

Müşteri ve tedarikçi arasındaki önemli bir sözleşme olan e-fatura, elektronik ortamda kesilir. E-ticarette e-Fatura kullanımı, işlemlerin daha hızlı sürdürülmesini sağlar. Gün içerisinde e-ticaretle uğraşan kişilerin belki de yüzlerce fatura kesmesi gerekir. Bunu elle yapamayacakları için elektronik ortamda fatura kesilir ve anında müşteriye iletilir. Elektronik ortamda oluşturulan belgeler maliyetleri azaltır.

E-Faturaya kayıtlı olanlar, ihracat faturalarını da e-fatura olarak göndermek zorundadır ve bu durum e-ticarette hızlılık kazandırır. Ucuz e-Fatura programları ile anında gönderilen fatura müşteriye ulaşır ve marka güvenilirliği artar. Sık karşılaşılan iade süreçlerinin yönetimi e-Fatura kullanımıyla rahatlar. Uzun süre bulut ortamında saklanan fatura, iade veya değişim durumlarında kolayca bulunur. Fatura kaybetmenin ortadan kalkması e-ticarette oldukça önemli bir durumdur.

En Ucuz E-Fatura Kullanımı

En ucuz e-Fatura kullanımı için GİB Portal ve Özel Entegratör sistemleri tercih edilebilir. Programların ucuz maliyetli olanları oldukça çeşitlidir ve birçoğunda e-kontör paketleri bulunur. GİB üzerinden tamamen ücretsiz olarak e-Fatura işlemleri yürütülür ve 6 ay kadar arşivleme imkanı bulunur.

Özel programlar arşivleme süresini 10 yıl kadar tuttuğu için geriye dönük takipler, programların popülaritesini artırır. Ucuz e-Fatura kullanımı GİB destekli özel program incelemeleri yapabilirsiniz. Ön muhasebe programları, e-Fatura işlemlerinizi hallederken aynı zamanda diğer işlemleri de tek elde toplamayı sağlar.

e-Fatura işlemlerinizi saniyeler içinde tamamlamanın keyfini yaşamak isterseniz, uzman danışmanlarımızdan ücretsiz destek alabilirsiniz. Logo İşbaşı programları ile tüm e-Fatura işleriniz parmaklarınızın ucunda. Üstelik aylık 175 yıllık 2100 kontör hediyesiyle birlikte!

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez