En Çok Kullanılan Muhasebe Programları

2022-04-15T10:27:29

Çoğu firmada bulunan muhasebe departmanı, şirketin finansal döngülerini ele alır. Ödeme, tahsilat, çek ve kredi gibi parasal her türlü konuyla ilgilenen departman, günümüzde defter tutmaktansa çeşitli programlar kullanılır.

Muhasebe Programı Nedir?

Muhasebe programı; firmaların tüm finansal döngü takibini yapabileceği, yazılım ve donanım sistemi sayesinde özel olarak tasarlanan programlardır. Ön muhasebe programları gelir gider takibi yapmayı, fatura ve cari hesapların incelenmesini sağlar. Bilgisayar destekli yazılımlarda tek bir müşteri veya birden fazla müşteriye ait mali kayıt tutulabilir.

Peki, çok tercih edilen muhasebe programları nelerdir?

  • Logo GO Wings
  • Logo GO 3
  • Logo TIGER Wings
  • Logo TIGER Wings Enterprise
  • Logo TIGER 3
  • Logo TIGER 3 Enterprise
  • Logo TIGER HR
  • Logo NETSIS Wings Entegre
  • Logo NETSIS 3 Entegre

Muhasebe programlarının birçok çeşidi bulunur. Bu nedenle hangi alanda daha çok programa ihtiyaç varsa ona göre yazılım talep edilmelidir. Örneğin; ön muhasebe programları, gelir – gider, fatura takibi ve cari hesap işlemlerinin yapılabildiği donanımlardır. ERP muhasebe programları ise sadece muhasebe değil aynı zamanda üretim, satış ve insan kaynakları gibi alanlarda da işlem yapmayı sağlar. Özel muhasebe programlarının dikkat çekici olmasının sebebi; işletmenin kendi istediği şekilde tasarlayabilmesidir.

Muhasebe Programının Özellikleri Nelerdir?

Programlar, işletmelerin ihtiyacına göre tam donanımlı veya kısıtlı verileri içererek farklılık gösterir. Bilindiği üzere, şirkete ait finansal durumların yasal olarak muhafaza edilmesi gerekir. Küçük ve büyük işletmeler mali kayıtları geleneksel yöntemler ile tutmaktansa, muhasebe programlarından yararlanarak fatura, fiş ve dekont gibi sürekli işlenmesi gereken belge ve evrakları kolaylıkla saklayabilir.

Muhasebe Programı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Muhasebe programı kullanmanın avantajlarının başında hızlı ve kolay olması gelir. Bunun dışında diğer avantajlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Web tabanlı programlara İnternet bağlantısı olan her yerden rahatça ulaşılabilir.
  • Birden fazla kullanıcı girişi yapılabilir olması sebebiyle verimlilik sunar, işlem hacmini artırır.
  • Zaman ve iş gücü bakımından tasarruf etmeyi sağlar.
  • Program sayesinde gelir – gider makbuzlarının saklanması daha pratiktir.
  • Faturaların kopyasını muhasebe programlarında saklanabilir ve takibi yapılabilir.
  • Kağıt israfı olmayacağı için muhasebe yazılımları çevre dostu olarak görülür.

Muhasebe programlarının bu avantajlarından yararlanmak için muhasebe programları öğrenme ve sürdürülebilir şekilde destek alabilirsiniz. Çoğu programın pratik bir ara yüze sahip olması önemli bir avantajdır. Bazı sertifikalı kurslar en çok kullanılan programlar eşliğinde, bilgisayarlı muhasebe eğitimi verir.

Geleneksel Muhasebe Programları

Geleneksel muhasebe programlarının yazılım lisansı satın alınır. Alınan lisans ile kullanıcı sayısı doğru orantılıdır. Programa sayısız kullanıcı girişi veya çıkışı yapılamaz. Bilgisayar tabanlı olan geleneksel muhasebe programı, bulut taban sistemden farklı olarak bilgisayar sunucusuna bağlıdır.

Günümüzde özellikle hızlı fatura kesilmesi ve alacak – borç hesabının İnternet üzerinden takip edilebilmesi geleneksel muhasebe programlarının yanı sıra internet üzerinden çalışan bulut tabanlı muhasebe programlarının kullanımını yaygınlaştırır. Bu sayede işletmeler, finansal durumlarını geleneksel defter ve Excel gibi uygulamalarda tutmayarak web tabanlı sistemlerde çok daha kolay yönetebilir.  

Bulut Tabanlı Muhasebe Programları

Bulut tabanlı muhasebe programı, geleneksel programların aksine verileri sunucularda saklar. Saklanan veriler gözle görülemediğinden ismi bulut tabanlı muhasebe programı olarak anılmıştır. Finansal veriler programda değil, “bulut” adı verilen sunucularda tutularak yine aynı alanda işlenir. İnternet üzerinden bulut sistemine erişerek muhasebe kayıtlarına ulaşılabilr. Böylece online muhasebe programı çeşitleri, kullanımı kolay ve pratik olduğundan muhasebe işlemlerinizi çok daha hızlı şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.  

Maliyeti düşük olduğu için kullanımı yaygın olan bulut tabanlı muhasebe programları, yazılım açısından da herhangi bir aşırı maliyete neden olmaz. Bulut tabanın yazılım lisansı kiralanabilir. En önemlisi bu sistemde kullanıcı sayısı kısıtlaması yoktur. Geleneksel muhasebe programından farklı olarak veriler otomatik olarak girilir ve saklanan verilere uzaktan erişmek mümkündür. Ayrıca anlık olarak tüm veriler güncellenerek yedeklendiğinden verilerin kaybolması söz konusu değildir.

Türkiye’de en çok tercih edilen bulut tabanlı muhasebe programından biri olan Logo İşbaşı’nı siz de 14 gün boyunca deneyebilirsiniz. İnternet erişimi olan her yerden saniyeler içinde kolayca e faturanızı ve e arşiv faturanızı kesebilir müşterinize gönderebilir, gelir gider takibi, masraf takibi, borç-alacak takibi ve stok takibini anlık olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez