Ön Muhasebe ve Genel Muhasebe Arasındaki Farklar Nelerdir?

2022-07-06T13:00:37

Girişimcilik yeni fikirler bulmak, piyasadaki ihtiyaçları görmek ve atılım yapmak kadar bir şirketi yönetmeyi de iyi bilmeyi gerektirir. Yeni bir şirket kurmayı planlıyorsanız ön muhasebe ve genel muhasebenin neler olduğunu, hangi noktalarda birbirinden ayrıldığını net bir şekilde anlamalı ve planlarınızı buna göre yapmalısınız. İşletmenizin muhasebe kayıtları ile ilgilenmesi için bir mali müşavirle anlaşmış olabilirsiniz ama şirketin iç işlerinde gerekli olan ekonomiyi sizin takip etmeniz yine de gerekecektir. İşte burada iki muhasebe çeşidinin ayrıldığı noktaları bilmekten büyük fayda sağlayacaksınız.

Ön Muhasebe Nedir?

Şirketinizin finans yönetimi için yaptığınız işlemlerin kayıt altına alınmasına ön muhasebe denir. Bunu kendiniz yapabilir ya da bir çalışanınızı görevlendirebilirsiniz. Şirket içindeki her türlü faaliyetin kaydı ve takibi için ön muhasebe oldukça önemlidir. Geleceğe dönük planlamalarınızda bu kayıtları gözden geçirerek sorunlarınıza daha onlar oluşmadan çözüm bulabilirsiniz. Ön muhasebe tutmak oldukça basit araçlarla gerçekleştirilebilir. Bu iş için özel programlar olduğu gibi basit bir defter de kullanabilirsiniz. Fakat hem hızlı hem de pratik çözümler arıyorsanız en kolay yöntem Logo İşbaşı ile web tabanlı Ön Muhasebe Uygulaması olacaktır. İnternet erişimi olan istediğiniz her yerde ön muhasebe bilgilerinize ulaşmanızı sağlayan Logo İşbaşı ile bilgilerinizi kolayca saklar ve istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bilgisayar, telefon ya da tablet ile kısacası internete girebilen herhangi bir elektronik cihazla dilediğiniz her an Logo İşbaşı sayfasına girerek ön muhasebe bilgilerinizi kontrol edebilir, işletmenizin geleceğini planlayabilirsiniz.

Ön Muhasebenin Kapsamı Nedir?

Şirketinizin her türlü ekonomik hareketi ön muhasebenin kapsamına girer. Elbette bunun en başında cari hesap takibi gelecektir. Nereye ne kadar ödeme yapmanız gerektiği ve kimden ne miktarda alacağınız olduğunu düzenli bir şekilde kayıt altında tutarak şirketinizde kalacak net miktarları görebilirsiniz. Bir diğer önemli ön muhasebe kalemi de stokların takibidir. Ne deponuzda ne miktarda stok bulundurduğunuzu görebilmek için gelen ve giden ürünlerin sürekli takibi şarttır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Genel Muhasebe Nedir?

Genel muhasebe şirketinizin sonuçlarını gördüğünüz yerdir. Ön muhasebede edindiğiniz verilerin işlendiği genel muhasebe bu iş için eğitim almış muhasebecilerin ya da mali müşavirlerin gözetimine bırakılmalıdır. Şirketinizin iç değerlerinin yıllara göre değerlendirilmesinin yanında devlete karşı sorumluluklarınızın da kapsamı genel muhasebeye girer. Kazançlarınızın vergilendirilmesi için yapılacak hesaplamalar bunların en başında gelecektir.

Genel Muhasebenin Ön Muhasebeden Farkları Nelerdir?

Ön muhasebe şirketiniz için her türlü detayın kayıt altına alınmasıysa genel muhasebe de bu bilgilerin toplanıp değerlendirilmesi anlamına gelir. İyi bir ön muhasebe daha sonra yapılacak genel muhasebe işlerini oldukça kolaylaştıracak demektir bu. Bunun yanında genel muhasebe ve ön muhasebe farkı dendiğinde akla gelen en temel şeylerden biri de devlete beyan kısmıdır. Genel muhasebe ile toplanmış veriler, kazançlar ve giderler vergilerinin hesaplanması için devlet kurumlarına arz edilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile siz de e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık 1800 e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Ön Muhasebede Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ön Muhasebe Nedir, Nasıl Yapılır?
e-Fatura Kesen Ön Muhasebe Programları
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez