Cariler Arasında Virman İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

2024-06-07T15:15:00

Carileriniz arasında virman işlemleriniz borç-alacak takibi konusunda sizlere kolaylık sağlayabilecek bir sistemdir.  Kolaylıkla ve hızlı bir şekilde virman işlemlerinizi Logo İşbaşında halledebilirsiniz.

Cariler Arasında Virman İşlemi  Nedir?

Müşterileriniz veya tedarikçilerinizden alacağınız var ve siz birinden aldığınızı diğerine göndereceksiniz. İşte bu işlemde aracı olan size, ortadan kaldıran bir işlemdir. Size borcu olan bir carinin, borçlu olduğunuz bir cariye sizin borcunuzu ödeme işlemidir Virman.

Cari hesaplar arası virman muhasebe kaydında virman fişi ile tutulur. İki farklı cari firmadan birinin alacağı bir diğerinin borcundan tahsil edilecek ise ya da bir carinin borcu bir diğeri tarafından üstlenilecek ise de cari hesap virmanı yapılır.

Binlerce işletme sahibinin cari hesap takibi , satış takibi için kullandığı online ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı siz de 14 gün boyunca deneyebilir ve memnun kalırsanız uygun paketlerinnden birini tercih ederek internet erişimi olan her yerden gelir gider takibinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Cariler Arasında Virman İşlemi Nasıl Yapılır?

Cariler arasında  yapılan virman işlemlerinde dikkatli olmak gerekir. Sizin için bu işlemi en kolay ve güvenilir şekilde yapabileceğiniz Logo İşbaşı programında İster Evden İster Cepten virman işleminizi hemen gerçekleştirin.

İşte yapmanız gerekenler;

Web App İçin Virman İşlemi;

 “Müşteriler ve Tedarikçiler” sekmesine tıklayın.

Borcunuzu üstlenecek Cariyi seçin.Hareket detayına girin.

“Yeni” sekmesine girin ve “Virman” seçin.

Açılan sayfada Virman Faturanız gelecektir. Belge no, Virman Yapılacak Müşteriniz ve İşlem Tarihinizi girdikten sonra Tutarı girin. Açıklama otomatik atanacaktır.

Kaydet butonuna tıkladığınızda Virman İşleminiz tamamlanmış olur.

Mobil Uygulamada Virman İşlemi;

 “Müşteriler ve Tedarikçiler” sekmesine tıklayın.

 Borcunuzu ödeyecek Carinin üstüne tıklayın.Karşınıza çıkan seçeneklerden Virmanı seçin.

Virman faturanız karşınıza geldiğinde alıcı müşteri veya tedarikçiyi seçin ve gerekli bilgileri doldurun. Kaydete basın.

Virman işleminiz  tamamlandı.

Virman İşlemlerinizde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Zamanlama: Virman talimatı verirken bankanızın mesai saatleri ve tatil günlerine dikkat etmeyi unutmayın. Hızlı işlemler için hafta içi ve mesai saatlerini tercih edin.

 Kanallar: En güvenilir banka ve muhasebe programlarıyla çalışın.

Ücret: Bankanızın aykırı komisyon politikası yok ise Virman işlemleri ücretsizdir.

Bilgi: Fatura üzerinde istenen bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girmelisiniz. Gönderen ve alıcı hesaplarını kontrol edin.

Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı muhasebe programı Logo İşbaşı’nın özet raporları sayesinde yaptığınız tüm işlemlerin günlük özetlerini inceleyerek işinizi daha iyi yönetebilirsiniz. e-Fatura ve e-Arşiv Faturanızı saniyeler içinde kesip tüm ön muhasebe işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz Logo İşbaşı’nı hemen deneyin!

Logo İşbaşında Cariler Arasında Virman İşlemlerinizin Avantajları Nelerdir?

Hızlı: İşleminiz sadece bir kaç dakikada gerçekleşir.

Kolay: Karmaşık işlemler ve kağıt evraklar ile uğraşmazsınız.

Güvenilir: Logo İşbaşı güvencesinde verileriniz düzenli kayıtlıdır ve korunur.

Ücretsiz: İşleminizden ücret alınmaz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Stopaj Nedir Nasıl Hesaplanır?

Cari Hesapta Faiz

Cari Hesap Takibi Nasıl Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez