Banka Mutabakatı Nasıl Yaparım?

2024-04-24T15:46:11

Taraflar arasında ,karşılıklı anlaşmaya göre belirledikleri dönemlerde ve o dönemin sonlarında karşılıklı olarak borç ve alacak bilgiler paylaşılır. Gönderilen bilgilerin karşılıklı olarak doğrulanmasından sonra hazırlanan mutabakat raporu,imzalı olarak teyit edilir ve ilgili tarafa gönderilir.Genellikle finans ve muhasebe kalemlerinde hesap kontrolü sağlamak için gereklidir.

Türk Ticaret Kanunu Madde 92’de ‘Mukavele veya ticari teamül ile muayyen hesap devreleri sonunda, cari hesabın kapatılması ve zimmet ile matlup kalemleri arasındaki farkın tespit edilmesi gerekçesiyle olur.Raporları alan taraflar 1 ay içerisinde itirazda bulunmaz ise bakiyeyi kabul etmiş sayılır.

Banka Entegrasyonu Nedir?

Banka hesap hareketlerinizin ön muhasebe programı Logo İşbaşına otomatik aktarıldığı ve tek bir yerden kontrolünün sağlanılabildiği bir sistemdir.Hesap hareketleriniz otomatik aktarılırken, hesabınızın faturaları kapanır, müşteri ve tedarikçi alacak borç hesaplarınız güncel tutulur ve dilediğiniz gibi cari hesaplarınızın takibi yapabilirsiniz.

Banka Entegrasyonu Nasıl Yaparım?

Logo İşbaşı uygulamanızda tek yapmanız gerekenler;

  • İşbaşı uygulamanızda Bankalar sekmesinde Banka Mutabakatı menüsüne  tıklayın.
  • Açılan sayfadan ‘Yeni’ butonuna basarak ‘Banka Entegrasyonu Tanımla’  butonuna bastığınızda karşınıza banka listesi çıkacaktır. İlgili bankanızın tanımlamasını yapmak için bankanızın altında bulunan ‘Hesap Bağla’ butonuna basalım.
  • Önünüze gelen sayfada ilgili başvuru formu bulunacaktır. Burada alanları eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.Daha sonra bankanıza teslim ediniz.
  • Bu işlem için bankanız sizlere entegrasyonunuz için kullanıcı adınızı ve şifrenizi  verecektir.
  • Bu kullanıcı adı ve şifreyi bankanızı seçtikten sonra karşınıza çıkan ‘Entegrasyon Ayarları’ kısmına giriyoruz.
  • Entegrasyonunuz sağlanmıştır.
  • Eğer hesabınızı Logo İşbaşı uygulamamızda daha önce para banka hesabınız olarak tanımlamadıysanız bankanızı seçerek ‘Seçili hesapları oluştur’ tıkladığınızda  bu hesabınızı da eklemiş olursunuz.

Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı muhasebe programı Logo İşbaşı’nın özet raporları sayesinde yaptığınız tüm işlemlerin günlük özetlerini inceleyerek işinizi daha iyi yönetebilirsiniz. e-Fatura ve e-Arşiv Fatura saniyeler içinde kesip tüm ön muhasebe işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz Logo İşbaşı’nı hemen deneyin!

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Logo İşbaşında Banka Entegrasyonu Ücretli Mi?

Hayır banka entegrasyonunuzu online her yerden güvenli bir şekilde hiç ücret ödemeden yapabilirsiniz. Artık İşbaşı güvencesindesiniz.

Logo  İşbaşı’nda Banka Mutabakatı Yapmak

Banka hesabınız ile ön muhasebenizdeki hesaplarınızın tutarlılığını ölçmek isterseniz  banka mutabakatı yapabilirsiniz. En hızlı ve verilerinizi en güvenli karşılaştırmak Logo İşbaşında çok kolay.

Yapmanız gerekenler;

İşbaşı programınızda Banka sekmesinde Banka Mutabakatı kısmında bulunan kısımdan seçtiğiniz entegreli olan bankanız ile mutabakatınızı hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Özel Entegratör Nedir?

E-Fatura Özel Entegratörümü Nasıl Değiştirebilirim?

E-Fatura Kurulumu Nasıl Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez