E-Fatura Özel Entegratörümü Nasıl Değiştirebilirim?

2022-04-22T16:41:56

E-Fatura yani elektronik fatura, teknolojinin gelişmesi ve online sistemlerin hayatın her alanında kullanılmaya başlanması ile ticaret dünyasında kullanılmaya başlayan faydalı bir araçtır. E-Fatura, en temel anlatımıyla, fiziksel olarak, kağıda basılan faturanın elektronik versiyonudur. Baskı maliyetlerini azaltan ve çevreye de duyarlı olan bu fatura çeşidi, kullanım kolaylığı ve hızıyla da öne çıkar. Yaptıkları satış işlemlerinden sonra fatura kesmekle yükümlü olan satıcıların E-Fatura sistemini kullanabilmek için seçebilecekleri birden fazla yöntem bulunur. Bu yöntemlerin başında gelen özel entegratör ile E-Fatura sistemine geçiş yapmak çok sayıda satıcı tarafından kullanılır. Özel entegratör,  Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından görevlendirilen, bu konuda yetkili olan ve E-Fatura, E-Arşiv, E-Arşiv Fatura, E-İrsaliye kayıtlarının sistemlere girişini sağlayandır.

İşlerinizi kolaylaştıran çözümler muhasebe programı Logo İşbaşı’nda!  Logo İşbaşı programları sayesinde siz de on binlerce işletme gibi tek bir tıkla e Arşiv faturanızı oluşturabilirsiniz. İnternet erişiminizin olduğu her yerden ister bilgisayarınızdan isterseniz de cep telefonunuzdan hem e-fatura hem de e-arşiv faturanızı oluşturabilir, anında müşterilerinize gönderebilirsiniz. Üstelik faturalarınız 10 yıl boyunca dijital olarak arşivleneceğinden ayrıca bir arşiv maliyetinden de kurtulmuş olursunuz.

Özel Entegratör Nedir?

E-Fatura sistemine geçiş yaparak elektronik fatura kullanmak birçok satıcı için karmaşık görünebilir. Fakat özel entegratör sayesinde, bütün işlemler kolay ve hızlı bir şekilde halledilir. Özel entegratör, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bu iş için görevlendirilen, bu konuda yetkili ve bilgili sistemdir. Normal şartlarda satıcıların E-Fatura sistemine geçmek ve elektronik fatura kesmeye başlamak için birçok işlem yapmaları, birçok evrak edinmeleri ve bu evrakları da gerekli mecralara iletmeleri gerekirdi. Fakat özel entegratörler, bütün bu işlemleri satıcılar için kısa süre içerisinde basit bir şekilde halleder. Günümüzde çok sayıda satıcı, E-Fatura sistemine geçiş aşamasına özel entegratör kullanır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Neden Özel Entegratör Kullanılmalı?

Özel entegratörler, E Fatura ve E Arşiv Fatura gibi elektronik muhasebe sistemlerine geçiş aşamasına hakim olan bu konuda yetkili olan programlardır. Özel entegratör kullanmanın sağladığı başlıca avantajlar şunlardır:

  • Bütün işlemler tek seferde, hızlı bir şekilde halledilir.
  • Geçiş süreci için gereken onca belgeyi oluşturup dosyalamanız gerekmez.
  • Özel entegratör kullanarak elektronik fatura sistemine geçmek satıcının bütün işlemleri kendi başına yapmasından çok daha tasarrufludur.
  • Online muhasebe sistemlerine hakim olmayan satıcılar, elektronik faturaya geçiş sürecini yönetmekte sıkıntı yaşayabilir. Özel entegratörler, bu konudaki yetkinlikleri ve bilgileri ile zorlu ve karmaşık görünen bu geçiş sürecini hızlıca halleder.

Özel Entegratörümü Nasıl Değiştirebilirim?

Satıcılar, kimi zaman çalıştıkları özel entegratörü değiştirmek isteyebilirler. Bu durumun başlıca nedeni, özel entegratörün satıcının ihtiyaçlarına yeteri oranda cevap veremiyor olmasıdır. Farklı özel entegratör firmaları farklı işlem hacmi kapasitelerine sahiptir. Günümüzde, bir satıcının beraber çalıştığı özel entegratörü değiştirmesi oldukça kolaydır. Özel entegratörün değiştirilebilmesi için iki farklı yol izlenebilir:

Yeni Bir Özel Entegratör Firması İle Anlaşmak:

Satıcılar arasında yaygın olarak tercih edilen bir özel entegratör değiştirme yöntemidir. Yeni bir özel entegratör şirketi ile anlaşıp çalışabilmeniz için, öncelikle firmanızın bilgilerini bu yeni şirketinize iletmeniz gerekir. Bunu yapabilmek için, yeni özel entegratör firmanız size bir bağlantı gönderir. Bu bağlantıyı kullanarak firmanızın bilgilerini yeni özel entegratör şirketinize iletebilirsiniz. Sonrasında, yeni özel entegratör şirketiniz size bir aktivasyon bağlantısı gönderir. Bu bağlantıyı kullanarak hesabınızı aktive edebilirsiniz. Bununla beraber özel entegratörünüz değişmiş olur. Gerekli mecralara yapılması gereken bildirimleri ise özel entegratör şirketiniz yapar.

Özel Entegratör Firması İle Anlaşmayı Bitirmek:

Özel entegratör firmanıza anlaşmayı bitirmek istediğinizi söylediğinizde iptal işlemlerini başlatır. Kısa süre içerisinde iptal süreci tamamlanır ve artık yeni bir özel entegratör  şirketi aramaya başlayabilirsiniz.

Birden Fazla Özel Entegratör Kullanılır Mı?

Günümüzde, elektronik ticaretin de gittikçe daha fazla yaygınlaşması ile beraber, satıcıların işlem hacmi gün geçtikçe artmıştır. Bu durumda daha fazla özel entegratörle çalışmak gerekebilir. Günümüzde, E-Fatura uygulanması kapsamında olan bir satıcı, birden fazla özel entegratör ile birlikte çalışabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Zorunlu e Faturaya Geçiş Kapsamına Kimler Giriyor?

E-Arşiv Fatura Mail ile Nasıl Gönderilir?

Açık Fatura Nedir? Nasıl Kesilir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez